Ben wrote:

Montel is een naar beneden gevallen graaf. Opnieuw gaat het om een beroepsgokker uit het zwaar crimineel milieu. In '72 werd hij veroordeeld in Dendermonde tot 5 jaar wegens zijn deelname aan een gewapende overval. In september '83 raakte hij betrokken bij een transactie van 20.000 valse biljetten van elk 50 dollar. Tussendoor werd hij nogmaals veroordeeld tot 6 maanden wegens heling. Amper enkele maanden voordat het proces tegen substituut Leroy van start ging, meer bepaald op 10 augustus 1985, werd Montel door twee onbekenden in volle straat neergeschoten. De daders werden nooit gevonden.

Bron: De Bende, een documentaire | Paul Ponsaers en Gilbert Dupont

Die Montel was blijkbaar goed thuis in de streek van Dendermonde en Aalst, en die valse dollars heeft dat iets met de valse dollars van Armfelt te maken? In '85 is een wapen van Mendez in Erpe-Mere bij Aalst terecht gekomen, ik ga ervan uit dat Montel ook dicht bij de huurlingen uit de sfeer van don Felix betrokken was. Zijn verklaring over een gijzeling van een prins, is het de gokkende prins die bevriend was met Felix?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

12

the end, is er een foto van?

13

the end wrote:

Zijn verklaring over een gijzeling van een prins, is het de gokkende prins die bevriend was met Felix?

Zie de eerste post van dit topic voor het antwoord.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Natuurlijk Ben, de jonge Filip.

Wat ik me afvraag over de entourage van Montel en zijn schietgrage beroepsgokkers waar hij met redenen bang voor was. Of die beroepsgokkers kennissen waren van Nitelet, ook een gokker (met gaten) dus schietgrage kennissen. En of die beroepsgokkers te linken zijn met de huurlingen rond don Felix uit Zuid-Amerika, Beiroet en andere streken. En waar Mendez en Bouhouche ook ergens aan te linken zijn aan die gokkers en/of huurlingen. Waarbij ik me ook de vraag stel of die link via Robert Darville of/en Jean-Claude Darville kan zijn?

En in hoeverre is de gokwereld van graaf Montel verwijderd van die van prins Alexander en vrienden.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

Uit het boek "De X-dossiers: Wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux":

Het lijstje wordt verder vervolledigd door Brigitte Jenart, de tandarts. In 1983 heeft ze kennis gemaakt met Juan Borges. Ze begon een vluchtige relatie met hem, en raakte verwikkeld in de constructies die hij opzette met zijn andere vriendin, Annie Bouty. Het werd haar gaandeweg duidelijk dat dit niet echt een kosjer milieu was. Bouty deed haar veertig attesten ondertekenen waarmee ze het hoederecht over ongeveer evenveel illegaal in het land verblijvende Zaïrezen en Nigerianen op zich nam.

Op zekere dag kwam Borges langs met een of andere peetvader van de Italiaanse maffia. Er werd gesproken over gestolen goud, valse dollars en drugs. Ook Borges deed haar formulieren ondertekenen. Daarmee stak ze zich, voor ze er erg in had, a rato van 7 miljoen frank in de schulden. Wanneer Bouty wilde weten hoe dicht justitie Borges op de hielen zat, kostte haar dat één telefoontje, herinnert Jenart zich nog. "Nu en dan liet ze natrekken of hij in het Centraal Signalementenblad van de Belgische politiediensten geseind stond."

In september '83 raakte hij betrokken bij een transactie van 20.000 valse biljetten van elk 50 dollar. Is dit de link met de valse dollars van Montel?

Aanvullend; Robert Darville en Achille Haemers kwamen ook veel langs op de plaats waar dit besproken werd!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over de ontvoering van prins Filip waar Montel over tipte; deze zou ontvoerd worden uit de discotheek Le Cirque. Le Cirque waar Friswa portier was. Friswa was bevriend met François Ertrijckx, alias Asterix, die tipgever was over de bende en ook vermoord is [zie » Forum]. Bij Friswa vermoeden de speurders dat een Bende-wapen terecht gekomen is. Er is blijkbaar via Ertryckx ook een link naar Mendez, en bij Montel zijn wapens van de diefstal bij Mendez terecht gekomen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Op 10 november verklaart Bultot het volgende over de Bende van Nijvel en hij linkt daar de dood van Montel aan:

Delsaut: "Tijdens ons gesprek werden de feiten van Aalst aangehaald. Hij beweerde dat men die feiten in de schoenen van extreem rechts wou schuiven. Hij beweerde dat zij, leden van extreem rechts, wisten wie de feiten had gepleegd (...). Hij zei dat het vreemd was dat het steeds een Delhaize was en dat het om afpersing ging. Hij zei dat het Nederlanders waren. Hij beweerde dat niemand zou durven spreken omdat men nadien de gevolgen zou ondervinden. Alles is in handen van de Nederlanders, ging hij verder. 'Moest ge alles weten, dan zoudt ge binnen het halfuur willen vertrekken als ge niet wilt eindigen zoals Jules Montel' (een geliquideerde topgangster, ddc)."

Dat was dus zondag 10 november 1985, vers van de pers, nog voor de papiertjes in het bos werden ontdekt. En Delsaut heeft alles op tape.

Dit was de laatste keer dat hij het over die Nederlanders had!

Montel en gevaarlijke Nederlanders, van Mendez zijn wapens bij Montel terecht gekomen, Mendez is heel goed vertrouwd met Zuid-Amerika. Nu is het toch wel heel toevallig dat die huurling van don Felix heel goed thuis is in het Cali-kartel, en dat er in het Cali-kartel een Nederlanse is die daar bij de top daar hoort. Dus Cali-kartel en Nederlanders zijn in cocaïnehandel heel sterk verbonden. Met Waver in het achterhoofd en de link naar Colombia en een cocaïne-zaak is die wereld niet zo ver.

In de brandhaard een paar uur na zijn verklaring wordt een kogel van de 9mm(2) (enkel in Hoeilaart gebruikt) gevonden. Dus met bovenstaand gesprek in het achterhoofd en de 9mm(2) van Waver/Hoeilaart met de Colombia-connectie erbij is dit wel eens super interessant. Tevens omdat dan ook die 9mm(2) met de rijkswacht en de groep rond de aanslag op Vernaillen kan te maken hebben, en er een bijkomend argument is dat het de deze is van de diefstal op 15 januari.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

the end, vrouw en paard: Bettien Martens of tewel La belle Bettien. Is overigens een mooi boek over verschenen.

19

vleermuisje1971 wrote:

the end, vrouw en paard: Bettien Martens of tewel La belle Bettien. Is overigens een mooi boek over verschenen.

En van dat boek een film genomineerd voor een gouden kalf: Hans Pos 2002 » YouTube

Ja en het is een blonde vrouw! Denk nu een aan de nacht van Aalst en de blonde vrouw, de papier snippers, Overijse en de blonde vrouw. En:

Trojan wrote:

Robert Beijer schreef aan Patricia Finné het volgende

On surnommait votre papa "Le Cow-Boy". Cela provient tout simplement du fait qu'il était considéré comme un audacieux qui n'avait peur de rien. Je ne l'ai pas beaucoup fréquenté mais quand je l'ai connu, j'étais alors à la section drogue de la BSR de Bruxelles. Sous toute réserve et si ma mémoire ne me trompe pas, il nous avait été présenté par le gendarme Emile Golenvaux qui œuvrait en uniforme.

Dans notre section, votre père est intervenu en participant à des opérations "flash" que lui permettait sa position de directeur de banque. Il nous apportait des sommes importantes d'argent que l'on pouvait présenter à des vendeurs de drogue en nous faisant passer pour des acheteurs potentiels. Je sais qu'il s'était tellement piqué au jeu, qu'il voulait participer directement aux opérations.

Bron: Forum Tueries, dialogue avec Robert Beijer

En wat als het nu niet over de Delhaize gaat maar wel over de parkings van Delhaize, de ideale plaats van ongemerkt dingen over te laden.

Wat Bultot zegt over die Nederlanders en Montel is niet zomaar iets, het is trouwens de allerlaatste keer dat hij erover gesproken heeft. Pas nadat hij dit gezegd had is hij te weten gekomen van de 9mm(2) kogel.

Via Montel is er ook een link naar de diefstal van de wapens bij het SIE, wat de link met de 9mm(2) nog interessanter maakt.

Het is zelf heel interessant de verklaring van Bultot over de Nederlanders voor de rol van Latinus en Jandrain. Jandrain moest (of werd gevraagd) infiltreren in een internationaal drugnetwerk met Nederlanders.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.