1

Topic: Dour: 19 Januari 1984

Samenvatting

  • Wat? Overval en moord op een oude man.

  • Wanneer? In de nacht van 19 januari 1984

  • Waar? Rue du Marché te Dour » Google Maps

  • Hoe? De man werd op zijn bed vastgeboden, gefolterd en geslagen. Hij stierf de verstikkingsdood door een longbloeding.

  • Wie? Paul Demestre, bijgenaamd 'Tony Renard' of 'Le Hongrois'

De dader, Paul Demestre, was lid van de bende Becker en de ex-partner van Martine Becker. De modus operandi van deze roofmoord vertoont gelijkenissen met de moord op José Vanden Eynde.

Gepensioneerde doodgeslagen

De 64-jarige Jean Capette uit Dour werd in zijn woning door misdadigers doodgeslagen. Het was zaterdag dat de politie, verwittigd door een buur, de gruwelijke ontdekking deed. Jean Capette leefde als gepensioneerde alleen in een huisje in de Rue du Marché te Dour. Hij werd door de misdadigers op zijn bed vastgebonden, gefolterd en geslagen. De ongelukkige stierf de verstikkingsdood door een longbloeding. Zijn doodstrijd duurde waarschijnlijk verscheidene uren. De daders konden echter geen geld in het huis vinden en moesten zonder buit vluchten.

Bron: Gazet Van Antwerpen | 23 Januari 1984

Aanhouding in zaak Dour

Enkele dagen geleden werd de 64-jarige Jean Capette die alleen woonde in zijn huis in de Rue du Marché te Dour door enkele onbekende indringers aangevallen. De man werd dermate door daders, die op geld uit waren, toegetakeld dat hij na een doodstrijd van verscheidene uren overleed. Het onderzoek in deze zaak heeft geleid tot de aanhouding te Escoupont in Frankrijk van de 27-jarige Paul Demestre. Bij de man thuis werden voorwerpen gevonden die toebehoorden aan Jean Capette.

Bron: Gazet Van Antwerpen | 24 Januari 1984

Moordenaars van Capette ook elders actief

Uit het onderzoek naar de moord die in de nacht van vrijdag op zaterdag te Dour werd gepleegd op Jean Capette, is gebleken dat de bende die men voor de misdaad verantwoordelijk acht, ook nog op andere plaatsen aan het werk is geweest.

Dezelfde nacht zijn zij ook binnengedrongen in de woning van de 73-jarige Eva Parent en haar zoon aan de Avenue du Belian 5 in Bergen. Het tweetal werd geslagen en gekneveld en de overvallers gingen er met een zeer belangrijke som geld vandoor.

De vrouw en haar zoon waren zo erg onder de indruk van het gebeuren dat zij, verlamd door de schrik, met niemand over het gebeuren durfden te spreken.

Een brievenbesteller die dinsdagochtend aanbelde, merkte de grote wanorde die in het huis heerste en verwittigde de politie, aan wie de oude vrouw het trieste verhaal deed.

Eén van de vermoedelijke daders is intussen in Frankrijk aangehouden. De vier anderen zijn nog voortvluchtig en worden door de Franse en Belgische politie opgespoord.

Bron: Gazet Van Antwerpen | 25 Januari 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube