Topic: Zoekactie Grimbergen

In maart 1987 werd, op vraag van het parket van Dendermonde, nabij de Verbrande Brug in Grimbergen in het kanaal Brussel-Willebroek gedoken op zoek naar de Golf GTI die gebruikt werd bij de feiten van Aalst. Op 11 maart 1987 werd een witte Golf GTI boven water gehaald die echter niets met de Bende van Nijvel lijkt te maken te hebben.

2

Re: Zoekactie Grimbergen

In Grimbergen baatte Dominique Salesse een zaak in tweedehands auto's uit:

"Ik verdiende mijn kost als marchand de voitures in Grimbergen."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Zoekactie Grimbergen

Afgaande op eerdere uitlatingen van Beijer, met alle reserves van dien, zou ook het lichaam van Francis Zwarts in die buurt gezocht moeten worden.

4

Re: Zoekactie Grimbergen

Golf GTI uit kanaal Brussel-Willebroek is niet vluchtauto van Aalst

Een woordvoerder van het parket te Dendermonde zei gisteren dat de vernielde Golf GTI, die woensdagmiddag in Grimbergen uit het kanaal Brussel-Willebroek werd opgehaald, op geen enkele manier in verband kan gebracht worden met de Bende van Baasrode en/of Nijvel. Met zekerheid werd gezed dat het niet om de auto zou gaan, die op de dramatische novemberavond 1985 aan de Delhaize-vestiging in Aalst werd opgemerkt, zoals een Gentse en een Brusselse krant eerder beweerden. Het wrak was uit het water gehaald door de duikers van de 11de Genie-eenheid uit Burcht.

Na een korte onderbreking, omwille van de reddingswerken rond de Herald of Free Enterprise in Zeebrugge, hernam deze ploeg op verzoek van het Dendermondse parket de opzoekingswerken in dit kanaal. Enkele weken geleden was een Golf GTI-motor gevonden. De gegevens op deze motor leerden dat de auto in 1984 in Waver werd gestolen. Het wrak dat woensdag werd opgehaald, hoort weliswaar bij deze motor, maar daarmee loopt dit spoor ook dood. het gaat niet om de Bende van Nijvel-vluchtwagen, zo werd beklemtoond te Dendermonde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Maart 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube