1

AJA staat voor Aide aux Jeunes Adolescents. Het was een vzw in Brussel met als doel verslaafde jongeren te helpen. Martial Lekeu was één van de medewerkers.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Hielden o.a. een natuurkamp in Barvaux. De directeur was Georges Walscheit. AJA is volgens mij een belangrijke schakel tussen Groep G en drugverslaafde criminelen die kunnen worden ingezet voor allerlei opdrachten.

Ik vermeld het hier ook even: circa 1978 is Lekeu niet langer gewenst binnen AJA. Hij wordt namelijk verdacht van zedenfeiten. Wie introduceert hij in zijn plaats? Leon François! Dus de band tussen rijkswacht en probleemjeugd via AJA wordt alsmaar interessanter.

Ook Vanden Boeynants en Daniel Cardon de Lichtbuer komen in deze context in beeld. Bron voor dit alles: een artikel in Telemoustique » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Zie hieronder enkele linken:

AJA - Lekeu - Leon François - Farcy
Lekeu - Bouhouche - Achten
Bouhouche - Mendez - schietstand Termurenlaan
Schietstand Termurenlaan - Alfons Bayens - ?

De grote Manitou ziet alles

Stichtend lid van AJA was Philippe Beyls. Troch zat op deze piste, de gevangenis van Sint-Gillis als crimineel milieu. Kort na de ondervraging van Beyls verliest hij het onderzoek.

Worden door privé-detective Rogge en directeur Walscheit ook nog genoemd in deze omgeving: Philippe Deleuze, José Saels en (verwondert het?) Jean Deprêtre.