61

Re: Ohain: 2 Oktober

Als, en ik zeg als, Van Camp een doelwit was, dan kan het volgens mij zo gegaan zijn:

Een opdrachtgever zoekt een stel criminelen die de taak kunnen uitvoeren. Hij zegt: overval het restaurant, vermoord de uitbater en alles wat jullie kunnen pakken, is voor jullie. Hij maakt ze warm door te zeggen dat de uitbater een Porsche heeft. Maar vanwege het amateurisme van de overval slagen de daders er niet in om de Porsche te bemachtigen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Ohain: 2 Oktober

Zeer plausibel, Ben!

63 (edited by Merovinger 12-09-2012 15:45)

Re: Ohain: 2 Oktober

Volgens het rapport van substituut Godbille was Jacques Van Camp o.a. bevriend met Generaal Beaurir, Aldo Vastapane en advocaat Roland Rossignol (betrokken in wapenhandel en partner van Claude Dubois). Substituut Godbille legt ook de volgende merkwaardige linken vast rond de overname van de herberg "Aux Trois Canards" (alleen is het onduidelijk wanneer deze overname is gebeurd: vóór of na de moord op Van Camp).

De herberg "Aux Trois Canards" werd overgenomen door Christopher Luff, schoonvader van Yolande du Parc Locmaria, ex-vrouw van Tanguy Verhaegen. Tanguy Verhaegen was bevriend met Hilaire Beelen aan wie hij Philippe Van Innis heeft voorgesteld. Van Innis had heel wat connecties met mensen van de CEPIC. Tanguy Verhaegen was samen met René Finne (link met Léon Finné?) bestuurder van de NV Eglantier.

Hilaire Beelen bezat 5% van de aandelen van de Luxemburgse vennootschap Immoinvest. Deze holding werd beheerd door de Luxemburgse advocaat Jean Wagener. In de oprichtingsakte van het Luxemburgse wisselkantoor Lux Capital, alsook in de oprichtingsakte van de Luxemburgse holding Valfonds, worden eveneens de namen van Hilaire Beelen en Jean Wagener als investeringspartners vermeld.

Jean Wagener is eveneens bestuurder van de NV Immobiliere Du Vieux Bruxelles en de NV Soginvest (samen met Jacques Cabo en Renaat Blijweert) die de aandelen van Immobiliere Du Vieux Bruxelles beheerde. Jacques Cabo en Renaat Blijweert zijn de bestuurders van de Banque Copine waarvan Léon Finné kantoordirecteur was van het kantoor op de Louizalaan in Brussel.

De naam van Jacques Cabo duikt later (na het faillissement van de Banque Copine), samen met Arnould d’Arschot Schoonhoven, merkwaardig genoeg nog eens op als bestuurder van de NV Progime. Deze vennootschap is een immobiliënmaatschappij die als tussenpartij heeft gediend bij de huur van garageboxen waar speurders gestolen wapens van het SIE hebben gevonden (bedoeld Godbille hier de box van Patrick Haemers?)! De vondst van deze box maakte deel uit van het onderzoek naar de moord op Juan Mendez van de onderzoeksrechter Luc Hennart.

Samengevat krijgen we dus het volgende:

  • Trois Canards > C. Luff > T. Verhaegen > H. Beelen > Immoinvest en Lux Capital en Valfonds > J. Wagener > Soginvest (= J. Cabo + R. Blijweert)

  • J. Cabo + R. Blijweert = Banque Copine > Leon Finné

  • J. Cabo > Progrime > Huur garageboxen (o.a. wapens SIE) > Mendez en Haemers

64

Re: Ohain: 2 Oktober

En Blijweert brengt ons recht naar het dossier Atlas!

65

Re: Ohain: 2 Oktober

Citaat uit topic Patrick Haemers:

Merovinger wrote:

Volgens het rapport van substituut Godbille zou Patrick Haemers bevriend zijn geweest met o.a. Jacques Van Camp

Bestaat er meer informatie over de aard van de vriendschap tussen Van Camp-Haemers?

Ik stel mij zo stilaan een hele reeks vragen over Van Camp. Op het eerste zicht een van de meest onschuldig ogende slachtoffers van de Bende, maar er gaan hier op dit forum zoveel geruchten over hem de ronde: gestolen voedsel opkopen, connecties met CEPIC, financieel gefoefel, ... En weinig manieren om geruchten te dubbelchecken.

Re: Ohain: 2 Oktober

Op de parking van het restaurant stonden drie wagens: de Porsche van Van Camp, de Golf GTI van de dochter en de Alfa Romeo Spirit van de kok. Hoewel de daders ook de sleutels hadden gekregen van de Alfa Romeo zijn ze er enkel met de Golf vandoor gegaan.

De kok kreeg een wapen met geluidsdemper in de nek geduwd om hem te dwingen zijn sleutels van de Alfa Romeo af te geven wat hij dan ook deed.

Bron: L'histoire vraie des tueurs fous du Brabant | Finné - Leurquin

Re: Ohain: 2 Oktober

De geruchten over Van Camp doen sterk denken aan de geruchten over VDE, Angelou, Fourez, DeWit, Finne. Namelijk allemaal onbewezen. Geen link met onderwereld of criminele activiteiten. Kijk naar de details bij Van Camp. Ze eisen de sleutels van de Porsche, maar gaan er noodgedwongen met de Golf vandoor.

Onderling ontstaat er een woordenwisseling. Het liquideren van Van Camp past geheel in de Bendehistorie. Het doet me nog het meest denken aan de bedrijfsleider te Halle. Die werkte net als Van Camp ook mee, maar werd toch koelbloedig afgemaakt.

68

Re: Ohain: 2 Oktober

noorderling wrote:

Ze eisen de sleutels van de Porche, maar gaan er noodgedwongen met de Golf vandoor.

Ik zou nog eens opnieuw beginnen lezen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Ohain: 2 Oktober

Waar het mij om gaat is dat hun eerste doel, de Porsche, niet doorgaat. Een onderlinge woordenwisseling. Geen controle over de situatie dus. Er wordt weer eens geïmproviseerd. Waar hebben we dat eerder gezien? Daar zijn ze best goed in, alhoewel, ze kiezen meestal voor de makkelijkste weg: schieten.

70

Re: Ohain: 2 Oktober

Het onderzoek naar de moord op Van Camp bevat een aparte map met het verslag van een onderzoek in Düsseldorf (Duitsland).

Bron: Eindverslag eerste Bendecommissie

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube