211

Het klinkt aanemelijk. Enkele van de personen die als belangrijkste verdachten worden beschouwd hadden plannen om warenhuizen af te persen.

https://pnws.be/was-waalse-baron-tussen … -en-bende/

''“Andrien kende Moussa, Kara (?), Philippe De Staerke''

Schrijver met dossierkennis en ambities.

Karafilis.

Mijn post was zeker niet sarcastisch bedoeld, met de ambities doel ik vooral op het feit dat hij de nieuwe (nouja 'nieuw') piste tracht te koppelen aan de drie personen formeel herkend in Aalst.

Moussa was pooier en dealer, dus niet abnormaal dat Nicole A. hem kende van zien, Brussel is een groot dorp...

Waarschijnlijk doorn in het oog want Moussa & Castris maakten de prostituees verslaafd aan heroïne. Daardoor onveiligheid en zakt de buurt in waarde en nefast voor de chiquere etablissementen zoals dat van N.A.

Na een tijd kent iedereen elkaar. En Moussa die deel uitmaakt van bende Farcy en broers (= fransman). Deze bezitte bordelen en homobars in zowel noord-frankrijk, belgië en zuid-nederland.

In zijn bende ook restaurateurs (diefstal goederen 82-83)?

Ik zat kennelijk mis met mijn aanname (mede op basis) van een kwart artikel achter een betaalmuur, dat ik inmiddels in zijn geheel heb gelezen, wat onverlet laat dat mijzelf een oen vind. Je kunt niet kritisch en voorzichtig genoeg zijn. Uit dat artikel (https://bendevannijvel.com/tag/staatsveiligheid/page/4/ en dan naar beneden scrollen) blijkt dat een andere (ook overleden) medewerker van de Staatsveiligheid dan Christian Smets zijn familie (in Aalst) heeft gewaarschuwd om weg te blijven van de Delhaize-supermarkt. Hoop dat wat ik hiervoor schreef wel correct is.

Dat, in het licht van de recente revelatie van (wijlen) Christian Smets, een van zijn collega’s bij de Staatsveilgheid die waarschuwing deed uitgaan, doet niets af aan de wat mij betreft nog steeds recht overeind staande verdenking tegen (ex-)bestuurders van) Delhaize, van (te voorkomen!) betrokkenheid van die (ex-)bestuurders bij de Bende-aanslagen van 27-09 en - in ieder geval - 09-11-1985.

Het zou toch de taak van SV moeten zijn om de aanslag te verijdelen.

Voor welke reden heeft men gewoon zitten toekijken?

Omdat ze anders gevoelige info of foto's van notabelen gingen bekend maken?

Het moet allesinds iets belangrijk zijn, als men er mensenlevens wil voor opofferen.

219

Als dit de juiste piste is begrijp je ook meteen waarom de waarheid niet mag uitkomen. De media besteedt er in elk geval geen enkele aandacht aan

220

Misschien, heel misschien omdat ze geen schadeclaim van het nog steeds bestaande Delhaize boven hun hoofd willen hebben
Want zo verging het Rene De De Witte en zijn collega. Heb er nu geen tijd voor maar zal de bedreiging van Delhaize nog wel eens posten