21

Re: ARI

Dat is ook een manier om de puzzel te leggen: ARI die een Mossad-agenda uitvoert: de CEPIC elimineren. Reden: de vele miljarden die in het kader van Eurosystem in de handen van de Saoudi's worden gestopt.

Waren de jobstudentes van Van Camp callgirls van ARI?

22

Re: ARI

Om ARI wat te schetsen en hoe pro-actief ze zijn: Vanden Boeynants vertelt hoe hij door Beijer wordt benaderd met het voorstel om zijn fiscaal dossier te laten verdwijnen.

ARI zou zijn gestart op 1 april 1983.

23

Re: ARI

Een detail dat ik nog niet wist: blijkbaar had ARI twee vestigingen.

Het detectivebureau ARI was gevestigd in de Rue Souveraine 5 in Elsene en op de Amerikalei 164 in Antwerpen. De contacten van Beijer verliepen altijd zeer gecompartimenteerd. Als hij bij ARI een correspondent ontving, gebeurde dat altijd in de kelder, om te verhinderen dat een toevallige klant iets van het gesprek zou opvangen. Zijn databank bevatte 825 bestanden met enkele duizenden namen van klanten, targets, opdrachtgevers en medewerkers. Hij kopieerde documenten en microfiches bij de Sectie Info en CBO van de Brusselse BOB en kreeg gegevens via de onderzoeksrechters Paulus de Châtelet en Schlicker, advocaat Dumont, leden van de SDRA, onder meer van een luchtmachtmajoor, de BOB'ers Vanhecke, Gobert en De Pauw, en de Amerikaanse ambassade en de DEA.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

24

Re: ARI

Het privédetectiveagentschap ARI was slechts een façade om andere geheime activiteiten te verdoezelen. Het werd opgericht met een kapitaal van 6250 euro [250.000 Belgische frank] en maakte de volgende jaren winsten van maximaal 2000 euro. In 1986 leed ARI zelfs een verlies van 4600 euro, allemaal ruim onvoldoende om gedurende jaren een tiental garages, minstens drie appartementen en kantoren te huren in Brussel en Antwerpen en te beschikken over pc's, een draagbare computer, auto's en een heleboel wapens.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

25

Re: ARI

Bouhouche gebruikte WNP'ers voor filature voor ARI.

Bron: Nota's Willy Acke

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: ARI

Op de computerlijst van Robert Beijer wordt op lijn 487 een zekere Jacques Grauls (geboren op 11 januari 1944) vernoemd. Was hij een agent van ARI? Achter zijn naam staat de melding 'A13'. Agent nr. 13 dus? Net zoals er achter de naam van André Cammerman 'A8' vermeld staat? In elk geval is het interessant om weten dat Jacques Grauls in maart 2010 in Paraguay (wel wel, extreem-rechts?) vermoord werd.

http://nsm07.casimages.com/img/2017/03/27//17032702141514738714947308.jpg
Reproduction of the Paraguayan ID card of Belgian national Jacques Grauls, murdered by robbers with his wife at their residence in Piribebu, 100km east of Asuncion March 3, 2010. One of the four assailants was also killed, police said.

Belgisch koppel doodgeschoten in Paraguay

In Paraguay is een Belgisch koppel om het leven gekomen, nadat ze werden overvallen door vier criminelen in hun boerderij in het zuidelijke district Piribebuy. Dat melden lokale media en is bevestigd door de federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken.

Boerderij 'Don Juan'
De feiten speelden zich woensdag af rond 20.15 uur plaatselijke tijd in boerderij 'Don Juan', waar het koppel woonde. Volgens een getuige waren ze aan het eten toen vier gewapende en gemaskerde mannen hen overvielen. De vier criminelen openden het vuur, maar de Belgische man schoot terug, aldus de politie. Bij het vuurgevecht kwam het Belgisch koppel om het leven, maar ook één van de overvallers. De andere overvallers zouden erin geslaagd zijn om te vluchten.

Buitenlandse Zaken bevestigt gedeeltelijk
De federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken laat weten dat ze enkel bevestigt dat in Paraguay een Belgisch koppel om het leven is gekomen nadat ze werden overvallen door vier criminelen in hun boerderij. Andere informatie, zoals het tijdstip van de feiten, de naam van de boerderij en de specifieke omstandigheden, is afkomstig van de plaatselijke media, die zich beroepen op de politie. Woordvoerder Patrick Deboeck zegt wel dat de families van de slachtoffers nog niet op de hoogte zijn.

Source: Het Laatste Nieuws | 4 maart 2010

Paraguay : arrestation dans le cadre de l’assassinat d’un couple belge

La police paraguayenne a interpellé ce jeudi un homme dans le cadre de l’enquête sur l’assassinat d’un couple belge le mois dernier, ont indiqué des médias paraguayens.

Julian Villar est soupçonné d’être le leader d’une bande de cinq hommes qui ont tué le Bruxellois Jacques Grauls et sa femme Marcella Thoelen lors du braquage de la ferme « Don Juan », appartenant au couple, le 3 mars à Piribebuy, au Paraguay.

L’arme avec laquelle Jacques Grauls s’était défendu et avait tiré sur l’un des braqueurs a été retrouvée au domicile de Villar. La police a également retrouvé une horloge qui appartenait vraisemblablement à Jacques Grauls.

Julian Villar n’est pas inconnu des services de police paraguayens. Il possède un épais casier judiciaire pour plusieurs vols, notamment de bétail. Toute la bande a été démantelée à la suite de l’interpellation de Villar. Celui-ci est en prison avec deux complices. Un quatrième a été abattu par Jacques Grauls lors du braquage et un cinquième a été tué quelques jours après l’attaque.

Source: Le Soir | 16 april 2010

Dader moord op Belgisch koppel in Paraguay opgepakt

De Paraguyaanse politie heeft een man gearresteerd in verband met de moord op een Belgisch koppel vorige maand. Dat melden de Paraguyaanse Ultimahora en ABC.digital op hun website. Julian Villar wordt ervan verdacht de leider te zijn van de vijfkoppige bende die op 3 maart het Brussels koppel Jacques Grauls en diens vrouw Marcella Thoelen bij een overval doodschoot in hun boerderij 'Don Juan' in Piribebuy in Paraguay.

In de woning van Villar werd onder meer het wapen van Jacques Grauls aangetroffen waarmee deze zich had verdedigd en ook één van de overvallers mee neerschoot. De politie vond ook een gouden uurwerk terug dat meer dan waarschijnlijk van Jacques Grauls was.

Julian Villar is geen onbekende voor de Paraguyaanse politie. De man heeft een aanzienlijk strafblad wegens ettelijke diefstallen en veediefstallen. Met de arrestatie van Villar is nu heel de bende opgerold. Villar en twee kompanen zitten in de cel. Een vierde werd door Jacques Grauls neergeschoten bij de overval. Een vijfde bendelid werd enkele dagen na de overval vermoord.

Source: Het Laatste Nieuws | 16 april 2010

Re: ARI

Brusselaars doodgeschoten in Paraguay

Een Brussels koppel is woensdagavond doodgeschoten in Paraguay. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen overal. De man schoot zelf een van de overvallers neer. Daarna werd het koppel zelf omgebracht.

Marcelle Thoelen (78) en Jacques Grauls (66) verhuisden vorig jaar van hun appartement in Ukkel naar boerderij Don Juan in het afgelegen Tejuguy, in het zuidelijke district Piribebuy. Het koppel had woensdagavond een Duitse gast op bezoek toen ze rond 20 uur overvallen werden door vier gewapende en gemaskerde mannen. Zo bericht De Morgen.

Grauls, die een geweer in zijn bezit had, schoot een van de overvallers neer. Het koppel kwam daarna zelf om in de kogelregen die volgde. De drie andere inbrekers konden uiteindelijk vluchten. De Duitse bezoekster kon ontkomen aan de schietpartij.

Volgens Buitenlandse Zaken kan er in Paraguay normaal gezien zonder probleem gereisd worden. Het aantal diefstallen en overvallen op het openbaar vervoer en hotels namen de laatste jaren wel toe.

Bron: www.brusselnieuws.be | 5 maart 2010

Moordenaar Belgisch koppel zelf doodgeschoten

Een van de voortvluchtige daders van de moord op een ouder Belgisch koppel dat in Paraguay woonde, is vrijdag in ware executiestijl om het leven gebracht.

De 31-jarge Derlis Salvador Espinola Morena is volgens de politie in het Zuid-Amerikaanse Paraguay met meerdere schoten afgemaakt. De man werd gezocht door de politie wegens zijn betrokkenheid bij de roofmoord van twee weken geleden op een ouder Belgisch koppel. Jacques Grauls (66) en Marcelle Thoelen (77) uit Elsene hadden zich nog maar recent in Paraguay gevestigd. Bij die overval was de bendeleider om het leven gekomen toen Grauls had teruggeschoten. De politie van Paraguay sluit niet uit dat de executie van het tweede bendelid vrijdag te wijten is aan verdeeldheid binnen de roversbende, die verdacht wordt van een groot aantal gewapende overvallen op Europeanen.

Het gedode Belgische echtpaar is woensdag in Paraguay begraven, wat bij vrienden van het paar woedende reacties ontlokte. Volgens de Duitse Vanessa Heim, een kennis van het Belgische echtpaar, heeft het Belgische consulaat in Paraguay niet de moeite genomen om alle kennissen in te lichten. De familie van de omgekomen Vlamingen reisde niet naar Paraguay omdat ze de reis niet kon betalen.

Bron: Nieuwsblad | 15 maart 2010

Re: ARI

Merovinger wrote:

Op de computerlijst van Robert Beijer wordt op lijn 487 een zekere Jacques Grauls (geboren op 11 januari 1944) vernoemd. Was hij een agent van ARI? Achter zijn naam staat de melding 'A13'. Agent nr. 13 dus? Net zoals er achter de naam van André Cammerman 'A8' vermeld staat?

http://nsm07.casimages.com/img/2017/03/28//17032801055214738714949733.jpg

http://nsm07.casimages.com/img/2017/03/28//17032801161014738714949739.jpg

Re: ARI

Achter Kesteloo Gd staat ook A8

Re: ARI

Sommige nummers komen inderdaad twee keer voor. De volgende personen staan vernoemd als ‘agent’ op de lijst van Beijer.

 • Geen nummer: Jacques Carré, Gd, Agent

 • A2: Marie-Louise Hoebeeck (Malou)

 • A3: Marc Callebout uit Meise

 • A3: André de Pourbaix uit Ohain

 • A3: Raymond Desmaret

 • A3bis: Stéphane Desmaret (zoon van A3)

 • A4: Jean-Pierre Walem uit Soignies

 • A5: Christophe Lemage

 • A5: Frans Wouters uit Ruisbroek

 • A8: André Cammerman, Gd, uit Zaventem

 • A8: Sylvie Rinia uit Mortsel

 • A8: Michel Vanderhaeghen

 • A8: Kesteloo, Gd

 • A9: André Baudewyn

 • A10: Henri Peolman

 • A11: ABA Business Assistance nv uit 1000 Brussel

 • A11: Pierre Maréchal uit Ibiza

 • A12: Jean-Jacques Lamy

 • A13: Jacques Grauls uit 1050 Brussel

 • A14: Jean-Pierre Schmidtz

 • A15: Fabienne Billiard uit 1150 Brussel

 • A15: Myriam Nile uit Meise, essai pour un jour (*)

(*) Familie van Olivier Nile en Bertrand Nile ?