1

Jacques Genevois was vanaf april 1982 informant bij het BIC, hij werkte voor commissaris Jan De Wachter. Genevois beschuldigt een zekere Jean De Knop van betrokkenheid bij de aanslag op Herman Vernaillen.

In die periode had Jean De Knop net een bar genaamd Candy's overgenomen van Bruno Farcy. "Jean De Knop waande zich een echter gangster, maar keek volgens mij te veel politiefilms. Ook Bob Beijer was erbij betrokken."

Jacques Genevois was ook de man die de tip van Asterix doorspeelde aan het BIC.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Jean de Knop is mij onbekend. Iemand meer info over deze persoon?

De Jean de Knop wordt uitdrukkelijk vermeld in de akte van beschuldiging ivm de aanslag op de BOB wagen op 11 okt. 1981 om 00u30. Waar BOBer F. Achten een doelwit was, dit terzijde.

Hij is de geheimzinnige persoon voor wie Bulsik alle spullen aankocht en aan leverde. Doch heeft dit geen enkel vervolg gekregen!

Ook nog de speurders hebben Bulsik een robofoto laten maken van Jean (Jan) de Knop, en die tekening had sterke gelijkenissen met hoe Bouhouche eruit zag. Dit om het niet al te verwarrend te maken. smile

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Heel interessant. Jacques Genevois zou Robert Beijer dan ook terecht hebben beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag op de Herman Vernaillen. Als dat klopt, dan was deze informant betrouwbaar. En de vraag is: had hij ook gelijk met de informatie van Asterix?