471

Laat ons niet te veel waarde hechten aan de verklaringen van dergelijke personen maar bij de feiten blijven en dat zijn overvallen en moorden (wie wat waar hoe) die aan "de bende" toegeschreven worden + getuigenverklaringen + bekentenissen + slachtofferonderzoek. De rest is giswerk of het proberen integreren van mogelijke verdachten in de feiten. Speurders moeten het omgekeerde doen en daar wringt het schoentje wegens 0 bewijzen, corruptie, incompetentie en een verbazingwekkende eeuwige zwijgplicht van de nog levende betrokkenen. Ik applaudisseer alle fora toe want zij houden het thema levend, verzetten letterlijk bergen werk en zorgen voor een bepaalde druk op justitie.

472

Hallo, nieuw hier, aangenaam. smile

Spijtig dat de journalist in kwestie niet kort de getuigenis van het frituurbezoek op 11 november 1985 heeft aangehaald.

473

coconut wrote:

In 1981 kwam het tot een bijna dodelijke confrontatie tussen De Staerke en Eric Haemers.

Wel, wat deed De Staerke in 81 en hoe was zijn situatie?

Sinds 1981 heeft hij geen vaste verblijfplaats meer.

Dakloos met andere woorden.

De politie van Vorst arresteert hem in januari '81 aan boord van een gestolen BMW, die enkele uren daarvoor gestolen was in Sint-Pieters-Leeuw.

30 juni 1981: Opnieuw veroordeeld, wegens zware diefstal en weerspannigheid. Achttien maanden cel.

Hij is dus dakloos, steelt in januari een wagen en wordt er een paar uur later mee gesnapt. Zoals hij in '75 bij zijn eerste veroordeling een paar uur later gesnapt was. Dit is absoluut niet het profiel van een geslaagde gangster.

finn wrote:

Laat ons niet te veel waarde hechten aan de verklaringen van dergelijke personen maar bij de feiten blijven en dat zijn overvallen en moorden (wie wat waar hoe)

Terechte opmerking. De Staerke moet veel meer weten over Aalst dan hij lost, vooral zijn link met Bultot is daarin belangrijk. Tevens hetgeen hij zei over de moord op Montel en drugs is ook niet onbelangrijk. In diezelfde context deed Bultot interessante uitspraken ivm de Bende van Nijvel. Het is ook hetgeen Finné tegen Vernaillen vertelde. De link VDB-ARI is daar heel opmerkelijk in.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

474

Wat mij steeds verbaast, is de ongelooflijke straffeloosheid waarmee men in dit land steeds wegkwam. En niet alleen hij. Overval na overval, diefstal na diefstal, heling na heling, corruptie na corruptie, ontsnapping na ontsnapping, een dader zit hier nauwelijks nog achter de tralies, laat staan een deftige boete of financiële vergoeding voor de aangerichte schade. Dat mag steeds herbeginnen.

475

Wie heeft daar voordeel bij?

476

Niet alleen dat. Soms denk je dat je aan het lezen bent in de kolderbrigade. Net een post van Ben terug gelezen over adjudant Serge Klingels, getrouwd met de nicht van een generaal en onzen Johnny zijn vriendin advocate. Serge Klingels deed zijn naam getrouw ook belletjes rinkelen bij de Delta cel, deze rijkswachter zou de De Staerke tippen bij een huiszoeking (gestraft?).

Het einde is niet om mee te lachen, de Delta cel mocht voor de zoveelste keer niet verder op een ingeslagen spoor. This must be Belgium.

477

finn wrote:

Wat mij steeds verbaast, is de ongelooflijke straffeloosheid waarmee men in dit land steeds wegkwam. En niet alleen hij.

Straffeloosheid en De Staerke? Hij is amper vrij geweest in de jaren '80. Vanaf januari '81 tot in maart '86 zijn het korte periodes enkele maanden dat hij vrij was. De exacte datums van zijn arrestaties en opsluitingen en vrijlatingen zouden interessant zijn.

coconut wrote:

Serge Klingels deed zijn naam getrouw ook belletjes rinkelen bij de Delta cel, deze rijkswachter zou de De Staerke tippen bij een huiszoeking (gestraft?).

Het gaat in bovenstaande niet over De Staerke maar wel wat hij zou kunnen weten. dit gaat over de periode dat De Staerke opgesloten zat (diefstal vesten). Hij kan maar op de hoogte zijn via een paar bronnen! Dezelfde weg van informatie in die periode kan ervoor gezorgd hebben dat de daders van Nijvel wisten dat er een gat in de cel van De Staerke was.

Niet vergeten dat er een getuige is dat er rotsvast van overtuigd was Bultot de week voor Nijvel daar daar in de buurt gezien te hebben. plus dat een dode getuige Vandeuren zegt dat een wagen van Bultot gebruikt is voor transport van wapens van Dekaise. Over wapens zegt De Staerke in de gevangenis opmerkelijke dingen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

478

Daar heb je inderdaad een belangrijk punt, the end. Bultot is uiteindelijk een van de enigen, samen met Bernard Grandjean, aan wie materieel bewijs gelinkt kan worden. Paul Ponsaers benadrukt dit feit ook nog eens in zijn boek Loden jaren.

479

Een ander aan wie wel wat kan gelinkt worden is Lekeu die maakt zich samen met Latinus in die bewuste periode nogal verdacht. Het is geen toeval dat zowel Bultot als Lekeu in dossier met jongeren voorkomen en dat de Saab specifieke kenmerken heeft.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

480

Bedoel je de nummerplaat van de Saab?