Het is overigens bij Lammers dat de politie een kogelvrije vest heeft gevonden, die in 1983 gestolen werd in het bedrijf Wittock-Van Landeghem in Temse, een diefstal die wordt toegeschreven aan de ongrijpbare Bende van Nijvel. Lammers heeft gezegd dat hij die vest - in feite een prototype, want de uiteindelijke vorm van de vesten was op het moment van de diefstal nog niet af - gekocht heeft bij een voormalig lid van het Front de la Jeunesse

Klopt deze info die op deze website staat of was het toch een andere kogelvrije vest? Als het een prototype-vest van Wittock was, zitten we toch op een spoor?

12 (edited by K& 04-05-2013 13:32)

Opgelet: deze vest zou door zijn vader zijn gekocht om zijn zoon te beschermen toen hij uit de gevangenis werd vrijgelaten. Ik weet dat hij voortijdig werd vrijgelaten (xx juni 1984?) voor het proces van Barbier (dubbele moord) en daarna terug aangehouden voor het proces waar hij dan definief werd vrijgesproken en alleen Barbier in beroep ging.

Het is eerder een aanduiding dat L. zekere verklaringen heeft afgelegd die door sommige kompanen aanleiding hebben gegeven tot doodsbedreigingen. Andere gegevens wijzen ook dat daar waarheid kan in zitten (Nijvel, Ohain?).

Volgens dit artikel is Lammers begin april 1988 niet teruggekeerd uit penitentiair verlof. Ook zou Lammers al eens in 1985 verdwenen zijn, vlak voor de supermarktmoorden.

14

Volgens Karl Delombaerde kan Eric Lammers één van de mededaders zijn geweest van de overval op de Colruyt van Nijvel.

Bron: MA II - CWB - 14.12.1988 - PV 22236/88 - *2

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Eric Lammers werd vrijgesproken voor de moord op Fons Vander Meulen en Francesca Arcoulin. Toen hij naar buiten kwam was de alpinist zijn toekomst kwijt. Vlak voor zijn arrestatie had hij zich ingeschreven aan de ULB om sport te studeren. Daar kwam niks van terecht. Michel Libert vertelde dat hij Lammers in de gevangenis had gekruist, en die had hem toegebeten: "Ze hebben me zonder reden opgesloten. Nu zal ik ze een reden geven om me op te sluiten." Een paar jaar later, in april 1988, vermoordde hij in Antwerpen twee diamantairs die hij gekneveld had met een telefoonsnoer en mogelijk tegenover elkaar had laten knielen zoals de moordenaars in de Herdersliedstraat dat met Fons en Francesca hadden gedaan.

Lammers, die volgens een karatevriend een opmerkelijk hechte band had met zijn vader, ging samen met die vader rotsen beklimmen, karate volgen in de club van Calmette, en hold-ups plegen. Hilde Geens zocht vader Maurice Lammers kort voor het assisenproces van WNP op in zijn garage in Anderlecht. Zijn nieuwe baan beviel hem niet: hij had geen tijd voor zichzelf en wilde zich in de videobranche lanceren. In een stoel hing een kerel met de benen wijdopen, die geen teken van leven gaf. Dat was de beruchte neef van de Albanese peetvader Victor Hoxha, autodief Murat Kapllan. Wat later kwam er iemand langs met een bleek gezicht, die werd voorgesteld als garagist Alain Weykamp, een vriend van Eric Lammers en van Madani Bouhouche en later de werkgever van Lammers' jongere broer Vincent.

Lammers' videoklus werd geen succes. Vader en zoon raakten meer en meer verstikt in de onderwereld, waar hun pad dat van de De Staerke-clan kruiste. De wagen van Lammers werd gesignaleerd voor de deur van Julien De Staerke, toen de politie diens woning observeerde.

De familie trok het noodlot aan. Eric verloor zijn vader, zijn moeder werd doodgereden en zijn twaalf jaar jongere broer, die Eric als een schaduw volgde tot in de misdaad, pleegde zelfmoord. Sindsdien is Lammers alleen op de wereld, een desperado die slimmer is dan gemiddeld, met een kokend karakter, die de maatschappij niet in zijn hart draagt en tot de tanden gewapend door het leven gaat. In de flat in Eindhoven waar hij in maart 1988 werd opgepakt, lagen twee pistolen, een riot gun en een revolver met bijpassende munitie, bivakmutsen, integraalhelmen, handgranaten en handboeiensets. Onder andere.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

16

In het licht van alles wat we nu weten is de link Bouhouche-Weykamp-Lammers en vooral ook Lammers-De Staerke toch wel heel interessant.

17

Lammers lijkt inderdaad heel wat milieus aan elkaar te koppelen.

En welke militairen verklaard hebben dat Lammers op het appel was, zijn alibi.

Uit het verslag van de Tweede Bendecommissie:

Verhoor van Eric Lammers

MA I - CWB - 14.12.1988 - PV 22238/88 - *1

WNP-lid Eric Lammers onthult dat Libert hem heeft toevertrouwd dat WNP in feite voor de Veiligheid van de Staat werkte. Lammers was op 16.04.1984 reeds door de gerechtelijke?politie van Brussel verhoord (MA II - GPB - PV 9224/84 -?* 3), in het kader van de zaak van de Herdersliedstraat die werd behandeld door onderzoeksrechter Lyna: Lammers stond op het punt tot de Veiligheid van de Staat toe te treden, maar sloot zich onder impuls van Libert aan bij WNP om voor en met de Veiligheid van de Staat te werken.

Leerlingen van de KMS

K55, MA III - CWB - 25.05.1989 en 26.06.1989 - PV 22704 en 22705/89

Volgens de inlichtingen in die PV's zou Eric Lammers hebben getracht leerlingen van de KMS in een "speciale groep" op te leiden.

KMS en Lammers

K55 - MA II - CWB - 11.07.1989 - PV 22943/89

Uit het verhoor M., beroepsofficier, blijkt dat hij Eric Lammers op de KMS heeft leren kennen; deze laatste heeft hem voorgesteld een vergadering van extreem-rechts bij te wonen; Lammers is wel degelijk lid van het Front de la Jeunesse; de getuige geeft uitleg over de wapens die Lammers op de KMS in zijn bezit had.

Verhoor van V.

K55 - M III - CWB - 29.05.1989 - PV 22795/89

V. is door Eric Lammers bij WNP binnengehaald en heeft, op verzoek van Libert, mee een klokkenmaker "geschaduwd". Ook heeft hij deelgenomen aan het "schaduwen" van een maîtresse van de terrorist Carlos, in het kader van een operatie die de naam Esperanza meekreeg.

Lammers en V. (dezelfde V.?)

K55 - MA I - CWB - 10.04.1990 - PV 23588/90 - *19

In dit PV zijn diverse inlichtingen opgenomen waaruit blijkt dat Eric Lammers en V. betrokken zouden zijn bij de overval op de Colruyt van Nijvel en bij de overval op Szymusik. Op dit onderzoeksspoor zal niet worden voortgegaan, zoals blijkt uit de verklaringen opgenomen in K56 - CWB - 11.05.1992-PV25198/92-*34:V.heeft herhaaldelijk geweigerd te worden gehoord in verband met inlichtingen betreffende Eric Lammers en in verband met een Golf GTI die bij een overval zou zijn gebruikt.

Italiaanse Maffia

K55 - MA II - CWB - 26.06.1989 - PV 22854/89

Dit PV bevat inlichtingen over de banden tussen de entourage van Eric Lammers en een maffia-organisatie onder leiding van een zekere C.

Verhoren van N. (Nemry?)

Ch, F17, K54, MA V, CWB - 09.02.1988 + 12.02.1988 + 18.02.1988 - PV 21487 + 21488 + 21489/88 - * 15

N., lid van de WNP, preciseert dat Latinus hem heeft toevertrouwd dat Eric Lammers, die tot de Calmette-groep behoort, bij de moordpartijen betrokken was.

19

Ik weet dat ik mij op glad ijs begeef met deze uitspraak maar ik denk dat de kans zeer groot is dat Eric Lammers de man was in Nijvel die met Colt .45 naar Morue heeft geschoten. Weet er iemand of Eric Lammers een alibi had voor de overval in Nijvel?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De man met de baard waarover Lacroix getuigde?