521

Geen enkele vergoeding past in het kraam van de misdaden die zijn gepleegd door de Bende van Nijvel! Zulke drama's kan je niet overhevelen van het emotionele naar het financiele! Het is een feit dat Justitie gefaald heeft, met of zonder politieke druk! Verschillende ministers van Justitie hebben de Bende van Nijvel als bijkomstig ingeschat en niet opgevolgd zodat sommige onderzoekers zich als vrijbuiters gingen gedragen. Een gemeende verontschuldiging richting slachtoffers en nabestaanden zou het minste zijn wat kan gebeuren, zo niet verlaagd Justitie zich tot een bende marginalen!

522

Geachte heer Leo, ik was niet van plan om nog verder te gaan in deze discussie, maar toch nog een toevoeging. Inderdaad LEO, een duidelijke welgemeende 'Mea Culpa" van de staat voor de gemaakte fouten in het verleden is zoals u aanhaalt een absolute must. Zeker voor het verwerkingsproces van de slachtoffers en de nabestaanden. Dat was in het verleden ook zo voor oorlogsmisdaden en aanverwante daden of misdrijven. Het is in feite "godgeklaagd" om het met de woorden van Dhr. Van Rossem te moeten zeggen dat iemand zoals Dhr. VDS het uiteindelijk opgeeft. Het had helemaal anders MOETEN zijn, maar dat is het helaas niet.

Ook al zijn de politiekers van nu misschien helemaal niet betrokken. Het bedrag van de schadevergoeding die ik noemde is ook maar een indicatie om aan te duiden dat het veel moet zijn in dit geval. Aan een ruiker bloemen, een tros druiven en een cadeaubon van de FNAC hebben deze mensen niets. Misschien kunnen ze dit geld gebruiken voor psychologishe hulp of whatever wat hun leven heel misschien toch kan aangenamer maken na wat hen overkomen is. Helpt het, des te beter, hebben ze er geen behoefte aan, er zijn honderden goede doelen. Maar dan hebben ze er tenminste de middelen voor.

En om op een andere commentaar te antwoorden, ik weet ook niet tot waar de grens moet getrokken worden, eerste lijn, tweede lijn, dat zijn details en daar daar zijn eventueel specialisten verzekeringsrecht voor die gewoon zijn om in schadegevallen categorieën te bepalen. Als het maar duidelijk en krachtdadig is. En ook niet zoals Dhr. Cobra aanhaalt in zijn commentaar op zijn forum met een overeenkomst tot geheimhouding. Waar staat dat in mijn post, nergens. Dus beste COBRA, haal er dus geen dingen bij die ik niet schrijf. Ik zal wel uitkomen voor mijn mening, tussen de lijntjes 'iets" schrijven is niet mijn ding. Uiteraard moeten de slachtoffers, bijgestaan door hun raadsmannen, over mijn standpunt het laatste woord hebben.

Ik weet niet goed of ik nu vereerd moet zijn of gewoon moet lachen met de reactie vanop het forum van Dhr. Cobra. Ik geef een puur persoonlijke mening en vervolgens ben ik, en ik citeer "gluiperig, verraderlijk, zijn er verborgen doodsbedreigingen van mijn kant, ben den duivel zelf, heb verborgen agenda, behoor tot de loge en de tjeven en is dit opgezet spel. Gelukkig wordt de maanlanding, het al dan niet overlijden van Elvis en de aanslag op de Twin Towers er nog niet bijgehaald. (Met excuses voor de slachtoffers dat ik dit een beetje komisch verwoord.)

Ik zal iedereen gerust stellen. Ik ken moderator Ben niet, Ben kent mij niet, ik ben geen lid van de PVDA en zal dat ook nooit worden. sorry PVDA). Al kan ik wel enige sympathie opbrengen voor organisaties zoals dokters van de wereld. Iedereen die iemand in nood helpt is een klein beetje een held. Politieman, hulpverlener of dokter, dat maakt niet uit. Als u er toch een etiket op wil kleven, noem me maar een atheïstische sociale liberaal. Ik geloof niet in God en nog minder in zijn verschillende "filialen" op aarde. Ik ken ook VDS niet persoonlijk en heb hem nog nooit gesproken. Ben geen lid van een loge, ben daar niet interessant genoeg voor denk ik, en trouwens ook niet van een politieke partij. Dit geheel terzijde, maar dan is het duidelijk.

En inderdaad, nogmaals, helaas geloof ik persoonlijk er niet in dat de schuldigen ooit gestraft zullen worden, net zoals Dhr. VDS en ex-OR Freddy Troch.

Dat is iets anders dan dat de schuldigen gekend zouden zijn door bepaalde partijen. Als je naar de non-verbale communicatie van Dhr. Troch kijkt tijdens zijn verschijning in Van Gils en gasten, is het voor mij vrij duidelijk dat hij er van overtuigd is dat hij de waarheid kent. Dat is mijn mening. Maar daarmee zijn de daders nog niet veroordeeld en bijgevolg volgens ons rechtssyteem onschuldig, of we dat nu leuk vinden of niet. Het enige wat 100% zeker is dat de daders weten dat ze het gedaan hebben en dat de slachtoffers weten dat ze slachtoffers zijn. De rest is aan een rechtbank.

En beste mijnheer Cobra, waarschijnlijk interesseert het u geen moer, maar ik zou u toch het advies willen geven om wat u schrijft duidelijker te verwoorden en minder op alles te kankeren, hoe teleurgesteld u ook bent. Misschien zit er wel een pak waarheid en interessante informatie in wat u vertelt, misschien ook niet. Ik ga daar openlijk geen uitspraken over doen. Maar als het niet duidelijk wordt geformuleerd, zal u er nooit iets mee bereiken. U doet er verder maar mee wat u wil.

Hierbij sluit ik dit discussie-punt langs mijn kant af.

Of misschien nog één ding, beste Zenga. Als Dhr. VDS een boek schrijft net voor de boekenbeurs, komaan, dat doet toch geen afbreuk aan zijn integriteit. Elke uitgeverij zal dat zo proberen te doen. En het is zijn goed recht om zijn miserie van zich af te schrijven. En who cares als hij er wat mee verdient. Hij heeft genoeg meegemaakt zeker? Als je kerstballen verkoopt, dan leg je ze ook niet in de etalage rond Pasen.

523

Vermeulen wrote:

Of misschien nog één ding, beste Zenga. Als Dhr. VDS een boek schrijft net voor de boekenbeurs, komaan, dat doet toch geen afbreuk aan zijn integriteit. Elke uitgeverij zal dat zo proberen te doen. En het is zijn goed recht om zijn miserie van zich af te schrijven. En who cares als hij er wat mee verdient. Hij heeft genoeg meegemaakt zeker? Als je kerstballen verkoopt, dan leg je ze ook niet in de etalage rond Pasen.

Je hebt het punt dat ik maakte niet begrepen. De zogenaamde gouden tip waarvan sprake in de herfst van vorig jaar (i.e. dat de patrouille wandelen was gestuurd net voor de overval) werd door VDS bij herhaling - om een eufemisme te gebruiken - afgedaan als nieuw/twee weken oud nieuws. Dit terwijl hij ~2 jaar voorheen net hetzelfde had verkondigd op een debatavond over de Bende van Nijvel, hetgeen ik opgenomen heb en de audio daarvan op dit forum heb gedeeld.

Vermassen vind ik geen integer persoon, met de zaak die hij onlangs voor de hoge raad voor de journalistiek verloor tegen Knack vers in het achterhoofd en hoe hij omgaat met de familie Palsterman. Om nog maar te zwijgen van de talrijke malen waarin hij op TV de 'moral high-ground' placht in pacht te hebben, maar terzelfder tijd de nietigverklaring vroeg op het proces van de familie Aquino wegens procedure fouten. En met deze man heeft VDS al een hoop media een-tweetjes opgezet; waarvan de voorspelbaarheid haast komisch begint te lijken.

Als je dan nog eens betrokken bent bij een boek en een film, die uitkomen net voor de boekenbeurs, dan durf ik die integriteit waar jij het over had in vraag te stellen. Als je de media bespeelt, goed weet wat je moet zeggen en wat niet, en vooral wanneer en wanneer niet, dan zou ik dat eerder opportunisme beginnen te noemen.

524

Het is voor mij moeilijk om te oordelen over meester Vermassen. Heb dat bewust ook niet gedaan. Kan echter niet zeggen waarom niet. Kan enkel zeggen dat ik er persoonlijk heel tevreden van was. (Zaak was wel van veel minder ingrijpende feiten.) Zijn inzet was perfect, het tarief zeer aanvaardbaar en het resultaat ook, want het doet een tegenpartij wil iets als ze plots een brief in de bus krijgen van Advocatenkantoor Vermassen. Waarschijnlijk perceptie want er zijn nog gedreven en intelligente advocaten, maar zijn naam helpt wel. Het zal bij TVOost (Regionale TV Oost-Vlaanderen), waar de bal aan het rollen is gegaan i.v.m. de reus, ook wel zo gegaan zijn. Meester Vermassen die een interview wil geven, dat laten die niet liggen en het spel is vertrokken met vervolgens HLN in hun kielzog. Voor de rest is een advocatenkantoor een onderneming als een andere. Er moet winst gemaakt worden, wat normaal is.

Aan de andere kant kan ik ook begrijpen dat deze slachtoffers niet veel opties meer hebben om in enige media te komen en elke kans grijpen, en dat de koele ontvangsten bij de onderzoekscel in Wallonië ze er toe aanzet om elke kans te grijpen. En heden ten dagen geen mediadruk, weinig interesse bij de parketten. Want ja ... druk druk druk ... En dat de ene raadsman wat meer ervaring in media-strategie heeft dan andere, dat is ook duidelijk. Doe er nog eens 10 jaar bij en iedereen onder de 40 zegt "bende van wat?". Dan wordt een reportage over de bende net zoals een documentaire over WW2. Enkel al geïnteresseerden kijken dan nog. De rest kijkt naar familie of thuis.

Kranten moeten het dezer dagen hebben van reclame op hun website en maximaal aantal advertentie-views op Google of ze houden op te bestaan. Voor goede en tijdrovende onderzoeksjournalistiek is geen plaats meer. Naast onderzoeksdaden van het parket had er al lang een privaat secundair onderzoek moeten opgestart zijn., alleen al om het parket scherp te houden. Privaat onderzoek van het type Peter De Vries in Nederland is in België bijna niet mogelijk omwille van de meldingsplicht aan de procureur des Konings als een privaat onderzoekbureau onderzoeksdaden zou willen uitvoeren naar de bende, alvorens het er aan begint. In dit geval zou het onmiddellijk afgeblokt en geweigerd worden. Ook Cobra mag geen betalende onderzoeksdaden uitvoeren. Gratis is zelfs bediscusieerbaar. Het zou enkel kunnen als erkende journalist, maar niet als privaat onderzoeker. (vergunning en opleiding vereist, zelfs al heb je tonnen ervaring)

Het incident met broer en zus Palsterman begrijp ik ook niet goed, dat moet ik toegeven, maar wil daar niet over oordelen zonder de volledige details te kennen. Dat had in der minne moeten kunnen geregeld worden. Broer en zus Palsterman zijn wel erg getekend door het verlies van hun vader, heel erg getekend, kapot en dat is volledig begrijpbaar. Wie kan dat relativeren? Zeker Diederik omdat die ook in de Delhaize in Aalst als jongere aanwezig was tijdens de aanval op zijn vader.

Wat betreft de afwezigheid van de het R4-tje met de BOB'ers. Eigenlijk weet iedereen met wat vakkennis dat als de 2 BOB'ers aanwezig waren geweest, vermoedelijk naast hun niet zo efficiënt 7.65 FN dienstwapen, ook voorzien zouden geweest zijn van een 9mm UZI machinepistool in hun voertuig, zeker in halfautomatische stand een vrij interessant wapen. Geen H&K MP5 natuurlijk, maar toch heel betrouwbaar en geschikt om de confrontatie aan te gaan met de Riot Guns. Mij zou het in ieder geval niet afschrikken bij confrontaties op 30-40 meter en zelfs iets verder. Die 2 BOB'ers waren nooit uitgereden voor een bewakingsopdracht in het kader van een bewakingsopdracht tegen de bende van Nijvel zonder dit collectieve vuurwapen. Dat lijkt me onmogelijk en die 2 waren ook niet gek. Dan had het er bij een confrontatie misschien ook heel anders uitgezien. Moest er ter plaatse één gewonde of dode dader zijn achter gebleven, dan was de kans dat het tot een oplossing was gekomen veel groter geweest.

2 BOB-ers zijn (zonder kwetsende bijbedoelingen) van een ander kaliber dan de lokale politie-agenten van het lokale Aalsterse politiekorps, zeker toen wat betreft wapentraining. Alleen al het feit dat Dhr. Nevens met een privé 6-schots revolver S&W 9mm met vrij korte loop op pad was met de reële dreiging op dat moment, is op zichzelf toch al tekenend voor de professionaliteit al heeft die man misschien toch zijn best gedaan, want hij heeft tenminste geschoten. (Of dat raak was, heb ik altijd betwijfeld, maar dat is een gissing.)

Dus in feite was het van het begin al duidelijk dat er geen adequate beveiliging aanwezig was. Zijn ze bewust weggeroepen, reden ze de kantjes er af zoals ze zeggen om op tijd binnen te zijn of moest er toevallig één van die mannen een grote boodschap doen? Who knows, maar allemaal dingen die kunnen gebeuren bij een observatie. Ik zou er zelf niet te zwaar aan tillen of VDS nu heeft gezegd dat hij het 2 dagen wist of 2 weken of 2 jaar. Getraumatiseerde slachtoffers zijn niet altijd de beste getuigen en kunnen al eens verward zijn.

Laat ze boeken schrijven en optredens geven. Hun manier en strategie om het dossier in de aandacht te houden. Maar voor Vermassen zonder sidekick VDS wordt het wel een pak moeilijker.

Als je wil nadenken, denk dan enkel na over de essentie in plaats van de strategie van aandacht van slachtoffers en raadsmannen: "waarom was de bewaking weg?. En waarom kwamen ze niet onmiddellijk terug met hun eventuele vuurkracht." Het dossier moet tot de minimale essentie worden herleid. Een deel van de manipulatie was zeker om het dossier zo immens groot te laten worden dat een koe haar jongen er niet meer in vindt.

525

LEO wrote:
Trojan wrote:

Denk niet dat zijn ware naam hier al viel. Volgens michel van franstalig forum is Cobra commissaris *******

... adjunct - commissaris op rust.

Ik gebruik liever geen volledige namen op dit forum, behalve van de mensen die ooit veroordeeld geweest zijn voor zware feiten (Bouhouche, Beijer, Haemers, etc) of mensen die een publiek ambt uitoefenen gerelateerd aan dit onderzoek.

Op basis van de "raaskalderij" van Cobra, zoals sommigen zouden zeggen, stel ik wel vast dat hij in de jaren 80 actief onderzoek heeft gedaan naar het Brusselse ganster milieu, en toch precies in het Brusselse actief was ?

Heeft iemand weet van in welke politiezone hij actief was ? Tussen zijn "dit ... dat ... Albert ... paleis ... CIA" hersenpinsels vernoemt hij wel feiten uit het Brusselse ganstermilieu en interne politiezaken. Ik probeer toch in wat hij schrijft het kaf van het koren te scheiden.

Cobra zou ooit voor Bossi gewerkt hebben in hetzelfde team lees ik in een van Bossi's posts. En Bossi meet zich idd het ego aan van een magitraat, en ook wel wat de taal. Is hij ook een magistraat op rust? Het lijkt erop dat er een team van aan de kant geschoven speurders en magistraten nog de waarheid over het onderzoek aan het licht willen brengen ? Er zijn er heel wat aan de kant geschoven die nu gefrustreerd zijn.

Hun dreigementen naar forum leden hier kunnen absoluut niet, al zal dat  wel aan hun beroepshistoriek liggen (lees beroepsmisvorming ;-)). ex-politie en ex-magistraten huiveren idd bij de gedachte dat een gewone burger ook maar iets van politie onderzoek zou doen of weten. Ik lees hier ook dat ze zichzelf idd een elite clubje beschouwden.

Dit forum is idd een samenwerking van iedereen, ook de gewone burger, de slachtoffers, en hopelijk ook nog enkele goedmenende speurders om deze gruwelijke feiten van de jaren 80 onder de aandacht te houden en de waarheid aan het licht te brengen.

Ik wil afsluiten met een lied dat Johnny Cash ooit gezongen heeft toen hij voor Nixon MOEST optreden. Hij heeft het optreden gedaan uit respect voor het ambt van president, maar zijn mening duidelijk gemaakt over de onderdrukking van het volk.

Het nummer is: And the lonely voice of youth cries: "What is truth?".
https://www.youtube.com/watch?v=pgbL4ETqEiA

526

bertlagaisse , ik ga in deze enkele toegevingen doen . Ik ken Bossi en Cobra persoonlijk , samen met nog enkele users . Dat we onszelf een elite clubje voelden is ver beneden de waarheid . We wilden juist enkele zaken die tijdens het Bende van Nijvel-onderzoek nagelaten zijn wat nader belichten . Dat dit niet kon op een openbaar forum met alle pro's en contra's ten gevolgen is duidelijk . Meermaals ontaarde een discussie op dit forum in een over en weer gepalaver waar een kat haar jongen niet meer in terug vond ! Tijdens een bijeenkomst onder ons bij een gelijkgezinde user kwamen we tot de vaststelling dat het officiele onderzoek vast zat . Dat op het forum geen merkbare nieuwe feiten werden vermeld in verband met de nalatigheden uit het onderzoek . Daarom werd onder ons gemeenschappelijk besloten om de stok in het hoenderhok te werpen , te verstaan : we zouden schriftelijk agressief optreden in uitdagende vorm op het "cobra forum " . Vele vergeten feiten werden opnieuw onder de aandacht gebracht , misschien een beetje cru , maar toch . Het cobra forum moest verdwijnen na opmerkingen over de dood van Boudewijn ! Misschien terecht , of......? Ik zou U aanraden om de volgende ontwikkelingen op de voet te volgen ! Sommigen van ons blijven wroeten !

527

LEO wrote:

Het cobra forum moest verdwijnen na opmerkingen over de dood van Boudewijn !

Raar, het forum is nog steeds online » www.bendevannijvel.online/

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

528

LEO wrote:

bertlagaisse , ik ga in deze enkele toegevingen doen . Ik ken Bossi en Cobra persoonlijk , samen met nog enkele users . Dat we onszelf een elite clubje voelden is ver beneden de waarheid . We wilden juist enkele zaken die tijdens het Bende van Nijvel-onderzoek nagelaten zijn wat nader belichten . Dat dit niet kon op een openbaar forum met alle pro's en contra's ten gevolgen is duidelijk . Meermaals ontaarde een discussie op dit forum in een over en weer gepalaver waar een kat haar jongen niet meer in terug vond ! Tijdens een bijeenkomst onder ons bij een gelijkgezinde user kwamen we tot de vaststelling dat het officiele onderzoek vast zat . Dat op het forum geen merkbare nieuwe feiten werden vermeld in verband met de nalatigheden uit het onderzoek . Daarom werd onder ons gemeenschappelijk besloten om de stok in het hoenderhok te werpen , te verstaan : we zouden schriftelijk agressief optreden in uitdagende vorm op het "cobra forum " . Vele vergeten feiten werden opnieuw onder de aandacht gebracht , misschien een beetje cru , maar toch . Het cobra forum moest verdwijnen na opmerkingen over de dood van Boudewijn ! Misschien terecht , of......? Ik zou U aanraden om de volgende ontwikkelingen op de voet te volgen ! Sommigen van ons blijven wroeten !

Beste LEO, alle respect voor uw persoon, maar wat kan de meerwaarde zijn van iemand die agressief, scheldend, kwetsend, roepend en tierend iets zou willen overbrengen. Er is toch geen enkele strategie die dergelijke werkwijze kan rechtvaardigen of iets kan opbrengen. Integendeel zelfs, stel dat er een grond van waarheid zit (en dat waarschijnlijk zeker zo zal zijn omdat hij zowat iedereen die ooit in het dossier, pers en aanverwanten voorkomt, noemt) in al wat mijnheer Cobra allemaal zegt (ik zal ook zijn echte naam niet gebruiken, enkel zijn schuilnaam), op deze wijze is hij toch zijn eigen boodschap volledig aan het verbrodden.

En wat is de meerwaarde om mensen die gewoon een andere mening hebben, te gaan beschuldigen en belachelijk maken? Dat wil ik u wel eens horen uitleggen?  Dat kan zo allemaal maar?

Meer woorden wil ik er absoluut niet aan vuilmaken. Ik denk niet dat dat veel zin heeft.

Ik wens Cobra het allerbeste toe, maar als ik zijn forum (allez forum, soort speciale one-man-blog) lees, heb ik eigenlijk enkel nog een gevoel van compassie. Maar dat zal wel aan mij liggen omdat ik net van een elite-loge-cobra-boycot-vergadering kom en de zombies me nog niet gevonden hebben :-). (Moest iemand het niet doorhebben, de laatste zin is cynisch bedoeld). En dan heb ik de tijd nog niet eens meegemaakt dat Cobra op dit forum zat.

En zoals Ben terecht schrijft, het Cobra forum is nog altijd online hé. Zo'n gevaar zal het dan toch niet zijn.

Voor de rest moet hij maar doen wat hij denkt te moeten doen, als hij er maar geen slachtoffers onnodig mee treft.

529

Inderdaad , het cobra forum is weer actief na in onderhoud geweest te zijn . Ik wist dat ik mijn mond had moeten houden hierover !!

530

Zelfs wijze mannen maken fouten Leo.
Hetgeen iedereen hier schijnt te vergeten is dat op dit forum zowel mede- daders als slachtoffers en getuigen aanwezig zijn en inderdaad ook ex speurders en mensen die voor justitie werken. ( en idem voor de andere fora).

Het aantal slachtoffers van de Bende is veel groter dan publiek gekend.

Sommige van deze slachtoffers hebben post traumatische" problemen ". Zware paranoia is er één van.

Laat ons daaraan denken in onze commentaren.