161

Re: Christiaan Bonkoffsky

Dus het feit dat hij bij Diane had gezeten, zijn verlofdagen en kwetsuur aan de voet zijn geen zekerheden? Enkel dat hij dronk en een carnavalist was? Ok, het is maar hoe je het bekijkt zeker?

162

Re: Christiaan Bonkoffsky

Wat ik grappig vind, is dat er vroeger een paar keer geschreven is dat de bende een bepaalde modus operandi gebruikte van de elitetroepen! Namelijk de P.M.S. techniek! Bon, nu blijkt deze verdachte een lid geweest te zijn van de elite troepen ... maar dat hij dan nog is op de gekende foto's die we nu te zien krijgen altijd als piraat verkleed is.... Carnaval humor?

Re: Christiaan Bonkoffsky

Beijer ontkent Bonkoffsky te kennen. Is dit dan de laatste leugen?

Re: Christiaan Bonkoffsky

patrick111 wrote:

Dus in 1998 wordt robotfoto nr. 19 verspreid. Marc VD belt naar de speurders en zegt dat hij C.B. herkent. Die is op dat moment nog in leven en werkzaam als agent in Aalst. De speurders gaan vervolgens bij hem langs en anno 2000 nemen ze een speekselstaal en vingerafdrukken af.

Jup, dus 2 jaar later pas schieten de onderzoekers inééns wakker en zeggen ze van "laten we eens een speekselstaal en vingerafdrukken nemen". Wie zegt dat deze stalen met de Bende te maken hebben? Dit kan even goed gaan betreffende een andere misdaad in zijn politiedossier waarvan hij verdacht werd. die hij heeft uitgestoken toen hij dronken was. Graag hiervan een link waar u precies hebt gelezen dat het gaat betreffende de melding van zijn jeugdvriend in 1998.

patrick111 wrote:

Ik vermoed dat ze hem ook wel wat vragen gesteld zullen hebben en dat C.B. niet tot bekentenissen is overgegaan, want anders was de Bende al opgerold. Op dat moment kunnen de speurders niet veel meer doen. De man ontkende vermoedelijk alles, er was geen vingerafdruk of DNA-link vastgesteld, enkel een opvallende gelijkenis met een robotfoto.

Nogmaals, u spreekt zelf van vermoedens. Waaruit moet blijken dat het spoor in 1998 wel verder onderzocht werd? Graag een link waarin Geens dit letterlijk zegt. 

patrick111 wrote:

Terwijl het spoor Bonkoffsky dus doodloopt, denkt die Marc VD dat er niks met zijn tip gedaan wordt. Hij hoort eens rond in het Aalsterse en inderdaad, er zijn wel meer vermoedens dat Bonkoffsky de reus is. Zowel broer als vrouw van Bonkoffsky menen dat hij de reus is. Marc VD vermoedt dat hij dicht bij de waarheid zit en begrijpt niet waarom de speurders hem niet serieus namen (dat deden ze dus wel in 2000). Hij stapt naar David VDS en die hoort ook eens rond in het Aalsterse. Ook hij vangt de verhalen over de reus en Bonkoffsky op, maar ontdekt dat de familie niet staat te springen om alles naar buiten te brengen. In 2015 overlijdt Bonkoffsky en zou hij op zijn sterfbed dan toch een bekentenis gedaan hebben, zij het wel aan zijn broer en niet aan de speurders. Voor zover we weten zijn daar geen details in naar boven gekomen die de zaak hebben kunnen helpen oplossen. Geen namen van mededaders, geen aanwijzingen over wapens of auto's, M.O., doel of opdrachtgevers. Nogmaals, wat moet je dan als speurder doen?

Zo is het helemaal niet gegaan. Zie relaas van Koen Geens » www.vrt.be

De broer van hechtte eerst trouwens zelf niet veel geloof aan het verhaal van zijn broer. Het is pas toen hij geconfrontreerd werd met elementen uit het dossier dat hij zeker van zijn stuk was. De jeugdvriend uit 1998 zegt ook duidelijk dat hij naar de onderzoekers is gegaan en dat de dag erna een wagen in zijn straat stond met 2 mannen en dat hij zich sinds dan koest heeft gehouden.

patrick111 wrote:

Jef Vermassen lanceert dan het verhaal van de reus die alles opbiecht op zijn sterfbed en speurders die weigeren om dat te onderzoeken en iedereen, in Vlaanderen dan toch, gaat daar gretig in mee. Journalisten gaan dan graven in het verleden van C.B. en vinden... wat precies? Dat het een speciale was, dat hij graag dronk, dat hij van carnaval hield en dat hij sprekend op een tekening lijkt. Wat moet je daar als speurder mee? Als ik een snor laat groeien en een bril aantrek, lijk ik ook op Nr. 19. Tinck leek ook op een tekening van man met bril en snor, werd ook herkend, dronk ook graag, bekende in intieme kring ook van alles, was ook geografisch te linken aan Bende-feiten. Die hebben ze dagen in de bak gestoken en wat leverde het op? Niks. Geen journalist die daar nog over spreekt. Maar deze zat ooit bij Diane dus die moet het wel zijn... tot de volgende opduikt die roept dat hij de reus is

Er zijn genoeg aanwijzingen, bewijzen zijn niet nodig en hij voldoet aan het daderprofiel. Zie Jef Vermassen in de zaak Clottemans.

165

Re: Christiaan Bonkoffsky

Welke carnavalist verkleedt zich nu als piraat?

166

Re: Christiaan Bonkoffsky

Zo lees je maar wat je wil geloven in de ad.nl! Een lid van een elite-rijkswachteenheid die niet kan voetballen, niet vlug kan denken of reageren en die op de koop toe nog mankt ook! Ik heb toch een ander idee over deze mensen hoor als hun trainingen bekijkt!

Re: Christiaan Bonkoffsky

Alles afgevoerd naar containerpark, nog geen speurders gezien in het huis. Geens zegt dat zijn computer al is onderzocht. Advocaat broer beweert dat laptop en geld van de Reus is verdwenen en weet niet of dat wel onderzocht wordt. Iemand gooit er hier serieus met zijn klak naar.

Re: Christiaan Bonkoffsky

bxloilsjt, over de zaak Clottemans bestaat dan ook bijzonder veel commotie. Niet alles wat Jef Vermassen doet, is heilig. Als de Cel Waals Brabant, die verantwoordelijk zijn voor het Bende-onderzoek, een DNA-staal afneemt, zal dat niet onder het mom geweest zijn van een verkeersboete uit 1965. Het is helemaal niet aannemelijk dat de Cel Waals Brabant een DNA-staal heeft genomen en gedaan heeft alsof dat voor een totaal andere zaak was. Denk zelfs niet dat politiediensten over zoiets doodleuk mogen liegen. Natuurlijk neem ik aan dat ze hem ondervraagd hebben. Als je iemand zijn DNA wil omdat je een tip hebt gekregen dat hij lid is van de Bende ga ik er van uit dat ze hem ook wat vragen gesteld hebben en niet gewoon "Hallo, goeiendag, mogen we je DNA even hebben?" gezegd hebben. Geen idee waarom je dit zo'n onaannemelijk vermoeden vindt, maar wel gelooft in dingen als Cel Waals Brabant heeft zijn DNA onder het mom van een andere misdaad afgenomen.

Daderprofiel. Wat is het profiel van de daders? Dit forum staat vol met speurders en politiemensen die allemaal iets anders zeggen over het daderprofiel. Er is helemaal geen vaststaand daderprofiel. Da's net één van de grote problemen van dit onderzoek. En als er geen daderprofiel is dan kan je er ook niet aan voldoen. Lijkt me logisch.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Drie jaar is wel lang om stalen af te nemen. Daarnaast kan je zien uit het relaas van Koen Geens dat men pas in 2017 de piste van de groep Diane en de rijkswacht verder is gaan onderzoeken. Wat hebben ze dan eigenlijk rond Bonkoffsky onderzocht in 1997? Een paar dagen terug zij de procureur nog dat een herkenning van een robotfoto niet genoeg is om verder onderzoek te verrichten.

Geens met zijn regeling voor spijtoptanten en burgerinfiltranten, hij klapt er hem weer goed uit. We weten goed genoeg dat die regeling er niet komt omwille van de Bende, maar omwille van de jihadistische terreur die momenteel woedt.

dim wrote:

Graaf eens wat dieper en met dwingende stem (bij de bevoegde instanties en de CBW) betreffende de betrouwbaarheid van de bewuste robotfoto 19 waar bijna alles op gebaseerd is zodat we eindelijk duidelijkheid krijgen. Bevestigt of ontkent de CBW officieel dat deze foto bruikbaar is? Op basis van welke getuigenis werd hij opgesteld? Vanwaar het contrast met de daderbeschrijvingen (dragen van maskers, ...)? Waarom werd hij een tijd geleden door de CBW zelf teruggetrokken? En waarom wordt hij nu zomaar opnieuw gebruikt alsof er niets aan de hand is?

Dit is een cruciaal gegeven. Een pluim voor de journalist die dit verduidelijkt krijgt.

Kan dit al helpen? Vanaf 8:45 » www.vrt.be/vrtnws/

170

Re: Christiaan Bonkoffsky

Ik zou wel eens willen weten wat Christiaan nu gezegd heeft. Was dat nu dat hij lid was van de bende, of was dat nu dat hij de reus was van de bende. De berichtgeving op Radio 1 weet het zelf niet meer denk ik. De ene keer was hij lid, dan weer de reus. Graag correct blijven staatsradio....