781

Heb me ooit eens bezig gehouden met de verklaringen over de inhoud van het beruchte valiesje van het slachtoffer, verklaringen uiteraard gedaan door de zoon in verschillende dagbladen, weekbladen, boeken etc. ... Geen twee verklaringen waren dezelfde. Heb een behoorlijk aantal jaren in de gemeente gewoond waar de herberg en het kasteel stonden. Vandaar de trigger.

En natuurlijk werd er later in en naast de Auberge nog over de moord gesproken. Ik herinner mij ook dat het over een vrouw ging die een relatie had met de zoon en voordien een relatie had met een De Staerke. Deze vrouw zou zelfs een kind gehad hebben met een De Staerke. Weet absoluut niet of het over deze mevrouw Deurbroeck ging of over welke De Staerke het ging.

Maar stel dat het klopt wat hierboven staat. Dan is het niet onwaarschijnlijk dat zoon Marc een zoon of dochter mee opvoedde van een De Staerke (gedurende korte of lange tijd). Hier op dit forum kan je lezen dat diezelfde Marc beweerde Philippe De Staerke slechts te kennen van op een foto en de twee andere De Staerkes zou hij helemaal niet gekend hebben. Dan kan het toch niet anders of dit was de zoveelste pertinente leugen.

Las hier ook dat 2 gebroeders De Staerke een tijd in voorhechtenis gezeten hebben ivm de moord en dat ze daarna zijn vrij gelaten. Philippe De Staerke had een alibi voor de moord, die zat in de gevangenis.

Waarom is deze zaak niet opgelost? Van al de zogezegde bendefeiten lijkt deze de gemakkelijkste om op te lossen. Ik kan maar één zaak bedenken en dat is dat we dan in een heroine potje gaan roeren waar zeer waarschijnlijk Bob' ers iets mee te maken hadden. En de zoon.

Maar er blijft natuurlijk ook de relatie met Bender, de vlucht van Bender na Aalst. En het feit dat Willy Acke en co zeer goed wisten waar ze mee bezig waren. (Deurbroeck stond trouwens ook vermeld in boekje Willy Acke).

Wat was trouwens de relatie Bender/ BKA? Bender/ Werner Mauss CDU/CEPIC. (Ex-Agent Mauss gilt als Schlüsselfigur in einer Affäre um verdeckte Spenden in Höhe von 135.000 Euro an die CDU in Rheinland-Pfalz.) Mauss, Werner Mauss was trouwens geen privé detictive ten tijde van de feiten maar werkte als geheimagent voor het BKA tot 1989.

Maar hier zitten we natuurlijk volop tussen de geheimagenten. En die hun werk was per defintie geheim.

782

Nogmaals, met de pers, dagbladen, boeken en zelfs met het www hoeft men niet dubbel maar driedubbel voorzichtig te zijn. Dat er ook bij de BOB van Halle iets grondig mis was is al heel lang duidelijk.

Ik volg je Fenix.

De opbrengsten van het drugs- en wapenwereldje, daarmee worden oorlogen en dictaturen gefinancieerd, en steden (herop)gebouwd. Dat is nog iets anders dan een stelletje hobbynazi's die 's zondags wat gaan schieten en pinten pakken. Dit zijn ook maar figuranten, net als de junks en gokverslaafden. Enkel nodig voor het vuile werk.

In feite is het merendeel van hen ook slachtoffer, want ze worden afgeperst omwille van hun zwaktes (drugs, gokken, seksuele voorkeuren). Bij de eerste reeks denk ik toch ook dat er een restaurateur betrokken is (of dichte kennis). Iemand die sterft van de honger, gaat volgens mij niet de ganzepastei of olie bovenaan zijn verlanglijstje (Nijvel) hebben staan. Die grabbelt eerder naar 'gewone' voeding.

Kenden de moordenaars het verleden van het slachtoffer? Verklaart hun kennis of onwetendheid hun gedrag?

Kende de politie het verleden van het slachtoffer? Verklaart hun kennis of onwetendheid hun gedrag?