1

Personen

De Bende van Farcy bestond hoofdzakelijk uit de volgende personen:

Veel mooi volk, en ook veel gevaarlijk volk.

2

Aubanel wrote:

Marcel Legros

Is dit niet Marcel Castris, zijn bijnaam was 'Dikke' of 'Grote' Marcel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Neen, het gaat over twee verschillende individuen.

Ik weet niet wat de bron is maar op welke manier behoren bv. Lippens en Becker tot de bende?

5

fipilip wrote:

Ik weet niet wat de bron is maar op welke manier behoren bvb Lippens en Becker tot de bende?

Ik heb de namen gaandeweg uit een aantal betrouwbare bronnen gesprokkeld en ze nu uit mijn notities overgeschreven. Ik probeer op te zoeken hoe ik bij Lippens en Becker kwam.

De belangrijkste bron was hoe dan ook de fameuze brief van Jozef Vienne, integraal geciteerd in Bouten, De Bende van Nijvel en de CIA, p. 103-113.

Aubanel wrote:

Neen, heet gaat over twee verschillende individuen.

Klopt, Marcel Legros is dood teruggevonden in Parijs. Een naam die nog niet op het lijstje staat maar heel belangrijk is Guillaume Vogeleer.

Voor Brussel en omstreken alleen al had met tussen de 10 à 20 kg per dag nodig met de ongeveer 8.000 verslaafden. De kilo's die Farcy smokkelde waren niet genoeg. De echte grote spelers die het na de French Connection hadden overgenomen zijn buiten schot gebleven (zie ook Cams en de rijdende labo's, Philippe Chauveau, de schoonzoon van VDB en Gherardi Dandolo). Ook Lekeu was heel goed op de hoogte van het NDB-dossier. Hij praat over alles en nog wat doch hij zwijgt over het NDB-dossier, en is heel bang.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Mincky wrote:

Alsof dat 20 keer herkauwde kost en krantenknipsels ons wel verder gaan helpen, wat probeert u nu eigenlijk te zeggen?

Je snapt het niet en je doet totaal geen moeite om het te proberen te snappen.
En je hebt een misplaatste sympathie voor een gangster die bloed en dood aan zijn handen kleven heeft.

Voor de anderen, hier een nog een krantenartikel.
Totaal irrelevant voor Mincky en sommige anderen, heel wat concrete informatie voor forumgebruikers die wel de moeite doen en blijven doen om het ingewikkelde verhaal proberen te vatten.

Enkele sleutelwoorden om het wat makkelijker te vatten?
Farcy, Goffinon, aanslag op Vernaillen, Bouhouche, BOB sectie drugs, Van Praetbrug, Zigeuners (ode aan amateurspecialist), drugs, wapens, restaurants in Brussel, Elsene, De Staerke, Moussa, ...

https://imgur.com/Ih5qyH7.jpg

Nog heel even een vorige post herhalen:

xavier wrote:

....
- Alain-le-Fou. Moussa-the-Gunslinger is niet meer dan de bleke schaduw van wat hij was toen hij knap was. Bij het overlijden van Michel Dewit, die in de jaren zeventig over Brussel regeerde, droomt de Belgisch-Tunesiër uit Sint-Joost van opvolging. Hierdoor concurreert hij met Ramadan Dodack. Het was de tijd van Marcel Castris, Denis Marin, Jules Montel en de De Staerckes.


- Moussa had hij in de gevangenis Madani Bouhouche leren kennen, die hem de raad had gegeven om "zijn muil te houden". "Zwijgen is voor ons allebei het beste."
-Moussa bekende in de zomer van 1985 vaak strafbare feiten gepleegd te hebben met kompaan Johnny De Staerke, die hij volgens zijn vriendin kende via dikke Marcel Castris.

Hoi  J&B ...