1

Topic: Paul Wenner

Paul Wenner is een gewezen lid van de Groep Diane. In de nacht van 7 op 8 november 1979 heeft hij samen met een collega, Raymond Pierard, een Tunesiër opgepakt, in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten in het Zoniënwoud. Hij werd hiervoor in juni 1981 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Van die straf heeft hij anderhalf jaar uitgezeten, van 11 februari 1982 tot 8 september 1983. Tijdens die periode heeft hij ook een aantal keer penitentiair verlof gekregen.

Hij werd omschreven als een extreem-rechtse wapenfreak en hij is de gewezen uitbater van visvijvers in Denderleeuw. Voordat hij in Denderleeuw heeft gewoond, heeft hij jarenlang in Liedekerke gewoond. Hij zou gelijkenissen vertonen met robotfoto nr. 8.

In het verslag van de Tweede Bendecommissie staat volgende informatie over een ex-lid van de Groep Diane. Gaat dit over Paul Wenner?

Volledigheidshalve dient opgemerkt te worden dat de genaamde (...), ex-lid van de groep Dyane en thans verblijvend te Ninove, het voorwerp heeft uitgemaakt van grondige onderzoeksverrichtingen, in het kader van de roofmoorden te Aalst, evenwel zonder resultaat."

In 2012 stond hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van het Vlaams Belang in Denderleeuw. De man is ondertussen overleden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Paul Wenner

Ben wrote:

In 2012 stond hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van het Vlaams Belang in Denderleeuw.

Vlaams Belang heeft als eerste partij in Denderleeuw haar volledige lijst voorgesteld. Die telt 13 vrouwen en 12 mannen. (...) Nog enkele opvallende kandidaten zijn (...) Paul Wenner, uitbater van Visvijver Manchet. (...)

Bron: Het Laatste Nieuws | 29 Juni 2012

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube