Re: Beersel: 23 December

  • Op een bepaalde dag werd Marcel Barbier geslagen door een aantal Noord-Afrikanen. Ze besloten deze mannen te zoeken om ze een lesje te leren. Lammers kreeg van Michel Libert een Colt .45 en Libert zelf had een .22 revolver (uitspraak Eric Lammers)

  • "Maar ja, we hebben enkele technieken geleerd om euh … die ik trouwens nooit in de praktijk uitgevoerd heb hoor. Neen, ik verkies een dikke revolver met een dik gat in het hoofd. Dat, dat werkt! En dan nog eens twee of drie keer schieten ..." (uitspraak Eric Lammers)

  • Bij deze moord gebruikte Lammers ook ook een touw, een elektriciteitsdraad en spankabels (als handboeien).

  • Kaliber .22 kogels werden gebruikt bij de beide taxichauffeurs, hond en Colruyt Nijvel of Ohain (wil er van af zijn)

Voor mij mag je Lammers zeker op de verdachtenlijst zetten bij deze acties.

382

Re: Beersel: 23 December

Bij het lezen en herlezen van verschillende bronnen is mij iets opgevallen. Klopt het dat José een sjaal van Club Brugge om had toen ze hem vonden? Een teken? Bedreiging en verwittiging aan Jef Jurion die van rivaal den Anderlecht was? Werd Jef Jurion gechanteerd? Zat hij in louche zaken die het daglicht niet mochten zien? Prostitutiemilieu en zwijgplicht?

383

Re: Beersel: 23 December

Ja, dat klopt.

384

Re: Beersel: 23 December

José was een supporter van Club Brugge. Werd door zijn zoon beaamd. De sjaal was van hemzelf afkomstig.

385

Re: Beersel: 23 December

Oke, maar waarom de moeite doen om die sjaal rond hem te leggen? Is dat een statement maken? Anderzijds zie ik ook een verbinding met Angelou. Zelfde wapen, zelfde firma gewerkt. Waarom werd hij gemarteld? Om de naam Angelou te noemen? Had Angelou naast chauffeur (vervoer minderjarigen?) ook een verbinding met Jef Jurion?

Re: Beersel: 23 December

Angelou werd kort voor zijn moord met een drugsdeal in verband gebracht. Een medewerker van Auberge du Chevalier herkende Angelou als bezoeker - doch stond er in de boeken van STI geen enkele rit naar deze herberg genoteerd. Het moorddossier heeft net als dat van Vanden Eynde de eerste 2 jaar in de kast stof liggen vergaren.

Bron: Hilde Geens

Stel, Angelou & Vanden Eynde kennen elkaar uit het taximilieu en verdienen enkele extra euro's door drugs te vervoeren (in opdracht van) of zelf aan de man te brengen (taxi klanten). Op deze manier lukt het aan Vanden Eynde om zijn gokschulden enigszins af te betalen alvorens hij een hand verliest.

Angelou & Vanden Eynde zouden inderdaad minderjarigen naar de befaamde roze baletten of andere plaatsen vervoerd hebben lees ik op dit forum. Wat als Vanden Eynde een eigen dossier heeft aangemaakt van deze ritten - minderjarigen - klanten/bezoekers waaronder politici (zijn befaamde levensverzekering). Heeft Vanden Eynde hiervoor volk over de deur gekregen omdat dit was uitgekomen, en zat Angelou mee in dit levensverzekering verhaal? Dit zou alvast verklaren waarom het dossier zo lang in de kast stof heeft zitten vergaren en men niet gehaast was om dit op te lossen.

Ook heeft men geen controle uitgevoerd op de maaginhoud van Vanden Eynde na zijn dood, heeft hij gegeten van het voedsel dat op tafel teruggevonden is? Zo ja, moet hij zijn moordenaars goed gekend hebben & zelf het eten voorzien hebben.

387

Re: Beersel: 23 December

Indien de maaginhoud gecontroleerd werd en dit zelfde voedsel daar in aangetroffen werd is het daarom nog niet zeker dat hij dit samen met zijn moordenaars zou verorberd hebben. De afdrukken op glazen en bestek zou dit natuurlijk ook kunnen bevestigen of ontkennen
Valt vooral op. Dossier van Deprêtre. Maar ook de naam van Achten valt op (vroegere collega Bouhouche en Beijer) en later ook de man die de tip gaf voor de zoekactie bij  Ronquieres.

Volgens sommige forumleden vermoord met Mossad handtekening. En volgens getuigenis Kesteloot in de commissie belangrijke stukken uit het dossier verdwenen (= Deprêtre handtekening). Maar je zal gelijk hebben dat het waarschijnlijk een bekende van het slachtoffer was. Volgens Jurion kende de moordenaar de zaak zo goed als hijzelf. Indien dit klopt dan is er alvast één linkshandige kandidaat die in aanmerking zou kunnen komen. Thierry Senterre; Kennis van Jurion, linkshandig, gewelddadig kloppen alvast.

Een artikel gevonden waar 2 namen die hierboven vermeld werden in voorkomen. Toeval? » www.lesoir.be

"L'ex-agent de police Mohamed Lahdiji de Jette écope de dix mois avec sursis (amende de 1.983 euros, motié avec sursis) et l'ancien gendarme Michel Senterre d'Ecaussinnes d'un an avec sursis (amende de 1.487 euros, sursis pour la moitié)."

Zelfde fam naam als Thierry Senterre? Ex-gendarme?

Re: Beersel: 23 December

Op dit forum lees ik dat zo wel Van Den Eynde als Angelou instaan voor het vervoer van minderjarigen naar beruchte sexfeestjes waar invloedrijke personen hun lusten laten botvieren. In de X-dossiers lees ik dat Bouhouche instond voor de beveiliging, maar tevens het transport van deze minderjarigen. Wellicht heeft hij Van Den Eynde & Angelou aangeduid als terugkerende taxi chauffeurs. Werden deze minderjarigen via Jean Bultot uit Sint Genesius Rode aangeleverd? Dit zou alvast de rol van Van Den Eynde veklaren. De afstand tussen Beersel & Rode is 10' rijden. Vanuit Rode sta je in Brussel centrum op 20' via het Zoniënwoud.

389

Re: Beersel: 23 December

Ik denk dat we dit alleen van Angelou met een redelijke zekerheid kunnen zeggen. Bij Van den Eynde werd dit verondersteld of als een mogelijke hypothese gezien.

De Griekse taxichauffeur Constantin Angelou werd op 24 april 1984 in Bergen vermoord aangetroffen in de koffer van zijn auto. De laatste rit was in Brussel begonnen. Hij vervoerde ooit een deelnemer van de partouzes die hem, onder invloed van drugs, onthullingen deed over wat hij eerder op de avond had meegemaakt. Over Angelou valt niet veel meer te onderzoeken. Zijn originele dossier is
grotendeels zoekgeraakt.

Bron: P-Magazine | René De Witte

Wat dit gedeelte van de Bende betreft hebben we hier op het forum een specialist ter zake, ik denk dat we dit wel mogen zeggen van Ruf. Van mezelf heb ik dit stukje teruggevonden, maar nogmaals, er zijn er anderen die hier veel beter kunnen op antwoorden.

Want we kwamen er al achter dat de roze balletten een uitloper is van Pinon, die kwam er in 1979 achter dat zijn vrouw Josianne deelnam aan seksfuiven waar  drugs gebruikt werden en waar minderjarigen aan deelnamen. In een confrontatie , die door Pinon op band was opgenomen, gaf Josianne Jeunniau(zijn vrouw) deze feiten toe. Jean-Claude Garot, hoofdredacteur van Pour vond op zijn beurt een getuige die aan de seksfuiven heeft deelgenomen. Zij leverde Garot 10-tallen namen, data, locaties en details. Zowel de geluidsbandjes van Pinon als die van Garot werden aan Procureur des Konings Grégoire bezorgd en toegevoegd aan dossier 3891005-79. Als we nu Maud Sarr erbij nemen hebben we 3 getuigen van het bestaan van de roze balletten met politici en magistraten. En daar kunnen we Bob Louvigny ook nog bijnemen, een omstreden privé detective, die de nummerplaten van de deelnemers aan de seksfuiven natrok.

Bron: coconut

Naar het schijnt (inside info) hebben er ooit foto's van de roze balletten waar minderjarigen op stonden op het bureau van André Vandoren gelegen. Vernaillen zou dit kunnen bevestigen. Natuurlijk zal deze laatste dit niet doen. En komt het ooit tot een proces (wat onwaarschijnlijk is) zou dit waarschijnlijk achter gesloten deuren blijven. Ik vrees dus dat bovenstaande "roddel" zal blijven. Foto's verdwenen, cassettes verdwenen, PV 's verdwenen. Dode getuigen of getuigen die nog leven onder een andere naam. En nu mijn laatste roddel in dit verband. Een hoofdgetuige zou raar maar waar nog leven op de plaats waar WNP vaak ging oefenen.

Re: Beersel: 23 December

coconut wrote:

Naar het schijnt (inside info) hebben er ooit foto's van de roze balletten waar minderjarigen op stonden op het bureau van André Vandoren gelegen.

Of op het dossier Tuna in de onderste laden van zijn bureau? smile