1

In dezelfde brandhaard [in het Bois de la Houssière, ter hoogte van een plaats met de naam Mon Idée] worden ook fragmenten van handgeschreven notities teruggevonden, waarop nog zo'n 20 à 25-tal woorden te lezen zijn. Het is een wit stuk papier van ongeveer 10 centimeter lang, met een Franstalige zin en enkele losse woorden als "ventre" en "genou" erop. Het lijkt te gaan om notities over het gebruik van wapens. Het is dit laatste stuk dat de speurders buitenmatig intrigeert.

Wanneer adjunct-gevangenisdirecteur Jean Bultot wordt gearresteerd in verband met de heling van een aantal gestolen kasbons, wordt ook Claudine Falkenburg ondervraagd. Deze technicienne in de scheikunde is immers lange tijd de intieme vriendin geweest van Bultot, en tevens secretaresse van de practical shooting club van Bultot, de Phenix. Grafologisch expert Guillaume vergelijkt de gevonden notities met het handschrift van Falkenburg en komt tot de vaststelling dat het eventueel notities zijn van haar hand. Ze stelt echter niet te begrijpen hoe die papieren daar verzeild zijn geraakt. Als secretaresse van de Phenix schreef Falkenburg de toespraken uit die Bultot gaf over practical shooting. Zijn de notities afkomstig uit één van die lezingen? Sommige onderzoekers geloven dat het gaat om een stuk van een tekst uit een lezing die Bultot gaf in '84 in de schietclub in Evere. Bultot stelt dat zijn aktetas in '84 daar werd gestolen, incluis deze toespraak. Alles dat in de brandhaard wordt teruggevonden verwijst naar het gespecialiseerd schuttersmilieu, zoveel is duidelijk.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube