1

Topic: Nicolas Geyer

Nicolas Geyer was een handelaar uit Bressoux, nabij Luik. (33 jaar in 1974)

In 1972 pleegde hij samen met Marcel Habran een overval op een geldtransport in Schaarbeek. Daarbij werd één van de bewakingsagenten vermoord. Voor deze overval werd hij in 1974 veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Door die straf heeft hij zijn leven niet gebeterd want in 1982 was hij betrokken bij de overval op een postauto in Rotselaar

Tijdens het assisenproces in 1974 werd hij beschreven als een intelligent man maar met een moeilijk karakter. Na allerlei klusjes bij verschillende firma’s begon hij een handel in oud ijzer.

Tijdens zijn militaire dienstplicht liep hij als gevolg van een ongeval ernstige verwondingen op aan het hoofd. Dat maakte hem 20% werkonbekwaam. In 1944 (*) trad hij in het huwelijk met een vrouw die hem drie kinderen schonk. Wegens zijn heftig karakter moest zijn gezin weldra verhuizen want er ontstonden al te veel vechtpartijen. Vanwege die vechtpartijen werd Geyer in 1974 veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf wegens slagen en verwondingen.

(*) De journalist heeft hier duidelijk een fout gemaakt vermits Geyer begin jaren '40 geboren is.

Nicolas Geyer tijdens zijn proces in 1974:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/nicola12.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube