1 (edited by dim 10-09-2010 14:44)

Topic: Luc Vankeerberghen

Luc "Rocky" Vankeerberghen » www.resistances.be | www.resistances.be

Ex-lid van Front de Jeunesse, waar hij aanhanger was van de "harde" lijn die hij hielp uitwerken binnen ZOON (Zwarte Orde/Ordre Noir), ex-lid Parti des Forces Nouvelles, ex-lid VMO, ex-Vlaams Blok/Belang, genoemd als mogelijk lid van WNP. Werd in 1986 voorzitter van SOS Association, opgericht door extreem-rechtse kerels van de Parti des Forces Nouvelles.

  • Vroege jaren 80: racistische aanvallen op personen en brandstichting bij een moskee (in 1983 veroordeeld tot 30 maand gevangenis).

  • Genoemd in het dossier over de aanslag op Pour (link met Roze Balletten?) in 1980, samen met ondermeer Philippe Van Engeland.

  • In het X-dossier over de moord op Christine Van Hees wordt melding gemaakt van een "Rocky" van wie het profiel goed overeenkomt.

  • Zou getrouwd zijn met een Baskisch-Spaanse (Izaguirre?) van "ultrarechtse" signatuur.

  • Kwam recent in opspraak toen hij samen met Michel Delacroix een racistisch liedje zong.

In 1984 zou hij rondgelopen hebben met een T-shirt 'White Power' toen hij Jean-Marie Le Pen begeleide, tegenwoordig draagt hij deze T-shirt » facebook.com

2 (edited by Boemerang 22-11-2010 20:55)

Re: Luc Vankeerberghen

Detail: Het liedje dat hij zong ging over een Joods meisje dat levend wordt verbrand in concentratiekamp Dachau. Hier is zijn Netlog-pagina » Rockyaupa

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/2/11/large_530861.jpg
Delacroix (links), Vankeerberghen (rechts).

Re: Luc Vankeerberghen

http://lh3.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TO7IPD4skWI/AAAAAAAAAPA/zKbZHmptNP0/fj%205%20close%20up%202.jpg

Dit is een uitvergroting van een foto van een paramilitair trainingskamp. Om zijn arm heeft deze persoon (is het Luc?) een band met een Keltisch kruis.

Forum » Front de la Jeunesse

4

Re: Luc Vankeerberghen

Hij zou gewerkt hebben voor Christian Smets. Het was deze commissaris van de Staatsveiligheid die een alibi creëerde voor "Rocky" voor de aanval op Pour. Vankeerberghen zou zogezegd in Frankrijk zitten met een plaaster rond zijn been na een val met een moto. In Brussel deed hij met zijn neo-nazistische ZOON-groep "touch en go" aanvallen. De mannen reden met hun moto's rond en gooiden bv. molotov-cocktails naar moskeeën. De kleine ZOON-groep zou deel hebben uitgemaakt van Westland New Post.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Luc Vankeerberghen

Boemerang wrote:

Dit is een uitvergroting van een foto van een paramilitair trainingskamp. Om zijn arm heeft deze persoon (is het Luc?) een band met een Keltisch kruis.

Dat is Delperdange.

Re: Luc Vankeerberghen

Neen, beste Michel, Delperdange heeft ook een keltisch kruis om zijn arm maar de persoon hierboven uitvergroot is niet Delperdange (ik heb ook al die foto's van Delperdange). Het origineel:

https://lh4.googleusercontent.com/-R8pO5OGZK4M/TTImB0vSBPI/AAAAAAAACks/uPhnS2hNfGI/s656/fj%25205.jpg

De persoon die toch veel weg heeft van Luc (postuur krulletjes gezichtsvorm) staat helemaal links.

Re: Luc Vankeerberghen

Interessant om weten is dat Vankeerberghen connecties had met Michel Libert. Dat blijkt uit de verklaringen van Joseph Kausse, toenmalig agent van de staatsveiligheid.

Volgens Joseph Kausse heeft Vankeerberghen in de nacht van 24 mei 1981 rond 3 uur in Mechelen deelgenomen hebben aan de overval van een voorbijganger. Daarbij zou een mes zijn gebruikt. Om 6 uur ’s morgens heeft Vankeerberghen ook deelgenomen aan de brand van een moskee in de Kerktorenstraat in Machelen waarbij een molotovcocktail werd gebruikt.

Al deze elementen waren, toenertijd, niet te vinden in de rapporten van de staatsveiligheid, wat volgens Kausse, heel verwonderlijk is voor een staatsveiligheid die zo goed geïnfiltreerd was in het extreem-rechtse milieu.

Na deze aanslag en deze brand heeft Vankeerberghen een schuilplaats gevonden bij Michel Libert, die op dat ogenblik niet geficheerd was bij de staatsveiligheid en dit ondanks het feit dat hij lid was van de WNP die reeds geïnfiltreerd was door Smets. Het is ook merkwaardig dat Libert, op dat ogenblik, niet gekend was bij de staatsveiligheid.

Bron: PV verhoor van Kausse van 20 april 1988

8

Re: Luc Vankeerberghen

En via "Rocky" zijn we weer terug bij De Pomp in Diegem (en Van Cutsem, Vandeuren, Murat Kapllan, Beijer, Bouhouche, ...), ons meest concrete en veelbelovende spoor. Althans voor de eerste golf. Misschien moeten we toch nog eens een poging doen om alles rond de cluster Vandeuren-De Pomp-Smets-WNP-Bouhouche-Baugniet-Jonathan- ... te recapituleren en verder uit te spitten (vooral met zicht op Dekaise, Pour, Zwarts).

Dichter bij de essentie dan dit zijn we niet gekomen denk ik. En vandaar uit zien hoe het spoor WNP/Bouhouche verder loopt en eventueel uitmondt bij groepen zoals de Sudisten, Borains, ... En hoe het vanboven uit bestuurd werd (al dan niet door de AESP, SDRA/NATO en/of Mossad).

9

Re: Luc Vankeerberghen

Inderdaad: dit is de essentie. WNP/Sudisten/Borains/misschien ook De Staerke, maar die laatste groep zeker niet in een prominente rol, en alles gestuurd 'van bovenaf', hoewel 'boven' misschien wel minder 'hoog' is dan we aanvankelijk hadden kunnen denken. Vergeet KDL - Karl De Lombaerde - niet.

10

Re: Luc Vankeerberghen

dim wrote:

Kwam recent in opspraak toen hij samen met M. Delacroix een racistisch liedje zong.

Vanwege dat liedje werd hij uit het Vlaams Belang gezet. Hij was toen OCMW-raadslid in Machelen » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube