1

Topic: Joszef Szultos

Joszef Szultos is een Brusselse Hongaar en voormalige vluchteling. Hij is bevriend met Jean Bougerol, was dat ook met de dokter en gewezen SS'er Claude Nancy (‘toubib’ voor de vrienden, woonachtig in Hoeilaart), en op een dubieuze wijze verbonden aan het PIO (Public Information Office).

Officieel was Szultos tewerkgesteld als conciërge van een pand waarin ook het BCI (Bestuur van de Criminele Informatie) vergaderde. Szultos fungeerde trouwens als informant van het BCI. Hij werd bij Jean Bougerol geïntroduceerd door Bob (Robert) Fagnard; volgens Bougerol zelf was het BIC-agent Roger Dessoy via wie hij met Szultos kennismaakte.

De Hongaar stond bekend als ‘un bricoleur de génie’ die er in slaagde een nieuw model van mitraillette te ontwerpen. Armer werd Szultos er zeker niet op: hij legde zich een indrukwekkende kunstverzameling aan. Hij concipieerde trouwens nog andere gebruiksvoorwerpen, waaronder een automatische blikopener. Naar verluidt was Szultos wapeningenieur van opleiding, iets dat Jean Bougerol niet wilde bevestigen.

Bron: PV 30.218/2000/CBW

Meer informatie ontbreekt momenteel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Joszef Szultos

Link met Töttösy?

3

Re: Joszef Szultos

Ik denk het wel, dim.