21

Lekeu wou ooit in Hollywood een scenario verkopen rond de Bende van Nijvel.

Voor de episode regeringsformatie 1985 dacht ik aan het volgende scenario: Gol is er niet bij aanwezig omdat hij ontvoerd is, al dan niet fake, door dezelfde bende die later Vanden Boeynants zal ontvoeren. De eisen? Diplomatiek paspoort voor bepaalde mensen en vrijgeleide om o.a. in Bierset hun zin te kunnen doen, en om de winsten van die handel ongemoeid te kunnen wassen in speelautomaten en casino's, plus volledig bevriezen van onderzoek naar Bendefeiten. Indien eisen niet worden ingewilligd: bloed op parkings, verdere ridiculisering van de rijkswacht, dossiers rond roze balletten naar de pers.

Dat moet dan na november zijn geweest.

23

vleermuisje1971 wrote:

Dat moet dan na november zijn geweest.

Chronologisch klopt het perfect, aanslag Aalst is in volle regeringsformatie.

Ultiem pressiemiddel: DNA-spoor naar Prins Albert, plus foto’s en film van Prins Albert met daders. Vroem vroem, genoeg rondgereden op dit forum vandaag. Motor mag eventjes uit. Tot morgen.

Uit de archieven van Walter De Bock:

23.12.85: Onderzoekscel Bende van Nijvel op kabinet van Gol:

Vernomen wordt dat Justitieminister Gol een speciale onderzoekscel ivm. de bende van Nijvel op zijn kabinet heeft geïnstalleerd. Ze bestaat uit twee personen die rechtstreeks aan de minister moeten rapporteren over de stand van het onderzoek. Het gaat om een Lt. kolonel Closset van de rijkswacht (een specialist inzake bewakingsfirma's waarover hij een tesis maakte voor zijn BEM-diploma) en inspecteur Collignon van de GP die inmiddels behoort tot de GIA.