the end, in mijn stelling heb ik het niet over een vernoemde staatsgreep zoals hij tegen Vernaillen verklaarde. Ik durf eerder te zeggen dat Mendez zijn mond heeft voorbijgepraat tegen Finné over aanslagen in Aalst & Overijse. Daarom wist Finné dat Overijse aan de beurt ging komen & dat er kinderen gingen volgen.

262

Kinderen als vooropgesteld target? Om de overval nog ernstiger en dodelijker te laten lijken als dat hij al was? Waarom kind in Eigenbrakel niet en Overijse wel? 2 verschillende ploegen? Op kinderen schieten met een smile op uw gezicht in Aalst is een ander type dader dan tijdens de eerste wave?

263

Je gaat voorbij aan de feitelijke gegevens. Finne heeft over veel meer gepraat dan de staatsgreep. Vlak voordat Mendez tegen zijn vriendin zegt dat er mogelijks kinderen vermoord zullen worden om een doel te bereiken worden er 2 moorden gepleegd. Erna start er een onderzoek in Overijse waar een vriend van Finne onderdeel van is.

Erbij als Fiine wist dat er iets zou gebeuren, en als de feiten in 85 nu bekeken worden, het is niet letterlijk een staatsgreep, maar de bende had wel de staat in zijn greep.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Beste the end, laat me nu even de proef op de som nemen, mijn nieuwsgierigheid neemt het soms over.

  • Over wat heeft Finné veel meer gepraat dan de staatsgreep?

  • Welke moord is er gepleegd & wie is er onderzocht?

Wanneer ik de feiten van 85 bekijk kunnen we zoals Vos zegt een Chinees laten opdraaien voor de gehele organisatie.

Deze post is zéker niet slecht bedoeld, integendeel. Echter op de gehele lijn heb ik nog niets nieuws over Finné / Mendez gelezen die niet in boeken te vinden valt. Tenzij we het hebben waar jij naartoe werkt, maar dat weet volgens mij niemand ... Dus als je belangrijke informatie hebt, gelieve deze dan te delen.

265

Dat is zo, in de boeken kan je niet lezen hoe de vork echt aan de steel zit, anders zou het dossier verder staan. Over proef op som, moet je bij jezelf de vraag stellen, hoe zou jij kunnen weten wie de waarheid zegt. De boeken vertrekken steeds vanuit dit standpunt, dit is niet het mijne.

De feiten van '85 je kan er niet zomaar iedereen laten voor opdraaien, het is juist het tegenovergestelde. Vos zegt trouwens ook tot waar hij mocht zoeken. Waar Vos niet mocht zoeken is niet van toepassing voor mij.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Vanwege het Amerikaanse congres komt er een verbod op de bewapening van de Contra's. Indien dit achter de schermen gebeurd moet dit via privé-handelaren gebeuren waarvan er al ettelijke op dit forum vernoemd zijn.

Een persoon die bij het opmaken van valse certificaten uitspringt is Juan Mendez. Deze laatste persoon weet perfect welke wapens binnen en buiten kwamen in de beginjaren 80. Zijn maatje Bouhouche komt al snel op de proppen om ontvreemde FN wapens (door Juan) te laten witwassen en in te schrijven op de naam van Pourtois. Deze wapens zijn vrij van enige blaam en kunnen doorverkocht worden, of ingezet bij criminele activiteiten.

De verklaring van Douglas Stowell wekt mijn interesse wanneer hij bij een interventie van de politie zegt dat hij vanuit Luik komt waar er een meeting met Juan Mendez heeft plaatsgevonden. Zij de vrouw van Mendez niet dat hij in puorto rico zat? Even nadien gebeurd er iets verschrikkelijk in Aalst.

267

the end wrote:

Je gaat voorbij aan de feitelijke gegevens. Finne heeft over veel meer gepraat dan de staatsgreep. Vlak voordat Mendez tegen zijn vriendin zegt dat er mogelijks kinderen vermoord zullen worden om een doel te bereiken worden er 2 moorden gepleegd. Erna start er een onderzoek in Overijse waar een vriend van Finne onderdeel van is.

Dit gesprek of de bron vanwaar Mendez zijn info van kreeg ivm het vermoorden van kinderen moet voor 6 april 1985 geweest zijn. Iets later bij de diefstal bij Mendez (15/5) thuis zegt hij "il soupçonne les tueurs, il dénonce un coup d état". Hij is het dus niet eens met de plannen. Op 30 september 1985 belt hij naar de politie in Overijse, (er staat): "coup d état? ses armes dans les tueries? NON. Contacté pour coup détat. (Goffinon de 1988)"

Op de achtergrond is er de staatsveiligheid die begin 1985 de leden van de cel die extreem rechts moest observeren muteerde naar andere diensten en die cel ontbond.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

268

Vergeten te vermelden dat hij in bovenstaande context in januari 85 naar Spanje zou moeten gaan. Of hij effectief geweest is weet ik niet.

Tussen die diefstal bij Mendez en de overval in Overijse en het telefoontje van Mendez is Montel vermoord geweest augustus 85, hij had een wapen die gestolen was bij Mendez, dit wapen is via Erpe Mere gegaan.

Van wie Mendez dat weet ivm dat doel voor moorden, dit is gekend. Het is niet Bouhouche voor de duidelijkheid.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

21/06/1989, Kpt. Sack laat onderstaande weten aan Willy Acke:

Wapens Mendez komen via tussenpersonen (zal serge de leenheer zijn)

Hebben we het hier over de wapens die in de box van Haemers zijn teruggevonden, samen met andere bende-materialen? Gaat het over wapens die Haemers tijdens zijn overvallen gebruikt heeft?

270

Mendez werd vermoord op de eerste procesdag van Vanden Boeynants. Misschien moeten we dit koppelen aan volgend feit:

In een telefonisch onderhoud met Troch adviseerde Bultot Troch deze laatste drie dossiers te herzien: het dossier Pinon, het dossier Mathot én een wapenluik van het onderzoek naar gewezen premier VDB.

Heeft er iemand het artikel "codenaam Pol" van De Morgen?