151

Frohike wrote:

Wat zou David Van de Steen hiervan denken? Hij zag in de reus Patrick Haemers. Was die "Arabisch klinkende taal" dan niet de al-dan-niet vermeende zigeunertaal die zou zijn gesproken? Of haal ik twee zaken door elkaar?

Patrick kwam binnen langs de Parklaan ... Die "zigeunertaal" werd gehoord op de parking.

De taal is Berbers. moedertaal van Belliraj en Aârrass. Is geen Arabisch, maar heeft een beetje dezelfde klank (zeker het Berbers uit het Rifgebergte). Zigeunertaal (Manouche) klinkt niet als Arabisch. Het is afgeleid van Indische talen.

Philippe DS wrote:

In elk geval moeten we met deze informatie zeer zorgvuldig omspringen, en kijken in welke reeds vernoemde hypotheses deze te passen valt. Een 2-tal weken geleden is hier op het forum een andere opmerkelijke hypothese gepost welke, op een aantal foutjes, ook aanneembaar klinkt. Mijn vraag is van waar deze advocaat deze informatie heeft, welke positie bekleedt deze hoge ambtenaar.

Ook al vind ik persoonlijk dat David zich te veel aan één bepaalde piste vastklemt, het is zeer goed mogelijk dat Patrick Haemers die bepaalde avond mee deed aan de raid (langs de achteringang van de Delhaize). Ook is hij de dag(en) ervoor opgemerkt door een winkelbediende.

Welke hypothese bedoel je Philippe DS?

154

De adjunct deirecteur van de Delhaize in aalst die oog in oog stond met de reus zou formeel Michel Libert hebben herkend. Weet iemand of dit effectief zo is?

155

Ben wrote:

Na de overval in Aalst legde het commissariaat-generaal van de gerechtelijke politie de beschrijving van de daders naast die van de roofmoorden in de Delhaizes van Beersel op 7 oktober 1983 en in Eigenbrakel en Overijse op 27 september 1985. Op basis daarvan stelden ze begin december 1985 een gedetailleerde persoonsbeschrijving op van de 'reus' van de Bende van Nijvel.

Hij zou om en bij de 1.90 meter groot zijn en tussen 25 en 45 jaar oud. Hij is Franstalig, maar kan zich uitdrukken in het Nederlands. In Aalst zegt hij 'opzij dan' met een zware stem, die volgens sommige getuigen 'recht uit de keel' kwam.

Hij komt over als de leider, en lijkt een zelfverzekerd en doelbewust man die rustig voor alles de tijd neemt. Zijn stap is markant, maar de typering verschilt. In Beersel leek hij licht te hinken, hij stapte alsof hij blaren op zijn voeten had. In Overijse en Eigenbrakel was er sprake van een langzame, verende tred en een slungelachtige, licht gebogen houding, en in Aalst vonden getuigen dat de reus als een 'robot' liep en zijn linkerbeen op een vreemde manier naar voren bewoog, bijna in slow motion.

Hij droeg een riot gun, en in Overijse en Eigenbrakel ook nog een grijze plastic zak met de opdruk 'Propsac'.

Als bovenstaande over de linkshandige reus gaat die zowel in Aalst en Overijse actief was zijn dit belangrijke elementen. In Beersel zou dit dan deze zijn met de bijl?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.