Topic: Djurica Djordjevic

‘Bompa-overvallers’ uit entourage van Haemers en Habran opgepakt in Elsene

In Elsene hebben de speciale eenheden van de federale politie gisteren vier mannen opgepakt die op het punt stonden een overval te plegen. Hun leeftijd varieerde tussen 52 en 64 jaar, ze waren ook allesbehalve onbekenden voor het gerecht. Drie van hen, Djurica Djordjevic (64), Koenraad Spitaels (61) en David Marloye (52) hebben elk al verschillende veroordelingen opgelopen voor gewapende en gewelddadige overvallen. Het parket geeft om 11 uur meer uitleg op een persbriefing.

“De federale gerechtelijke politie van Brussel wist een zorgvuldig geplande overval op een bankfiliaal in Elsene te verijdelen”, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. “De overvallers werden geklist net voor ze tot actie zouden overgaan. Enkele minuten later kwam de eerste werknemer toe op zijn werkplaats.”

“Tijdens hun arrestatie waren de twee oudste overvallers in het bezit van twee gestolen voertuigen, een vuurwapen, een granaat, een ontsteker voor springstoffen, munitie, kogelwerende vesten, politie-uniformen en spanstrips om eventuele slachtoffers te handboeien. Een derde verdachte werd gearresteerd in een hoogspanningscabine op de parking van de bank zelf. Hij was bezig om de elektriciteit in de onmiddellijke omgeving uit te schakelen. De vierde verdachte werd aan de overzijde van de bank in de boeien geslagen, hij stond op de uitkijk.”

Geen onbekenden

De vier mannen zijn allesbehalve onbekenden voor het gerecht. Djurica Djordjevic -alias Duckie- werd in de jaren ’80 al in verband gebracht met Patrick Haemers en werd decennialang beschouwd als een van de beruchtste overvallers van ons land. Hij zou onder meer het brein geweest zijn achter een overval op het postsorteercentrum van Charleroi X in 1989, ook al werd hij daar nooit voor veroordeeld.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Foto van Djurica Djordjevic (datum onbekend):
https://images3.persgroep.net/rcs/vOBRUrMtF5PCTLyR6_OmOwJkCpI/diocontent/129897331/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Re: Djurica Djordjevic

Vijf keer ontsnapt, maar kompaan van Haemers nu weer opgepakt

Terug in het land en even snel terug in de gevangenis. Djurica Djordjevic (61), ooit de rechterhand van topgangster Patrick Haemers, is opgepakt in Molenbeek. De Serviër werd in 2005 vrijgelaten uit een Belgische cel, op voorwaarde dat hij geen voet meer in ons land zou zetten. Speurders vermoeden dat hij en zijn stiefzoon plannen hadden voor een nieuwe overval.

Het was tot hun eigen verbazing dat speurders afgelopen dinsdag de oude bekende aantroffen. In het kader van een gerechtelijk onderzoek rond groot banditisme hielden ze een huiszoeking in een flat in de Mettewielaan in Molenbeek. Daar troffen ze een man aan die beweerde Alaxander Abramovic te zijn. Maar dat was gelogen, zo leerden zijn vingerafdrukken.

“We hadden meteen een match. Het ging om niemand minder dan Djurica Djordjevic”, klinkt het verrast bij de speurders. De Serviër werd in zijn vroegere jaren niet zelden in één adem genoemd met topgangster Patrick Haemers. Een man met een palmares, dus.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Re: Djurica Djordjevic

Superbende geen fictie - Na aanhouding Murat is gerecht zeker van bestaan misdaadorganisatie

De superbende bestaat! Het gerecht twijfelt daar niet meer aan na de aanhouding afgelopen weekeinde van Kapllan Murat en Djurica Djordjevic.

De aanwezigheid van Djordjevic bewijst dat de ontsnapping op 3 mei van Kapllan Murat, Philippe Lacroix en Basri Bajrami uit de gevangenis van Sint-Gillis, deel uitmaakte van een opgezette operatie door een grote misdadigersorganisatie. Eerder werden reeds bewijzen gevonden dat voortvluchtige leden van de bende-Maâche contacten hadden gelegd met de uit Sint-Gillis ontsnapte gangsters.

Murat en Djordjevic zaten samen in een Renault 19 toen zij vrijdag om 22u45 in Zellik in de val liepen van de speciale interventieploegen van de rijkswacht, die eerstgenoemde al enkele dagen schaduwde. De gangsters werden zonder bloedvergieten ingerekend. Ze hadden zelfs de tijd niet om hun pistolen of hun handgranaten te grijpen. Nu nog Basjrami …

Bron: Het Laatste Nieuws | 17 mei 1993

4

Re: Djurica Djordjevic

(...) Een kwarteeuw geleden gold de Servische beroepsovervaller Djurica Djordjevic (64) als een van de cultfiguren van de Brusselse misdaadwereld. Het was bij hem dat de politie in 1993 na een wekenlange klopjacht Murat Kapllan terugvond. Die was met twee vroegere kopstukken van de bende rond Patrick Haemers uit de gevangenis van Sint-Gillis weggeraakt tijdens wat werd benoemd als de ontsnapping van de eeuw.

Djordjevic kwam in 2005 vrij nadat hij 22 jaar in Belgische gevangenissen had doorgebracht, vijf keer was ontsnapt en tussenin talloos veel overvallen op banken en geldtransporteurs had gepleegd. Djordjevic werd verondersteld te zijn uitgewezen aan Servië, maar in 2015 al bleek dat hij onder een valse naam in Molenbeek verbleef. Hij werd opnieuw het land uitgezet, en keerde onlangs nogmaals terug.

Onder het oog van de politie plande Djordjevic met Koenraad Spitaels (62) wat werd benoemd als “de slag van ons leven”. Spitaels maakte in de jaren 80 en 90 deel uit van de bende rond de inmiddels gepensioneerde Luikse gangster Marcel Habran. Hij kwam onlangs terug vrij na een veroordeling tot 20 jaar voor zijn aandeel in een overval op een geldtransport op de luchthaven van Findel in Luxemburg.

Tijdens observaties kwam even ook Constant Hormans (65) in beeld, een ander monument uit het Brusselse misdaadwezen. Spitaels ontmoette hem kort voor de geplande overval. Hormans, een overtuigd communist, is een ex-luitenant van Marcel Habran (84). Hij zou geen deel uitmaken van de bende.

Lees hier het hele artikel Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube