11

Re: Italiaanse connectie

Er zijn inderdaad geen directe aanwijzingen van directe inmenging van buitenlandse diensten, maar als men zich pas verdiept in het dossier is de vrijwel zekere betrokkenheid van leden van de veiligheidskorpsen of zelfs van deze organisaties zo verbijsterend, dat men deze pistes open houdt en zelfs eerder waarschijnlijk ziet vanuit mogelijke motieven.

Waarschijnljik is de waarheid iets minder prozaïsch en heeft een steeds erger wordende verrotting van onze veiligheidsdiensten, uiteindelijk geleid tot de Bende van Nijvel.

12

Re: Italiaanse connectie

Dit is toch ook weer opmerkelijk nieuws over Berlusconi, ex-P2:

Berlusconi wil Israël bij EU

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil ervoor zorgen dat Israël wordt toegelaten tot de Europese Unie. Dat heeft hij vandaag gezegd bij zijn aankomst in Israël. De Italiaanse delegatie werd in Jeruzalem ontvangen met een erewacht. Berlusconi en acht van zijn ministers zullen een gezamenlijke vergadering houden met het Israëlische kabinet. Onder Berlusconi is Italië uitgegroeid tot een van de grootste Europese bondgenoten van Israël. Israël heeft nauwe handelsbetrekkingen met de EU, maar heeft nooit belangstelling getoond voor het EU-lidmaatschap.

Bron: De Standaard | 2 Februari 2010

Welke onfrisse zaakjes liggen hier weer aan de basis van? Ik kan me niet voorstellen dat dit gebeurt uit oprechte sympathie van conservatief Italië voor de joden. Wie Israël zegt, zegt...

13

Re: Italiaanse connectie

Gisteren, 9 november, wist topadvocaat en advocaat van David VDS ons te melden dat hij nog weinig hoop had op een proces, het is te laat volgens hem. Ik zou de arme man graag opnieuw hoop geven door te verwijzen naar het proces dat momenteel in Italie loopt ivm de aanslag in Bologna op 2 augustus 1980!

Wat hebben die verdomde spagettivreters dan dat wij niet hebben? Ik denk dat ik het mogelijke toverwoord der Italianen gevonden heb: DECLASSIFICATO.

Voor diegenen die niet schuw zijn van enige inspanneng verwijs ik naar deze wet » www.ejustice.just.fgov.be

Verschillende magistraten maar ook verschillende commissies zijn in het verleden gestoten op een "njet" van een aantal personen van oa veiligheidsdiensten ( Raes, Moyen, ...) waardoor ik mij begon af te vragen of magistraten en speurders voldoende gewapend waren om tot op het bod te gaan. Niet dus. Krokodillentranen ...

Italie heeft dit opgelost door een nieuwe wet te stemmen. Wat is er nog anders bij de Italianen?

"De regio Emilia Romagna, de gemeente Bologna, het kantoor van de procureur generaal en meer dan 100 families van slachtoffers hebben zich als burgerlijke partij bij de procureur gevoegd."

Dat is wat anders he dan elk jaar de verplichte toespraak houden.

Wat kunnen wij nog doen? Veel, heel veel. Maar dat is voor latere posts aangezien de ervaring mij geleerd heeft dat te lange posts niet gelezen worden.

Misschien kunnen we klein beginnen door hier de Italiaanse connectie verder uit te werken. Een deel van dat werk is al gedaan door de heer Godbille indien ik mij niet vergis. En dan heb ik het specifiek over de geldstromen die via x en Y naar de heer Ciolini gingen.

14

Re: Italiaanse connectie

Da's voer voor dossiervreters, Fenix. Jammer dat de Merovingers, Dims, Aubanels en anderen afgehaakt hebben. En dat goede speurders op een zijspoor gezet werden destijds.

Ik hoop maar dat we niet moeten wachten tot de verjaring van het dossier, zoals Meester Vermassen al meegaf. Wie wil/kan/mag zich dan in die tonnen dossiers gooien om de slachtoffers enigszins tegemoet te komen? Ik hoop dat we al eerder antwoorden zullen krijgen voor datgene wat zovelen al jarenlang bezighoudt.

Krokodillentranen ... het blijft een bijzonder pijnlijke affaire. Ook wat de posts van de afgelopen weken betreft. Pluim voor Ben dat hij toch - zij het discreet - het nodige doet.

15

Re: Italiaanse connectie

En in Italië wonen grote groepen Albanezen. En hun taal klinkt een beetje als het Arabisch.

16

Re: Italiaanse connectie

We gaan positief blijven P-51, ik durf te hopen dat er toch nog een paar dossiervreters aanwezig zijn op het forum. (Ik ken er toch nog een handvol.) Inderdaad jammer dat de Dims, om er één te noemen, niet meer posten. Misschien moeten we met zijn allen proberen het niveau terug op te krikken. (Waar een wil is is een weg?)

Wat betreft die classificatie van documenten toch nog het volgende » www.ejustice.just.fgov.be

België is momenteel een van de weinige Westerse landen die helemaal geen declassificatieregeling hebben. Een studie van de Raad van Europa uit 2012 kwam tot de conclusie dat op 19 onderzochte landen er slechts drie waren zonder enige vorm van systematische declassificatie: Turkije, Spanje en België. Voor zover wij weten is er in Turkije en Spanje momenteel nog steeds geen declassificatieregeling. Voorbeelden uit andere landen tonen aan dat een systematische declassificatie na 25 tot 50 jaar de regel is.

En ook:

Nochtans zijn er goede redenen om over een systematische declassificatieregeling te beschikken. Voor het historisch onderzoek is het onontbeerlijk dat geheime documenten na een voldoende lange periode worden vrijgegeven. Momenteel zijn er nog belangrijke hiaten in de Belgische geschiedschrijving van periodes die al lang achter ons liggen zoals ons koloniaal verleden, de “loden” jaren ’80 of de koude oorlog.

M.a.w de wetgever is zich zeer goed bewust van het feit dat verouderde wetgeving de volledige waarheid in de weg staat. Kan er dan sprake zijn van ...? Om helemaal correct te zijn; Er werd een voorstel tot wijziging ingediend door de heren Stefaan Van Hecke en Benoit Hellings in 2012.

Bovenstaande teksten zijn helemaal niet mijn vakgebeid (ik hoop dus teruggefloten te worden indien ik fouten maak door de juristen hier aanwezig.)

Ik ga nog éénmaal teugkomen op die krokodillentranen. Inderdaad zeer pijnlijk, niet voor mij want ik kan tegen een stootje. Maar de slachtoffers hebben op 9 november alweer een paar mokerslagen gekregen als je 't mij vraagt. Kleine druppels kunnen de emmer wel eens doen vol lopen he. Het is dus onze verdomde plicht hier rekening mee te houden.

17

Re: Italiaanse connectie

» www.dewereldmorgen.be

Enkele belangrijke passages uit bovenstaand artikel:

"Edmonds vertelt dat de Pentagon-operaties met de islamisten een ‘uitbreiding’ waren van het originele ‘Gladio’-programma dat deel uitmaakte van een Europese-NAVO geheime operatie die al in de jaren 1940 begon. Een officiële Italiaanse parlementaire onderzoekscommissie bevestigde dat de Britse MI6 en de CIA een netwerk van geheime paramilitaire legers, bemand door fascistische elementen en nazi-collaborateurs, hadden opgezet. Die geheime legers voerden terreuraanslagen uit in West-Europa, waarvan dan communisten beschuldigd werden. De Italiaanse militaire inlichtingendienst noemde dit de ‘strategie van de spanning’.

“Je moest burgers, mensen, vrouwen, kinderen, onschuldige mensen, onbekende mensen, niet betrokken in enige politieke activiteit, terroriseren”, aldus Gladio-agent Vincenzo Vinciguerra tijdens zijn proces in 1984. “De reden was heel simpel. We moesten deze mensen dwingen … zich te wenden tot de staat om meer veiligheid te eisen.

De beschuldigingen aan het adres van België zijn bijzonder zorgwekkend en ernstig genoeg om te worden onderzocht. Welke onderzoeksjournalist en/of parlementariër is bereid om zijn/haar tanden te zetten in de eventuele betrokkenheid van België bij heroïnesmokkel en operatie-Gladio B?

Of zullen we onze kop in het zand steken terwijl boven onze hoofden misschien een criminele politiek wordt bedreven die het daglicht niet mag zien? Classified information.

Of we het nu hebben over Gladio A of B de methoden en technieken blijven dezelde. Gladio B is een recentere "oefening" en uitbreiding naar andere werelddelen zoals oa Centraal Azie.

Merk op dat ook hier de term "classified information " werd gebruikt. Enkel "declassification" kan de waarheid boven halen DECLASSIFICATO. En zoals gezegd in bovenstaande post, declassificatieregeling is in Belgie in tegenstelling tot andere Europese landen onbestaande. We kunnen natuurlijk onze kop in "t zand blijven steken en blijven goed vinden dat er gedurende meer dan 30 jaren belastingeld gegaan is naar onderzoek met zero resultaat. Om het deze keer niet over de slachtofers te hebben.

18

Re: Italiaanse connectie

De juristen hier op het forum blijven zwijgen. Wat moet ik hier van denken? (Alsjemenou zeg) In ieder geval blijf ik verder zoeken op het thema classificatie van documenten. Omdat ik dat persoonlijk een zeer belangrijk onderwerp vind. En ik ben blijkbaar niet de enige, zo blijkt uit dit artikel.

» www.knack.be/nieuws/

Een korte passage hier uit:

De classificatie steunt op de bescherming van de belangen van de Staat. Maar daar kan de auteur van de classificatie een eigen interpretatie aan geven. Je kan het vergelijken met de geheimhouding van een gerechtelijk vooronderzoek: ook daar mag je de vraag stellen of deze beperking dient om 'disfuncties' of nog om 'misdrijven' te verbergen. Ook dat is een oud zeer: de verlenging van de verjaringstermijn van de Bendefeiten heeft tot gevolg dat ook de geheimhouding van het vooronderzoek werd verlengd zodat een extern onderzoek op het geheel kan worden vermeden of bemoeilijkt. De commissie-Franchimont, die de ingevolgde het eerste bendeonderzoek de knelpunten in de strafprocedure moest wegnemen, had daarvoor een wet geworden oplossing bedacht: de procureur en de advocaat van de verdediging kunnen lopende het onderzoek mededelingen doen indien het openbaar belang het vereisen. Dergelijke oplossing zou in een parlementaire procedure ook kunnen worden voorzien.

En ik kom nog even terug op de uitspraken van Vermassen van deze week ivm het feit dat hij de kans op een proces klein acht omdat het te laat is. Volgens hem gaan we klaarheid krijgen op het moment dat het dossier openbaar zal worden.

Lees ik dan weer verkeerd indien ik beweer te begrijpen dat de advocaat van de verdediging mededelingen mag doen indien het openbaar belang dit vereist? Waarop wachten jullie Jef en confraters? Of ja, Jef heeft wel degelijk een mededeling gedaan in het algemene belang. Geef alle hoop maar op. Awel Jef, ik weiger dat. Want dat zou willen zeggen dat jullie (en jullie zijn talrijk) de slachtoffers een wortel hebben voor gehouden.

Maar er zijn dezer dagen natuurlijk belangrijkere zaken in het algemeen belang. Zoals een uitgerangeerde pornokoning ten kantore roepen om een schandaal te vermijden.

Dit land, zo proper, van schandalen vrij,
is ‘t aardse paradijs voor mij!
Als ik het met de tuin van Eden vergelijk,
dan voel ik mij Philippe te rijk!

19

Re: Italiaanse connectie

» tueriesdubrabant.1fr1.net

Declassified secret service papers reveal that Ted Shackley, deputy chief of the CIA station in Rome in the 1970s introduced the notorious Licio Gelli - head of the neo-fascist P2 masonic lodge and for years a fugitive in Argentina - to General Alexander Haig, then Nixon's chief of staff, and later, from 1974 to '79, Nato Supreme Commander.

P2 was a right-wing shadow government, ready to take over Italy, that included four Cabinet Ministers, all three intelligence chiefs, 48 MPs, 160 military officers, bankers, industrialists, top diplomats and the Army Chief of Staff.

After meetings between Gelli, Italian military brass and CIA men in the embassy, Gladio was given renewed blessing and more money by Haig and the then head of the National Security Council, Henry Kissinger. Just how those and later funds were spent is a key point in the investigation.

Casson's dossier will be presented, along with a large batch of similar evidence compiled by another judge in Rome."

Ondertussen kennen jullie de band tussen Elio Ciolini en deze Gelli.

Italiaanse ex-infiltrant bende Haemers gearresteerd

In Roemenië is vorige week de voormalige geheim agent Elio Ciolini gearresteerd, zo bericht de krant Evenimentul Zilei. Hij werd internationaal opgespoord door de Italiaanse justitie voor financiële misdaden.

Bron » Nieuws

En de band met later slachtoffer José Vanden Eyden (zijn vrienden raapt hij op in de Van Dyck, waar het latere Bendeslachtoffer José vanden Eynde - de gruwelijk vermoorde conciërge van het ...).