11 (edited by mdanielsUK 21-02-2009 16:38)

Re: Aldi Bende

Columbo wrote:

Enig probleem : ik denk dat er op dat uur niet echt veel te pikken valt. De opbrengst van de laatste paar uur van de vorige dag misschien.


Je zou versteld staan hoeveel cash geld beschikbaar is in low-budget supermarkten omdat hun meerderheid van klanten het niet echt al te breed hebben. Omdat ze het juist niet breed hebben prefereren ze om cash te betalen om zo een betere controle en overzicht over hun budget te hebben.

Lerende van de Bende van Nijvel-overvallen weten we ook dat niet elke dag het geld (omzet) naar de bank ging maar eerder 1 maal per week.

12 (edited by Columbo 21-02-2009 16:56)

Re: Aldi Bende

Het in brand steken van een auto valt ook hard op. Ze moeten natuurlijk uitkijken dat ze geen DNA of vingerafdrukken in of op de vluchtauto achterlaten. 21 x pak 2000€ = 42.000€ : 2 = 21.000€ de man. Het is wel weinig om telkens zo vroeg voor op te staan. Als die gepakt worden en zou zouden ook nog eens 21 opgebrande vluchtauto's moeten terugbetalen... dus steken ze ze maar niet meer in de fik. Blijkbaar werken ze soms gewoon met messen. En al 21 keer konden ze ontkomen. Dat is vaker dan de Bende van Nijvel.

Re: Aldi Bende

De buit moet gemiddeld hoger liggen en ik denk eerder aan een 3800 € per overval. We weten dat ze altijd met 3 waren (2 overvallers en 1 chauffeur). 3800 € * 21** = 79800 € / 3 = 26600 € /pp / 3 maanden = 8866.66 € per maand (** zonder de niet vermelde overvallen gerekend, toegeschreven aan dit team).

Je moet al een hoge functie hebben om dit netto per maand te krijgen wink

Re: Aldi Bende

Gelukkig poen genoeg om in de Delhaize te kunnen gaan shoppen. In de Aldi en de Lidl blijven ze beter weg.

15 (edited by club_le-happy-few 21-02-2009 18:53)

Re: Aldi Bende

Low budget markten worden evengoed door rijken bezocht. Vooral ouderen betalen nog steeds graag cash. Volgende week staan er portables te koop. Tijdens de vorige pc-verkoop moest ik toevallig in Aldi zijn. En het is me opgevallen hoeveel mensen met cash betaalden (bedrag: 700€!). Men stond tot aan het einde van de gang aan te schuiven hoofdzakelijk voor de pc's. Reken maar uit!

Als je niets te verliezen hebt, zou ik toch op dat moment m'n slag slaan. Desnoods meerdere in verschillende regio's. Of net over de grens, als de aanbieding in verschillende landen gelijktijdig verloopt. Ik ben benieuwd of ze woensdag opnieuw zullen toeslaan.

16 (edited by Renne 21-02-2009 23:38)

Re: Aldi Bende

Op goeie dagen kan daar heel wat poen liggen.

mdanielsUK wrote:

Deze zou wel eens de ultieme test (generale repetitie) overval geweest kunnen zijn voor de reeks overvallen gepleegd in de winter periode van 2008-2009

Zou kunnen want opvallend ook dat ze vroeg in de ochtend toeslagen, want dat is meestal zo.

17

Re: Aldi Bende

Dit vond ik via Google: in 2000-01 was hier ook een Aldi Bende actief. Aldi-bende riskeert twintig jaar cel » www.nieuwsblad.be

Al lees ik eigenlijk meer postkantoren die het doelwit waren, maar de titel spreekt voor zich smile. Het was allemaal in opdracht van een vrouw van 49 jaar, waarvan 2 zoons de daders waren.

18 (edited by mdanielsUK 22-02-2009 12:01)

Re: Aldi Bende

Hier een archief artikel over de strafmaat voor deze reeks overvallen waar Renne naar verwijst. Van wat ik kan uitmaken uit artikels rond deze reeks overvallen (rond 2000) is dat de bende juist voor sluitingstijd toe sloeg en meer brutaler was dan deze recente reeks overvallen. De bende maakte meer dan 200.000 € buit in deze serie.

Zware straffen voor Aldi-bende

MECHELEN, NIJLEN, WIEKEVORST - De drie hoofdovervallers van de zogenaamde Aldi-bende blijven nog een tijdje op water en brood. De kamer met drie rechters legde Gino V.d.M. (27) uit Mechelen twaalf jaar cel op. Clement S. (63) uit Wiekevorst en Constant V.G. (47) kregen, omwille van meergepleegde feiten en een zwaar strafblad, zelfs vijftien jaar gevangenis aan de broek gesmeerd. Ook Gino's moeder werd schuldig bevonden en verdwijnt drie jaar achter tralies.

Het openbaar ministerie had tegen de drie mannelijke bendeleden twintig jaar effectief gevorderd. Zover wilde de Turnhoutse correctionele rechtbank niet gaan. Gino en Clement hebben hun aandeel de voorbije maanden steeds toegegeven. Constant V.G. bleef zijn onschuld uitschreeuwen, maar de rechters veegden zijn argumentatie van tafel. De rechtbank was ook overtuigd van de schuld van Maria B. (49) uit Mechelen, de moeder van bendeleider Gino.

De bende pleegde in totaal meer dan twintig gewapende overvallen, doorgaans zeer brutaal, op Aldi-warenhuizen, uitbetalingskantoren van ziekenfondsen en kantoren van De Post. De meeste overvallen werden gepleegd in de regio Turnhout, maar er waren ook feiten in het Hasseltse en Leuvense. Bij de raids raakte niemand gewond. Om de overvallen mee te plegen, stal de bende ook een 8-tal wagens, vooral BMW's. Die werden nadien in brand gestoken, zodat de bende ook brandstichting ten laste werd gelegd.

In totaal maakte de bende meer dan 200.000 euro buit. De rechters hielden bij de straftoemeting rekening met de ernst van de feiten, het grote aantal feiten en vooral ook de brutale ingesteldheid van de gangsters. De straf van 20 jaar vond de rechtbank overdreven. Gino kreeg dus 12 jaar. De twee andere kompanen 15 jaar, waarbij ook rekening werd gehouden met hun al rijkelijk gevuld strafverleden.

Constant V.G. reageerde verrast op zijn veroordeling. De man had blijkbaar op een vrijspraak gehoopt. De rechtbank ontdekte in het dossier genoeg aanwijzingen, die de schuld van V.G. kunnen staven. ,,V.G. vertelde dat hij de twee anderen niet kende. Toch blijkt duidelijk dat de drie mekaar geregeld op café ontmoetten. Verder zijn er steeds gedetailleerde bekentenissen van S. en V.d.M. , waarbij de betrokkenheid van V.G. als geloofwaardig overkomt. Telkens als V.G. met de gedetailleerde verklaringen wordt geconfronteerd, weigerde hij een antwoord te geven.

V.G. heeft de verklaringen van de twee anderen nooit aanvaardbaar kunnen weerleggen'', aldus de rechters. Verder wijst de rechtbank op videomateriaal van een van de hold-ups, waarop een man van V.G.'s postuur te zien is. Ook in een handschoen, die bij enkele van de overvallen gebruikt is, werd het DNA-materiaal van de Nijlenaar gevonden. Ten slotte was er tussen de drie mannen, ten tijde van de overvallen, druk gsm-verkeer. In totaal waren er ook 78 burgerlijke partijen. Het ging vooral om bediendes van De Post, warenhuisketen Aldi en de ziekenfondsen, die het slachtoffer van de bende werden. Zij kregen, samengeteld, een voorlopige schadevergoeding van bijna 145.000 euro.

Re: Aldi Bende

Drie mogelijke opties:

  1. De misdaadgolf zal stoppen;

  2. De overvallers concentreren zich uitsluitend op Aldi's;

  3. De misdaadgolf  zal zich nog meer naar België uitbreiden.

Lidl verhoogt de veiligheid

maandag 23 februari 2009 HUIZEN/GORINCHEM - Supermarktketen Lidl treft een reeks van veiligheidsmaatregelen om al zijn filialen beter tegen criminaliteit te beschermen. Dit is een reactie op de aanhoudende overvalgolf op verschillende filialen.

In Gorinchem is de Lidl in nog geen twee maanden tijd drie maal getroffen; brandstichting op oudejaarsavond, bekladding met Hamas-leuzen begin januari en onlangs een gewapende overval, waarbij twee daders zeven medewerkers met messen bedreigden en hen beroofden van persoonlijke bezittingen. Een getuigenoproep van de politie leverde enkele tips op over een derde verdachte, die tijdens de overval op de uitkijk stond. Tevens zijn er video-beelden. ,,Het onderzoek loopt nog," aldus Wilma Noordergraaf van de politie.

Voor de medewerkers van de Lidl is direct slachtofferhulp ingeschakeld. ,,Op dit moment gaat het met ons personeel van het filiaal in Gorinchem naar omstandigheden goed, alhoewel een uiterst vervelende situatie, zoals een overval, nooit onderschat moet worden," aldus woordvoerder Cees Verkerk van Lidl Nederland. In de opleiding, die startende medewerkers aangeboden krijgen, wordt aandacht besteed aan bedreigende situaties zoals een overval. ,,Een opleiding is een goede basis, maar een goede opvang na een overval is zeker noodzakelijk om het verwerkingsproces te ondersteunen," aldus Verkerk.

Lidl heeft in samenwerking met de politie de veiligheid verhoogd. Eén van de reeks te nemen maatregelen bestaat uit het plaatsen van elektronische kluissloten die alleen met vertraging geopend kunnen worden en die in verbinding staan met een alarmcentrale. Lidl vervangt ook de beglazing van essentiële ruimten door slagvast glas en er worden verschillende andere elektronische veiligheidsmiddelen gemonteerd in de filialen.

Lidl ondersteunt tevens de landelijke actie 'klein bedrag pinnen mag'. Hiermee neemt de hoeveelheid contant geld dat in de filialen aanwezig is af en maakt daardoor de filialen minder criminaliteitsgevoelig. Tenslotte heeft Lidl de mogelijkheid om overvallers snel te identificeren door middel van camerasystemen. Hiermee kan zeer duidelijk beeldmateriaal verkregen worden. Met het doorvoeren van deze maatregelen wil Lidl de veiligheid vergroten voor zijn medewerkers, klanten en leveranciers.

Re: Aldi Bende

Nog eentje voor de archieven:

Gewapende overval op Lidl supermarkt Almere

zat 21-02-2009 Almere - Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben zaterdagochtend een supermarkt in Almere-Haven overvallen. Ze bedreigden de medewerkers met een vuurwapen en bonden ze vast. Het tweetal vluchtte met een onbekend bedrag in een auto van een medewerker, laat de politie weten. De overvallers dwongen een supermarktmedewerker met een vuurwapen het pand te openen. Terwijl het personeel was vastgebonden gingen ze op zoek naar geld.

De overval vond plaats rond 07.00 uur in de supermarkt aan de Jaagmeent. De politie liet direct een sms-alert uitgaan met het signalement van de twee verdachten en van de gestolen auto. Een helikopter en diverse politie-eenheden hebben de wegen rond Almere-Haven in de gaten gehouden, maar het duo is niet gevonden. De vluchtauto werd aan het einde van de ochtend wel aangetroffen.