Re: Aldi Bende

De mannen zitten niet stil. Nu beginnen ze nog de Bende van Nijvel na te doen met gestolen Golfkes. wink

Overval op Aldi in Dongen

24 februari 2009 DONGEN - De Aldi aan de Hoge Ham in Dongen is dinsdagochtend juist voor de opening rond 7.50 uur overvallen. Het personeel was bezig goederen binnen te rijden toen ten minste drie overvallers hen, onder bedreiging van een vuurwapen, dwongen om geld te geven. De daders zijn er met geldcassettes met een nog onbekend bedrag vandoor gegaan in een donker gekleurde Volkswagen Golf.

Bij de overval raakte niemand gewond. Het personeel werd naar een bepaalde ruimte gedwongen, waar het moest blijven. De werknemers zijn erg geschrokken en krijgen 'slachtofferhulp' vanuit het eigen bedrijf. De technische recherche heeft het winkelpand onderzocht en buurtonderzoek gedaan. De Aldi-supermarkt werd om elf uur weer geopend. Het personeel dat direct betrokken was bij de overval was naar huis gestuurd.

22

Re: Aldi Bende

mdanielsUK wrote:

De mannen zitten niet stil. Nu beginnen ze nog de Bende van Nijvel na te doen met gestolen Golfkes.


Als ze slim zijn, zouden ze best toch eventjes stoppen en een tijdje vakantie nemen na een tijdje en alles goed verbergen want als die tegen de lamp lopen zitten jaren binnen. Man man, zo'n gekken. Zolang het zonder doden gebeurd is het allemaal zo erg niet hé, het blijft misdaad maar nog eens het verschil tussen dit en de Bende van Nijvel.

Die knalden eerst 8 man neer tot in de uithoek van een parking gingen ze zoeken en gingen dan pas binnen of kwamen met een hoop wapens om olie en pralines zogezegd, ik heb nooit verstaan dat ze (vooral Deprêtre) altijd maar bleven zeggen dat het om gewone gangsters ging. Dit zijn gewone gangsters, motief is geld en zo weinig mogelijk het wapen gebruiken.

Re: Aldi Bende

club_le-happy-few wrote:

Low budget markten worden evengoed door rijken bezocht. Vooral ouderen betalen nog steeds graag cash. Volgende week staan er portables te koop. Tijdens de vorige pc-verkoop moest ik toevallig in Aldi zijn. En het is me opgevallen hoeveel mensen met cash betaalden (bedrag: 700€!!!!). Men stond tot aan het einde van de gang aan te schuiven hoofdzakelijk voor de pc's. Reken maar uit!

Ik denk dat ge daar van zou verschieten hoeveel er cash een paar honderd euro op tafel zwieren. Vroeger werden er zelf auto's cash betaald. Maar in de strijd tegen t zwart geld mag dat niet meer. Resultaat, verkoop van luxewagens zal dalen. Wat moeten nu al die mensen met hun massa's zwarte sjiesjiepen doen. Cash betalen in supermarkten, dure kleren en sjakosjen en juwelen kopen.

Ooit van ne garagist gehoord, eenen die binnenkomt op ne peperdure cabrio in de showroom, "dienen auto mijnheer, op voorwaarde dak hem cash kan betalen". Gisteren stond dat ook in de Telegraaf te lezen:  Peperdure speedbooten die worden in de gaten gehouden door de politie.  Mensen die eventjes voor een kleine 1.000 euro gaan tanken terwijl ze eigenlijk geen inkomsten hebben, zijn nogal verdacht. Op die manier traceren ze potentiële witte boorden criminelen en gasten die zich bezig houden met drugs.

Het doet plezier dat de flikken toch wat slimmer worden. cool

Re: Aldi Bende

Je kan op de beurs makkelijk 1.000 euro per dag verdienen met speculeren op derivaten. Officieel heb je geen inkomen, want is niet belast, en toch ben je geen crimineel.

Re: Aldi Bende

Ze komen er laat mee af maar de pers ziet er ondertussen wel een verband in betreffende de overval golf in Nederland en België. Zoals gebruikelijk communiceren de beide landelijke politie diensten niet met elkaar.

(Persoonlijke noot: Volgens mij maken de politie diensten er een zooitje van en in speciaal als ze weigeren te communiceren met elkaar. Aldi treft natuurlijk ook enig schuld want ze beweren wel dat ze er zelf alles aan om de winkels en het personeel te beveiligen maar als je de rekensom maakt van de afgelopen maanden dan zie je dat er niet veel van in huis gekomen is van hun statement. Lidl is ondertussen wel al begonnen met het uitvoeren van hun veiligheidsplan in de vorm van het installeren van nieuwe kluizen. Qua beveiliging van personeel is er voorlopig bij beide supermarkten groep nog geen sprake.

Aldi's nu ook in België doelwit van overvallers

BREDA - In België zijn in de afgelopen zes weken vier filialen (in Geel, Eeklo, Wondelgem en Lichtervelde) van supermarktketen Aldi overvallen. In alle gevallen zou sprake zijn geweest van daders die met een 'Hollands' accent spraken. De afgelopen maanden werden er ook zeven Aldi's in West-Brabant overvallen. De laatste overval vond afgelopen dinsdag plaats aan de Hoge Ham in Dongen. Enkele media in België suggereren dat er een verband is tussen de vier recente Aldi-overvallen bij onze zuiderburen, maar de Belgische autoriteiten willen dat niet bevestigen.

Navraag bij het Korps Landelijke Politiediensten en de Bovenregionale Recherche in Brabant leert dat bij de politie in Nederland niet bekend is dat de overvallen in België in verband worden gebracht met Nederlanders. In ons land zouden winkelovervallen vaak ad hoc plaatsvinden en zou er geen reden zijn om aan te nemen dat een georganiseerde bende verantwoordelijk is voor de overvallengolf op bijvoorbeeld de filialen van Aldi. Niettemin stelt een woordvoerder van de politie Midden- en West-Brabant dat er binnen de eigen regio wel degelijk gekeken wordt naar een mogelijk verband tussen de verschillende Aldi-overvallen.

Opmerkelijk is dat de overvallen op de Aldi zich lijken te verschuiven van noord naar zuid. Tot de zomer van vorig jaar was er sprake van een overvallengolf in Noord-Holland en Flevoland. Na de zomer verplaatste deze golf zich naar Brabant, om vervolgens af te zakken naar België. Het Platform Detailhandel vindt dat de Bovenregionale Recherche meer aandacht zou moeten hebben voor dit soort 'overvalbewegingen'. "Vooral als de overvallers de grens van een politieregio overgaan, duurt het vaak lang voordat er actie wordt ondernomen. En dat geldt zeker als de overvallers zich verplaatsen naar het buitenland", zegt Van Golberdinge.

Woordvoerder Leon Kuijs van de Raad van Hoofdcommissarissen vindt de kritiek wat kort door de bocht. "Sinds enige tijd hebben we een landelijke overvalcoördinator die alle overvallen bijhoudt. Ook Europees gezien is er veel aandacht voor dit soort overvallen."

Aldi-woordvoerder Vink meent dat een goede coördinatie tussen de verschillende overheidsdiensten cruciaal is voor het oplossen van de overvallen. Volgens hem doet Aldi er zelf alles aan om de winkels en het personeel te beveiligen. "Dat wij een winkelformule hanteren waarbij een hoge kwaliteit wordt aangeboden tegen een lage prijs, wil absoluut niet zeggen dat Aldi bezuinigt op de beveiligingskosten. Daarnaast hebben wij zelf een systeem waarbij wij de overvallen in kaart brengen en informatie verzamelen. Die informatie delen wij met de politie, maar ik heb niet het gevoel dat daar nu iets mee gebeurt."

Re: Aldi Bende

Deze zou wel eens bij het lijstje aangevuld kunnen worden alhoewel ik sterke twijfels heb omdat ze op de vlucht gingen voor de toekomende leverancier. Normaal gezien, bij de andere overvallen, gijzelden ze gewoon iedereen die in de weg stond op hun rooftocht. Het zal hier volgens mij over een mislukte copycat situatie kunnen gaan.

Overvalpoging Aldi Stationsplein te Leiden

27 februari 2009 - leiden - Twee gemaskerde mannen hebben vrijdagochtend rond 07.30 uur geprobeerd de Aldi aan het Stationsplein te overvallen. Bij het openen van de winkel kwamen de twee mannen binnen rennen. Zij bedreigden de twee medewerkers van de supermarkt die op dat moment binnen waren met een wapen en eisten geld. Zij gingen er echter zonder buit vandoor toen een leverancier van de winkel arriveerde. De overvallers vluchtten via dezelfde weg als zij gekomen waren, namelijk aan de kant van de parkeerplaats van het Morssingelterrein.

27

Re: Aldi Bende

mdanielsUK wrote:

Deze zou wel eens bij het lijstje aangevuld kunnen worden alhoewel ik sterke twijfels heb omdat ze op de vlucht gingen voor de toekomende leverancier. Normaal gezien, bij de andere overvallen, gijzelden ze gewoon iedereen die in de weg stond op hun rooftocht. Het zal hier volgens mij over een mislukte copycat situatie kunnen gaan.

Vele criminelen, waarschijnlijk geen echte gespecialiseerde denken ook hier in te gaan slagen, het lijkt allemaal zo simpel, maar is een dosis lef nodig en kalmte. Dus ik denk ook wel dat het een copycat is.

Re: Aldi Bende

Stukje bij beetje komen er meer details vrij van de overvallers:

Overvallers van Aldi bedreigden personeel

dinsdag 03 maart 2009 ENSCHEDE - Drie mannen hebben supermarkt Aldi aan de Posten maandagochtend overvallen. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De overvallers sloegen vlak voor openingstijd toe en ze bedreigden het aanwezige personeel met een steekwapen. Volgens de politie spraken de daders Nederlands met een Surinaams accent en zijn ze tussen de 18 en 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen en/of mensen die een rode auto op de avond voor de overval bij de Aldi zagen staan.

Re: Aldi Bende

Sinds maandag geleden zijn er geen overvallen op de Aldi of Lidl meer gemeld door de Nederlandse en Belgische pers. Of ze hebben een rust pauze ingelast of ze voelen de hete adem van de politie in hun nek en houden zich nu low profile.

Re: Aldi Bende

Na den Aldi, zijn ze aan den Deli begonnen:

Overval op traiteurzaak in Jezus-Eik

do 05/03/09 11:57 - In Jezus-Eik bij Overijse is gisteravond een overval gepleegd op een traiteurzaak. De drie overvallers waren gewapend en gemaskerd. Het is niet duidelijk hoe groot hun buit is. Het is al de derde keer in drie jaar tijd dat dieven toeslaan in de zaak. Maandag nog werd een traiteurzaak van dezelfde keten in Wemmel overvallen.