11

Er zijn inderdaad geen directe aanwijzingen van directe inmenging van buitenlandse diensten, maar als men zich pas verdiept in het dossier is de vrijwel zekere betrokkenheid van leden van de veiligheidskorpsen of zelfs van deze organisaties zo verbijsterend, dat men deze pistes open houdt en zelfs eerder waarschijnlijk ziet vanuit mogelijke motieven.

Waarschijnljik is de waarheid iets minder prozaïsch en heeft een steeds erger wordende verrotting van onze veiligheidsdiensten, uiteindelijk geleid tot de Bende van Nijvel.

12

Dit is toch ook weer opmerkelijk nieuws over Berlusconi, ex-P2:

Berlusconi wil Israël bij EU

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil ervoor zorgen dat Israël wordt toegelaten tot de Europese Unie. Dat heeft hij vandaag gezegd bij zijn aankomst in Israël. De Italiaanse delegatie werd in Jeruzalem ontvangen met een erewacht. Berlusconi en acht van zijn ministers zullen een gezamenlijke vergadering houden met het Israëlische kabinet. Onder Berlusconi is Italië uitgegroeid tot een van de grootste Europese bondgenoten van Israël. Israël heeft nauwe handelsbetrekkingen met de EU, maar heeft nooit belangstelling getoond voor het EU-lidmaatschap.

Bron: De Standaard, 02/02/10

Welke onfrisse zaakjes liggen hier weer aan de basis van? Ik kan me niet voorstellen dat dit gebeurt uit oprechte sympathie van conservatief Italië voor de joden. Wie Israël zegt, zegt...