Topic: Henri Carette

Nonkel van de befaamde Piere Carette van de CCC. Ooit circuleerde het gerucht dat deze Henri lid was van de WNP. En van Jeune Europe (Thiriart) » www.scribd.com

Van de vader van Pierre Carette wordt dan weer verteld dat hij bij de Staatsveiligheid werkte. Waarheid of dichting? In elk geval de moeite om uit te zoeken. In de notities Willy Acke, die een verhoor van Barbier weergeven, luidt het dan weer dat de broer van Carette lid was van WNP.

2

Re: Henri Carette

Trojan wrote:

... In de notities Willy Acke, die een verhoor van Barbier weergeven, luidt het dan weer dat de broer van Carette lid was van WNP.

Ook Martial Lekeu heeft verklaard dat de broer van Pierre Carette, "para en extreemrechts sympathisant" was.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Henri Carette

Trojan wrote:

Nonkel van de befaamde Piere Carette...

De vader van Pierre (°1952) en Henri (°1948) Carette werkte bij de Dienst voor Vreemdelingenzaken die onder het Bestuur van de Openbare Veiligheid valt. Henri studeerde aan de ULB en werkte mee aan het oerconservatieve liberale studentenblad Epanomorthose. Tijdens de studentenrevolte van mei '68 leidt hij hoogstpersoonlijk een aanval van uiterst rechtse volgelingen van Jeune Europe en Occident tegen bezetters van de rechtsfaculteit. Henri kiest later voor een baan bij de para-commando’s. In december 1985 is hij opgeklommen tot kapitein en verbonden aan de staf van het paracommando-regiment.

Bron: De CCC De staat en het terrorisme | Jos Vander Velpen

Henri is volgens deze bron de broer van Pierre en niet de nonkel.

Re: Henri Carette

CCC en WNP in één huisgezin; het was effectief de broer. De vader werkte voor staatsveiligheid.

Re: Henri Carette

Merovinger wrote:

In de nota's van Willy Acke staan de volgende notities bij een verhoor van Michel Libert:

CCC = project Latinus
Van De Weyngaerde = kt. Pierre Carette, ook drukker
Van De Weyngaerde = relatie van Latinus

In de nota's van Willy Acke staat de volgende notitie bij een verhoor van Marcel Barbier:

Broer van Carette was lid WNP

Re: Henri Carette

En gaan er bij jullie dan geen belletjes rinkelen of gaan de wenkbrauwen niet naar boven? Leg daar dan de uitspraak van Gol naast, ik ken ze niet van buiten maar het was iets in de zin van "de CCC en de Bende van Nijvel zijn 2 takken van één wortel" of zo. En qu'est ce que cela signifie.

Toch raar dat nadien uit kwam dat de staatsveiligheid geïnfiltreerd was in CCC voor er 1 bom viel, idem dito bende waarschijnlijk, al staat dit laatste niet wIt op zwart bewezen. (Ik heb het dan wel over de eerste bende.)

Naar mijn bescheiden mening was Aalst niet voorzien in het scenario. Is natuurlijk een persoonlijke mening.