1

Tijdens het paasweekend van 1980, op 12 april, vond de berucht geworden 'kraak van de eeuw' plaats. De dieven slaagden erin uit het filiaal van de Generale Bank op de hoek van de Hoogstraat en de Stevenstraat in Brussel [Google Maps] in totaal 400 miljoen frank te roven uit de kofferruimte. Een hele nacht werkten de inbrekers met zwaar materiaal om 220 kluizen open te breken.

In mei 1982 werd Raymond Lippens veroordeeld tot vier jaar wegens deelname aan deze 'kraak van de eeuw'. Bij die kraak was eveneens Robert Wellens betrokken. Het was Wellens die Serge de Thibault de Boesinghe ervan beschuldigde de opdrachtgever te zijn van deze "kraak van de eeuw". Serge de Thibault de Boesinghe werd hiervoor echter vrijgesproken door het Hof van Beroep van Mons.

Ter info: enkele jaren daarvoor - in 1976 - werd in Nice een filiaal Société Générale geplunderd. Op 18 juli 1976 verdween 46 miljoen Franse frank (27 miljoen euro) uit de brandkofferzaal van de bank Société Générale in Nice. De daders hadden een tunnel gegraven vanaf de riolering van de stad in het zuidoosten van Frankrijk. Het gerecht vond de buit nooit terug.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube