1

Topic: Mollem: 7 November 1985

Samenvatting

  • Wat? Mislukte overval op een postkantoor

  • Waar? Dorpsplein in Mollem » Google Maps

  • Wanneer? Donderdag 7 November 1985

  • Wie?
    - Dominique Salesse
    - Leopold Van Esbroeck
    - Robert De Staerke

  • Wagen? Een BMW, deze werd dezelfde dag uitgebrand teruggevonden in de Lindenstraat te Kobbegem » Google Maps

  • Wapen: Een geweer met afgezaagde loop, waarvan het vuurmechanisme omwikkeld was met een witte doek.

  • Buit: Niets

Mislukte postoverval te Mollem

Donderdagvoormiddag werd te Mollem een overval gepleegd op het postkantoor. Omstreeks 11u30 stopte een donkerblauwe BMW voor het gebouw op het Dorpsplein te Mollem. Twee met bivakmutsen gemaskerde gangsters stapten uit, terwijl een derde aan het stuur van de auto bleef zitten. De motor bleef draaien.

De daders waren gewapend met een geweer met afgezaagde loop, waarvan het vuurmechanisme omwikkeld was met een witte doek. Een van hen bleef aan de deur van het postkantoor staan, de andere ging naar binnen.

In het gebouw zelf was op dat ogenblik een postbode aanwezig, evenals de 62-jarige Louis M. uit Mollem. Die man wilde onder meer zijn pensioen innen, benevens enkele andere cheques. Michels kreeg toen een tik op de schouder. Hij draaide zich om, denkend dat er een bekende achter hem was gaan staan, en kreeg toen prompt het wapen tegen de borst gedrukt. Hij kreeg ook - in het Frans - het bevel zijn handen in de hoogte te steken.

De man stak heel bedaard zijn cheques weer op zak en stak zijn handen helemaal niet in de hoogte. Het bevel werd nogmaals herhaald, maar de h. M. maakte toen een plotse beweging waarbij hij tegelijkertijd de handen omhoog bracht en de loop van het wapen mee in de hoogte trok. Er ging hierbij een schot, de kogel kwam in de zoldering terecht.

De aanwezige postbode, die op dat moment aan het loket dienst deed, sloop intussen achter de safe. De overvaller raakte in paniek en sloeg op de vlucht.

De mannen reden toen weg in de richting van Kobbegem. Louis M., die achter de gangster was aangelopen, kon echter de nummerplaat van het voertuig noteren.

Een landbouwer in de Lindenstraat te Kobbegem zag kort nadien, even voor 12u, een grote vuurgloed tussen de velden. De man ging kijken en stelde toen vast dat een blauwe BMW in brand stond. Dat bleek nadien de vluchtauto te zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen | 8 November 1985

De uitgebrande BMW:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/overva16.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube