Vanuit operationeel standpunt bekeken:

Bijna alles wat met de Bende van Nijvel te maken heeft lijkt zeer bewust en doordacht te zijn uitgevoerd. Het lijkt alsof de sporen die we hebben, bewust gelegd zijn. De sporen zijn als zelfgemaakte stukjes van verschillende puzzels die men vervolgens op een aantal strategische plaatsen heeft achtergelaten. Elke puzzel die men kan leggen is op zich een totaal ander spoor.

Op de openbare weg stoppen met een gewonde of dode kompaan en die vervolgens tentoon stellen op grond, is niet wat je zou verwachten van een bende die op die manier te werk ging. Meer nog, als deze scene zich daadwerkelijk heeft voltrokken, dan was het misschien wel een opgezet toneeltje? Een mis en scene om een motief te hebben voor de verdwijntruc van de Bende van Nijvel. Met de bedoeling om de bevolking te sussen dat de killer meer dan waarschijnlijk dood is?

Servo per Amikeco

Alles in acht genomen is Aalst wel een erg vreemd verhaal. Allerlei personen die kort voor de overval opduiken, personen die vreemde opdrachten moeten uitvoeren naar aanloop van of tijdens de overval of tijdens de vlucht van de overvallers.

Ik kan mij niet inbeelden dat een geheel als dit dan zou kunnen instorten omdat de uitvoerders te midden van de straat hun (dode?) kompaan op grond leggen, in het oog van elk passerend voertuig. Ook al is het in een bos. Of net reden te meer: want als ik in hun plaats was, dan zou ik handig gebruik maken van het bos om het lichaam en eventueel de auto uit het zicht te houden. Maar neen, men blijft op de enige plaats in de wijde omgeving staan waar men zeker en vast zal gezien worden indien er iemand langskomt. Sommige gangsters laten zich echt wel vangen door dit soort idiote gedrag. Maar niet de Bende van Nijvel. Niet na al wat reeds op hun palmares stond.

Servo per Amikeco

113

En hield men geen rekening met het plotse verschijnen van een boswachter? Tenslotte werd vriend Dutroux ook ingerekend door een boswachter terwijl gans de politiemacht hem zocht.

Mijn idee wat het tijdverschil kan invullen: zou het niet kunnen dat er zich tussen Aalst en het bos een safe-house bevond waar de wapens werden ingeleverd en hun persoonlijke bezittingen opnieuw werden overhandigd. De persoonlijke bezittingen zouden dan de pakken zijn die achter de koffer van de auto lagen in afwachting van een andere wagen die hen kwam oppikken. Daarom een afspraak aan een herkenbaar en makkelijk te vinden Y- kruispunt.

Ik schrijf maar m'n gedachtengang neer hoor.

114

Ik persoonlijk denk dat gans het verhaal rond het Bois de la Houssière een groot dwaalspoor is met de reden dat er nooit of nooit iets is gevonden of het is er telkens bewust gelegd. Een hond of kat doet nooit zijn behoefte in zijn eigen nest, en wat de reus betreft: hij is door 3 getuigen die los van elkaar staan springlevend gezien aan het Stro Kappelletje in Denderleeuw terwijl hij de koffer probeert dicht te doen. Ik ga mij nog beter formuleren: ik geloof geen bal van wat Eddy Vos naar buiten brengt alles wat hij vertelt is een dwaalspoor. Eddy Vos stuurt iedereen altijd naar het Bois de la Houssière en laat iedereen altijd op plekken zoeken waar hij zeker is dat ze niks gaan vinden.

Net als alles in de zaak hangt ook hier een geurtje aan. Vroeger had ik nog enige hoop dat men de waarheid of toch een deel, nog zou vinden. Dat sommige daders nog zouden hun straf in ontvangst nemen.

Maar daar ben ik meer dan een jaar geleden van afgestapt. Volgens mij is het helemaal gedaan. Tenzij er zich een juridisch mirakel voltrekt, denk ik niet dat we ooit gaan weten hoe de vork in de steel zit. Laat staan dat de schuldigen zich ooit moeten verantwoorden.

Servo per Amikeco

Op de eerste plaats vind ik het zeer moedig van Philippe Clerbois om deze getuigenis neer te zetten daar dit volkomen niet in anonimiteit heeft plaatsgevonden. Dat Philippe Clerbois mogelijk vatbaar was voor invloed van een 3e persoon tijdens de hypnose laat ik graag in het midden. Wat mij enorm interesseert is het volgende, en daarvoor heb ik jullie hulp nodig.

  • We weten intussen dat Haemers meermaals herkend is (aan het rondpunt in Aalst, in de winkel, aan het bos van la houssière).

  • We weten dat de killer mogelijk geraakt is bij de vlucht uit Aalst.

  • We weten nu dat hij mogelijk gestorven is aan zijn verwondingen opgelopen tijdens de vlucht uit Aalst.

Naast de moedige getuigenis van Philippe Clerbois wordt er in de media niets verteld over deze nachtelijke gebeurtenis in het bos van La Houssière. Toch beweert Eddy Vos bij hoog en laag dat de killer gestorven is tijdens de vlucht uit Aalst en blijft hij meermaals zoeken in het bos van La Houssière. Of Eddy Vos heeft tunnelvisie, of hij heeft bewijzen gevonden die wij niet mogen kennen (wat ik eerder geloof).

Kunnen jullie mij vertellen wanneer de getuigenis heeft plaatsgevonden ivm het droppen van de wapens in Ronquières? Ik vind deze getuigenis niet meteen terug op het forum. Ik weet wel dat iemand met "mr. docteur" werd aangesproken. Mogelijk is deze eveneens gecontacteerd betreffende de verwondingen van de killer, of was zijn locatie het safe house na de raid? Heeft mr. Docteur laten weten dat de wonden fataal waren en:

  1. 1 groep gaat de killer vermoorden & begraven

  2. gaat een andere groep wapens droppen ter misleiding (geen Aalst wapens) om een vals spoor te leggen.

Hoe zien jullie dit?