1 (edited by Merovinger 05-10-2012 09:15)

De staatsveiligheid heeft een spionageschandaal ontdekt in de rangen van Buitenlandse Zaken. Jarenlang zou er gevoelige informatie zijn gelekt naar de Russische geheime dienst.

Het is maandenlang een goed bewaard geheim gebleven tot vandaag. Ongeveer een jaar geleden heeft de Staatsveiligheid een explosiefs rapport bezorgd aan de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Daarin stond beschreven hoe er jarenlang vertrouwelijke informatie zou zijn doorgespeeld aan Russische geheime agenten. De spilfiguur in het spionageschandaal zou een man zijn die al jarenlang actief is voor Buitenlandse Zaken.

De ervaren diplomaat O. G., een vijftiger uit Brugge, was de voorbije 25 jaar op post in Tokio, New York, Lissabon, Lagos, New Delhi en uiteindelijk Kopenhagen. Daar kwam hij in juni 2011 in het vizier van de staatsveiligheid, die informatie in handen kreeg die erop wees dat O. G. jarenlang zijn privileges als diplomaat had misbruikt. Eén theorie is dat hij Russische agenten naar België haalde door hen aan papieren te helpen – als consul ging O.G. over visa en verblijfspapieren. In juni vorig jaar werd O.G. op het matje geroepen bij Buitenlandse Zaken. Nadat hij geconfronteerd was met de verdenkingen, werd hij naar huis gestuurd. Daar zit hij een jaar later nog altijd.

Meer » www.tijd.be | www.standaard.be

Haha, de vriendjes van Beijer hadden het druk.

Servo per Amikeco

3

Niets nieuws onder de zon.