1

Topic: Tony Humblet

Tony Humblet is een gewezen adjunct-hoofdcommissaris van de gerechtelijke politie in Namen, waar hij en zijn team vier leden van de CCC arresteerden. In 1986 werd hij hoofdcommissaris van de gerechtelijke politie van Nijvel waar hij onder andere de Bende van Nijvel moest ontmaskeren.

Topspeurder ingeschakeld voor onderzoek Bende van Nijvel

(...) Anderzijds heeft justitieminister Jean Gol een nieuwe hoofdcommissaris aangesteld voor de gerechtelijke politie van Nijvel. Het betreft de 63-jarige Tony Humblet, die te Namen adjunct-hoofdcommissaris is geweest. Betrokkene wordt als een van de beste speurders van België beschouwd en het was Tony Humblet die 16 december te Namen de leden van de CCC, met name Pierre Carette, Pascal Vandegeerde, Didier Chevolet en Bertrand Sassoye zonder slag of stoot kon inrekenen.

Van Tony Humblet is ook geweten dat hij er in slaagde de beruchte gangster Yvan Somville aan te houden. Die Somville ontsnapte nadien uit de gevangenis en werd later tijdens een vuurgevecht met de rijkswacht te Koekelberg doodgeschoten. Van meet af aan heeft hoofdcommissaris Humblet te Nijvel een groep speurneuzen rond zich verzameld om zo spoedig mogelijk de Bende van Nijvel te ontmaskeren.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 September 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube