Diefstal van een Volkswagen Golf met nummerplaat DTX 079 te Plancenoit.

Beschrijving van het voertuig: het betreft een Volkswagen Golf Rabbit van donkergrijze metaalkleur (antraciet). Vierdeurs met koffer. Open dak. Getinte ruiten. Voorzien van de nummerplaat DTX 079. De wagen is nieuw.

http://killersbrabant.be/i/19830214-plancenoit-golf-rabbit.jpg

Beschrijving van de enige dader die werd gezien: Individu : 1.80m, sportieve lichaamsbouw, niet dik, zwart, heel gekruld, dicht en kort haar. Heeft geen gebruinde huidskleur. Onberispelijk Frans. Indruk van een geschoolde persoon. Er werd ook een robotfoto gemaakt op basis van de getuigenis » Robotfoto 10 Er is geen beschrijving voor de bestuurder van de Peugeot 504.

Vindplaats van de VW Golf: Dit voertuig werd teruggevonden op donderdag 09 juni 1983 in het bos van Hourpes, rue des Bonniers. De binneninrichting van het voertuig was in zijn totaliteit verwijderd (zetels, batterij, lichten, …).  

http://killersbrabant.be/i/19830214-plancenoit.jpg

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

De Volkswagen Golf van Van Camp werd op 300m van deze plek gevonden!

"De Golf GTI die op 2 oktober 1983 bij het restaurant Auberge des Trois Canards werd gestolen zou op 7 oktober 1983 gebruikt zijn bij de overval op de Delhaize van Beersel en misschien ook op 1 december in Anderlues. Dat voertuig werd uitgebrand teruggevonden in het bos van Hourpes te Lobbes-Thuin, op 300 meter van de plek waar de op 14 februari 1983 te Plancenoit gestolen Golf werd ontmanteld."

Bron: 1e BC bijlage 1 (pagina 121)

Vlak in de buurt is er ook nog een luxe Volkswagen Passat gevonden op 17 augustus 1983 (de nacht van WNP en Barbier!) die gestolen van op de parking van VW Vorst. In de gevonden Passat zaten zetels komende uit een Golf.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Deze wagen vind ik niet terug op het zeer praktische Google Maps-plan die men bij feiten kan terug vinden (of ik kijk er over). Het bos van Hourpes is toch wel een zeer interessante plek.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

4

Het stond wel op de kaart maar een beetje verstopt achter een andere pin. Ik heb de pin nu verplaatst naar een locatie die juister is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Juist, stond er bijna vlak achter elkaar. De info bij de pin van de Golf van Plancenoit klopt niet volledig Deze Golf is niet uitgebrand zoals bij de pin vermeld. Trouwens, ik heb het vluchtig nagekeken, in de meeste literatuur staat het verkeerd vermeld.

Tevens moet men toch wel de vraag stellen hoe men de Golf Plancenoit en later de Golf van Erps Kwerps ter plaatse in de bossen heeft gekregen beide wagen waren enkel nog een karkas. Op de foto hierboven kan men dit duidelijk zien, de foto in deze post van de Golf van Erps kwerps kan men zien dat zelfs de motor ontbreekt, en nog veel meer. In beide gevallen moet er een vrachtwagen of zo gebruikt zijn om ofwel de wagen te dumpen of de stukken over te brengen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

De Golf Rabbit was zo goed als nieuw toen hij gestolen werd, de kilometerteller wees slechts 270 km aan.

Zou die 270km de totale afstand zijn die de wagen afgelegd heeft? De Peugeot had ook weinig op de teller staan, minder dan honderd kilometer.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
the end wrote:

De Golf Rabbit was zo goed als nieuw toen hij gestolen werd, de kilometerteller wees slechts 270 km aan.

Zou die 270km de totale afstand zijn die de wagen afgelegd heeft? De Peugeot had ook weinig op de teller staan, minder dan honderd kilometer.

Zo goed als nieuw... dat doet me denken aan iets wat ik over de motorverkoper Podevijn hoorde vertellen onlangs, dat gebeurde wel af en toe dat hij een motor verkocht, die dan heel kort na aankoop werd gestolen. Zou hier dus ook denken aan medeplichtigheid van de verkoper van de wagen. Denk ook aan de Audi van Culot. Zelfde garage.

vergeet niet dat de jeugdvriend van Beijer ook garagist was.

reken daarbij nog het rare toeval dat Farcy op zijn grond een verblijfplaats had (waar ook De Staerke kwam).

Of was die garagist op dat moment samen met de schoonzus van Farcy (mulat of zwart)?

Zijn dochter zou eind jaren 70 geboren zijn en is wel blank. Verblijft hoodzakelijk in Milaan en Dubai.

De garagist verbleef zeker ook periodes in Florida (vastgoed?) in die tijd.

Maakte ook deel uit van ARI-bureau ... en is op Facebook nog steeds bevriend met Amory, Beijer, zoon van Beijer,.. en vroeger ook met Verdeyen.

Is gerant geweest van verscheidene bedenkelijke garages in Molenbeek, Zaventem,... en doet nog steeds immo (o.a. vastgoed in Frankrijk).

Was hij verzot op hifi (bang & olufsen etc.)?

Zit ook (via zijn broer) in de antiek. Net als De Staerke. Net als Farcy.

Woont in richting waar Golf voor het laatst is gezien tijdens vlucht.

Leeft op grote voet ondanks reputatie van slechte garagist ... en nu immo met zijn nieuwe vrouw.

Hoe kan iemand die maar wat aanmoddert zo een imperium opbouwen en de ganse wereld afreizen?Allemaal toeval!