Over link tussen de aanslag op Vernaillen Ciolini en Smars is nog volgende;

Trojan wrote:

Het zwarte geld van sommige klanten van Caisse Privé Banque werden via Lacroix, Smars en Haemers naar het buitenland gesmokkeld. Daar zette het trio het geld op verscheidene bankrekeningen. Het criminele drietal werd goed bevriend met Cruysmans en bleven ook na de dood van de bankier in december 1985 zwart geld naar het buitenland transporteren.

Later bleek dat ook Paul Vanden Boeynants geld liet verdwijnen via Caisse Privé. Het misdaadgeld dat het drietal zelf verdiende verdween uiteindelijk via dezelfde strategie op buitenlandse rekeningen. Voor hulp en informatie rekende Haemers, Smars en Lacroix dan weer op advocaat Michel Vander Elst, die ze in 1983 leerden kennen.

Ook de rechtse politieke link:

Ben wrote:

Vermoedelijk hebben Smars en Lacroix Guy Cruysmans ergens in 1979 leren kennen. Cruysmans was duidelijk een en ander van plan met hen. Philippe Lacroix heeft aan de politie verklaard dat Cruysmans avonden organiseerde waarbij hij en gelijkgestemden zoals de Brusselse advocaat Jean Paul Dumont, nog een CEPIC-bestuurslid, de snelle jongens van Sint-Lambrechts-Woluwe enige politieke vorming probeerden bij te brengen. Lacroix zei dat hij en Smars geregeld naar die politieke avonden gingen. Patrick Haemers, die ook een vriend van Cruysmans was, kwam er niet naartoe. Hij zag dat politieke gedoe niet zitten.

Dat er link is tussen Ciolini, Smars en Lacroix die veel vroeger ontstaan is dan 85 is in feite logisch. Vooral als de zwartgeld weg gevolgd wordt dat met drug en wapenhandel gepaard gaat. Als de handel met Zuid Amerika te maken heeft zie Mendez die naar VDB verwijst is Ciolini die ook Latinus kende belangrijk.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Wat in bovenstaande heel belangrijk is (het komt niet voor op het forum) is de link met Jean-Claude Darville via Zuid Amerika. De stap tussen JC Darville en Ciolini in de periode 80/81 is heel klein. 

Tevens ivm de reactie of andere gedragingen van Smars in de periode 85: Suivant certaines informations Jean-Claude Darville aurait également participé à l’agression du fourgon postal de Vervier. Voir portrait robot comparatif.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
the end wrote:

Ik denk of weet niet of die Beenhouwerij in Tubize er iets mee te maken heeft, het zal meer over dit gaan.

Ben wrote:

(...) In 1989 werkte callgirl Fortunato Israel nog altijd als 'directiesecretaresse', ditmaal in Malta in een gebouw waarin twee firma's, ASCO en Mediterranean Meat Company, gevestigd waren. Beide firma's hadden zogezegd niets met elkaar te maken. Opvallend is dat bij beide firma's dezelfde personeelsleden werkten. Agent Peelos van de Gerechtelijke Politie (GPP) gaf deze informatie door aan zijn chef, hoofdcommissaris Reyniers, om het Brussels parket hiervan op de hoogte te brengen. Het parket heeft dit nooit ontvangen. Uiteraard ontkende Boas, toen hij in de Parlementaire Onderzoekscommissie over de illegale wapentrafieken ondervraagd werd, elke mogelijke band tussen deze twee firma's.

Bron: De namen uit de doofpot | Stef Janssens

Mediterranean Meat Company is een stuk uit de puzzel, het (Zuid) Amerikaans stuk maakt het veel interessanter. Een belg opgesloten in New York wist dat er een aanslag op Vernaillen ging zijn!

Over de activiteiten van ASCO:

K& wrote:

Tijdens zijn onder eed afgelegde verklaringen is de Amerikaanse Iraniër Houshang Lavi formeel: Roger Boas heeft het Belgische wapenembargo tegen Iran aan zijn laars gelapt en grote hoeveelheden oorlogsmateriaal aan de ayatollah Khomeini en zijn sjiitische kompanen geleverd. Volgens Lavi werd hij begin 1983 door Boas ingeschakeld om te onderhandelen met het Iraanse ministerie van Defensie, dat onder meer interesse had voor Hawkraketten en AMX-13-pantsers. In ruil voor zijn diensten zou de ...

Et zorro est arrivé.

VDB over zijn vlees import:

Merovinger wrote:

Vanden Boeynants "slachtoffer van staatsveiligheidsdienst"

En hoe zat het met de drugshandel, in bevroren vlees gesmokkeld uit Italië en Luxemburg in koelwagens van de firma's Congel? "De firma Congel bestaat niet", repliceert de oud-vleesfabrikant. "Mijn firma betrekt zijn vlees uit Argentinië. Ik begin stilletjes aan genoeg van de aantijgingen te krijgen.

Bron: De Telegraaf | 22 februari 1990

In de periode voor 1983 is de link tussen tussen wat hierboven staat een Argentijnse luchtvaartmaatschappij gespecialiseerd in runderen (vlees) transport opgezet door ex militairen. En gebruikt in de Iran Contra transporten wapens en drugs. De peetvader van de maffia in New York was ook een vleeshandelaar. Op eilanden in de Middellandse Zee werden de ladingen verscheept. In het schema van Latinus over de bende staat Vega (ambassadeur Argentinië) centraal met heel wat huurlingen in het schema. Ciolini met zijn P2 verleden heeft sterke banden met Argentinië.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Nog over de link tussen Smars en Ciolini eerder dan 85 en waarom de specifieke band en of hoe die ontstaan zou kunnen zijn.

Smars werd gewoon een beetje de freelance privé-chauffeur van Cruysmans en hij voerde de bankier – vooral ’s avonds – naar nogal onduidelijke bestemmingen. En, samen met Patrick Haemers en Philippe Lacroix, werd Smars ingeschakeld als zwart-geldkoerier voor de Caisse Privé.

Zij brachten eind jaren zeventig, begin jaren tachtig het zwarte geld van de bank en haar klanten van Brussel naar Zwitserland, Liechtenstein, Andorra en Jersey, waar het, voorzien van een code, werd afgegeven en op de juiste rekening werd gestort.

Via het Atlas dossier https://www.scribd.com/doc/63721155/Atlas-File wordt Caisse Privé duidelijk genoemd in de internationale wapenhandel (Zuid Amerika), plus wordt ook FN vernoemd ivm wapenleveringen die met drugs betaald werden via Nantes. De onduidelijke bestemmingen waar Smars Cruysmans naar toebracht zijn in functie van internationale wapen en drughandel belangrijk zeker in functie van het NDB dossier en het onderzoek dat Vernaillen deed.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

De daders van de moordaanslag op Vernaillen maakten gebruik van een gestolen Mazda, deze behoorde toe aan Faez Al Ajjaz (van alle wagens in België stelen ze toch wel die zijn wagen zeker). Het blijft onduidelijk wie de Mazda gestolen heeft. Sommige bronnen spreken over Thierry Smars als de autodief :

De politie van Sint-Lambrechts-Woluwe herkende meteen de robotfoto van de man die de Mazda had gestolen waarmee de aanslag op Vernaillen werd gepleegd. Wat hen betrof was het Thierry Smars, die in hun fichebak zat opgeslagen als een notoir autodief.

Beijer noemt in zijn boek de "Kongolees" als Mazda-dief. Hij spreekt in zijn boek niet over Smars, Louvaert of Lammers [deze twee werden ook soms genoemd als mogelijke dieven van de Mazda], ook niet over dat Philippe Lacroix werd genoemd als iemand die de woning van Vernaillen zou hebben geobserveerd.

Ben weet je nog waar dit staat dat Lacroix werd genoemd als iemand die de woning van Vernaillen zou hebben geobserveerd?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Ik heb eens een eenvoudige vergelijking gemaakt tussen de foto van Smars en de robotfoto (zie post 41 in dit topic) van de dief van de Mazda. De kwaliteit van de foto van Smars is jammer genoeg van lage kwaliteit. 

https://lh3.googleusercontent.com/-23Wtq-en5SQ/XI7fA-yLELI/AAAAAAAABZ0/3tqJxqjvjeo0sH0YTT4WtLaMgZyC9QLTACL0BGAs/w530-d-h697-n/Smars%2Bxrobotfoto1ax.JPG

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Louvaert had ook met Lekeu en Farcy te doen.

Is er link tussen Ciolini, Lekeu en Farcy?

Louvaert: heroïnejunk
Vaders Smars & Haemers: zware schulden (gokverslaving)
Lekeu: zedenfeiten met minderjarigen
Patrick H:  schulden cokeverslaving

Het enige om hun vel (en dat van hun naasten) te redden, is klussen uitvoeren die anderen niet willen doen.

club_le-happy-few wrote:

Is er link tussen Ciolini, Lekeu en Farcy?

Eaton van de DEA, hij behoorde tot de beschuldigden in het NDB proces. Buslik (aanslag op BOB voertuig) had contact met Eaton.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Een wat verborgen in bovenstaande is de link met Zaventem en de firma Abelag. Vooral Buslik en Bouhouche hebben iets met Abelag. Die firma had een speciale band met Amerikaanse instellingen en was bedreven in discrete vluchten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Of het iets met de Pomp of andere zaken te maken heeft (familie) weet ik niet, maar een piloot die met Abelag te maken heeft noemde Van Cutsem.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.