71

Inderdaad dus het plakken van namen op (bepaalde) robotfoto's leidt tot niets (misschien moet men de vraag dan beter ook niet meer stellen). Ik veronderstel dat we daar dan beter allemaal mee stoppen en ons allemaal terug concentreren op onder andere de informatie uit de twee Bendecommissies, het verslag van de BOB waver, het rapport Godbille, de verklaringen van Damsaint, het PV van Noël (Libert), het Atlas-rapport en enkele van de betere boeken en artikels.

En dan blijkt dat we ook via Nitelet en zijn kompanen weeral  bij dezelfde bij de Belgische misdaadtop uitkomen (aan een internationaal opererende misdaadorganisatie gelinkt) die zich bezig hield met (politiek gepatroneerde) wapenhandel, drughandel, goudhandel, chequezwendel, kunsthandel, enzovoort.

De politieke beschermheren roomden een deel van de opbrengst af voor partijfinanciering en voor eigen gewin, de Belgische misdadigers verkochten de drugs en de wapenhandelaars verkochten wapens in onder mee Libanon en Iran. Dit alles onder het toeziende oog van geheime diensten. zoals Mossad en CIA.

Alleen blijft nu het probleem; hoe haal je uit dit kluwen het motief of de motieven van de acties van de Bende van Nijvel? Het feit alleen al dat we hier na 35 jaar nog altijd geen duidelijkheid over hebben is misschien op zich veelzeggend. Een goeie vraag lijkt me ook: wie had wie in zijn tang zitten? Of moesten ze allemaal voor elkaar zwijgen?

Wie het weet mag het nu zeggen ...

Pimper, wapens, drugs, politiek enz. We kunnen stellen een miljardenhandel, ook al in die jaren. Maar waarom overvallen op supermarkten, het ombrengen van onschuldige mensen, ja zelfs kinderen? Wat zijn de onverklaarbare voordelen van deze zinloze acties? Ben bang dat we er op deze manier nooit achter gaan komen. Alleen de moderne hulp middelen zullen mischien nog licht brengen in deze duistere periode. Verwijs ook nog naar het draadje dat Merovinger vandaag geplaatst heeft » Forum

Over de onbekende foto of tekening van een paar post terug. Dit is de enige robotfoto waar er zoveel detail in zit. Vooral de schaduwen doen mij vermoeden dat dit ofwel een foto is of een tekening gebaseerd op een foto.

De overval in Waver staat niet veraf van internationale drugs- en wapenhandel. De latere supermarktovervallen zullen de heren van CEPIC wel goed uitgekomen hebben, dit voor verschillende duistere redenen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Mijn gedachte zijn altijd geweest: opdrachtgevers - organisators - uitvoerders. Opdrachtgevers uit de uiterst rechtse hoek, organisators uit hoek rijkswacht (distributie auto's-wapens -schuilplaatsen), uitvoeders gepakte boefjes.

Alle Bende-feiten hadden een doel, een zogenaamde hitmarker. Probeer die te ontrafelen, begin met het gecreëerde ruis weg te laten (excuses voor de nabestaande voor het woord ruis). Als dat lukt, probeer de puzzel passend temaken. Zal mij niet verbazen dat het ging om het elemineren van belastende zaken.

In volgend PV over Calmette wordt geschreven dat aan de informant robotfoto's werden getoond van het niet-dringend opsporingsbericht nr. CBO/8181/A/M/7. De informant herkent in de robotfoto van bijlage E min of meer de grote zware persoon van de 'eigen' ploeg van Calmette. Heeft er iemand dat opsporingsbericht en/of deze robotfoto's?

http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/20//15042009490814738713192097.jpg

76

Harry Moelants?

Ja dim, die is gekend maar ik zou graag die robotfoto's van dat opsporingsbericht zien waarin de informant een gelijkenis heeft gezien. Zijn dit de gekende robotfoto's die voor het eerst te zien waren in het artikel van Gilbert Dupont (» Forum) of gaat dit nog om andere robotfoto's?

Over het niet dringend opsporingsbericht:

20 November 1985
Op 20 november 1985 verspreidt het Centraal Bureau voor Opsporingen van de rijkswacht het niet-dringend opsporingsbericht CBO/8181 A/M/7. Het zeventien pagina’s lange ‘vertrouwelijke’ document is een synthese van alles, werkelijk alles, van wat elf dagen na Aalst over de Bende van Nijvel bekend is. Er staan robotfoto’s in, een foto van het door de reus in Aalst verloren hoedje en ook foto’s van andere voorwerpen waarvoor nu opnieuw om onze aandacht wordt verzocht.

Als punt 11 vermeldt de nota acht namen van mannen die in volgorde van verdenking worden beschouwd als hoofdverdachten. Ze zijn allen meer dan 1,89 meter groot en, staat er: “Deze personen zijn ZEER gevaarlijk”. Elf dagen na Aalst heeft de leiding van het onderzoek een klaar en helder beeld van wie de daders zijn en op wie ze het onderzoek zal concentreren.

En uit het topic G15

the end wrote:

bijl. 3 bij niet-dringend opsporingsbericht nr. CBO/8181/A/M/7 - DK 1190 van 20 nov. '85.

Bescrijving: man heel - groot

Silhouet van een persoon gezien tijdens de HU in het warenhuis (bij het binnenkomen). Deze persoon droeg een kakikleurige pull met soort rolkraag; daarboven droeg hij een model van ski-vest (geen eigenlijke) van donkerblauwe kleur, zonder kraag en effen met mogelijke stiksel op borsthoogte. Hij droeg een skimuts, een soort hoedje (van onbekende kleur) boven een zwarte pruik. Hij was tevens drager van donkere bril met zwarte montuur en zijn aangezicht was zeer wit van kleur. Hij droeg een donkere broek met zakken op de voorkant. Zijn wapen droeg hij zoals ... (niet leesbaar).

gevonden hoedje gaat op de parking?

Waarbij dit het overzicht is van de robotfoto's, dus één met een snor!:

https://lh3.googleusercontent.com/-bLTQQXg6Bzs/XA8kznj0kKI/AAAAAAAABRg/vv-USI6mOfEBkIA-KdA5hOcCde1Lls3twCL0BGAs/w530-d-h458-n/DSC_5094.JPG

Merovinger wrote:

In volgend PV over Calmette wordt geschreven dat aan de informant robotfoto's werden getoond van het niet-dringend opsporingsbericht nr. CBO/8181/A/M/7. De informant herkent in de robotfoto van bijlage E min of meer de grote zware persoon van de 'eigen' ploeg van Calmette. Heeft er iemand dat opsporingsbericht en/of deze robotfoto's?

Wel, veel keuze is er niet als er het een robotfoto met snor moet zijn. Bijlage E = 5 de 5de robotfoto is er een met snor de G12. Een andere optie is één van de niet vrijgeven robotfoto's.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.