Re: Michel Libert

zenga, waarom wil u mij nu belachelijk maken Zenga? De stichter van 8chan kleeft wel degelijk de nazi-ideologie aan » nederland.easybranches.com | standaard.be

En weet u ook waarom de stichter van 8chan nazistische ideeën is gaan waarderen? Zijn redenering is dat hij niet had hoeven te leven met zijn zware handicap in een samenleving waar de eugenetica en al haar consequenties zouden worden toegepast. Inderdaad een rasechte nazi dus, zoals u (uit onwetendheid ironisch bedoeld) schrijft.

Bovendien, Zenga, chan;
c=3, h=8, a=1, n=14;
3+8+1+14=26;
2+6=8

‘8chan’ Staat dus voor ‘88’ bij diegenen die nazinumerologie hanteren.

602

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Bovendien, Zenga, chan;
c=3, h=8, a=1, n=14;
3+8+1+14=26;
2+6=8
‘8chan’ Staat dus voor ‘88’ bij diegenen die nazinumerologie hanteren.

Allez Zenga, versta je nu Bakerstreet niet smile wink

Z=26
e= 5
n=14
g= 7
a=1
26+5+14+7+1=53
5+3 = 8

Voila sé, weeral gratis en voor niks een nazi symbool gevonden. smile

En het is van vandaag 17/8 of 1+7 = 8 en nog een acht, das 88. Nog een gratis mega-nazisymbool. smile Hopelijk is het snel morgen. smile

603

Re: Michel Libert

Kees = 11+5+5+19=40, 4+0 =4
BK= 2+11=13, 1+3=4

4+4 = 8 !

Re: Michel Libert

Kees BK

  1. Om het kengetal van een datum te berekenen moet men het jaartal mee in ogenschouw nemen.

  2. Het kengetal van 17/08 is 7 en niet 8, laat staan 88. Een kengetal bestaat slechts uit één cijfer. Neonazi’s maken één uitzondering, het getal 18.

Kees BK, @Eric F

  1. Toeval, 1 keer op de 9 is het kengetal 8. Alleen, als het zich telkens opnieuw voordoet moet men alert zijn. Het is toch ook niet omdat de Ford Taunus van Elnikof beige was dat elke beige Ford Taunus iets met de bende te maken heeft. Wat voor een redenering is dat nu zeg? Ik verzin dit echt niet! Neonazi’s doen aan numerologie en numerologie voldoet aan spelregels.

Mincky, dwaze grap, dat telefoonnummer. Ik zou er kunnen op antwoorden met het telefoonnummer van een of andere bibliotheek. U heeft blijkbaar wat leesachterstand opgelopen. Neonazisme puilt uit van symboliek. In extreemrechtse loges is men met niets anders bezig. Denk aan Loge P2, P=16, 16+2=18.

https://www.bol.com/nl/p/nazi-s-the-occ … oductTitle

https://www.bol.com/nl/p/the-occult-roo … oductTitle

Over welk onderwerp gaf Michel Libert les onder de titel ‘Keltische Filosofie’ denkt u?

Zenga, 8chan is offline gehaald omdat het een vrijplaats was voor neonazi’s, punt aan de lijn. Dat die 8 voor het lemniscaat zou staan is een voorwendsel, net zoals het getal 18 in neonazicontext niets te maken heeft met dat getal op zich.

Kees BK, Eric F, Zenga, hier stopt onze communicatie. Het zijn immers kleine meneren die anderen kleineren.

605

Re: Michel Libert

Komaan zeg, in onze multiculturele samenleving moet het toch een eitje zijn om ook een numeroloog te appreciëren? We zitten in dit dossier ook nog te midden van Libanezen, Marokkanen, Israëli's, Italianen, etc. etc.

606

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

zenga, waarom wil u mij nu belachelijk maken Zenga?

Ik vind sommige van je berichten nonsens wegens gebrek aan degelijke argumenten en dan reageer ik daarop, ik ben er niet op uit om jou persoonlijk belachelijk te maken (waarom zou ik ook?):

Het VRT interview dat je aanhaalde om je punt te staven spreekt jouw eigen statement tegen (omdat extreemrechtse terreur niet per definitie = neonazisme).

Vervolgens link je naar een artikel van De Standaard, waarvan de titel een onvolledige en sensationele quote is uit een interview met Brennan eerder dit jaar, zonder context (origineel artikel te vinden op Tortoisemedia).

"He says that he never identified as a Nazi; his feelings were more masochistic at root. “I literally wanted a new version of Nazi Germany to take over and to kill me and everyone like me. That’s how angry I was,” he says."

In zijn essay uit 2014 over eugenetica schrijft hij:

"I hope you will not dismiss this article as the ravings of a neo-Nazi given the site it’s on. I could find no other publication which would publish this article, and I am far from a neo-Nazi. Sweden had a eugenics program until 1975, long after the defeat of the Nazis. Eugenics is a humanitarian idea, not a national socialist one."

Zoals ik eerder schreef, je gooit de zaken op een hoop, vist er dan 1 zaak uit en zegt dan 'zie je wel!'.

Bakerstreet 221B wrote:

En weet u ook waarom de stichter van 8chan nazistische ideeën is gaan waarderen? Zijn redenering is dat hij niet had hoeven te leven met zijn zware handicap in een samenleving waar de eugenetica en al haar consequenties zouden worden toegepast. Inderdaad een rasechte nazi dus, zoals u (uit onwetendheid ironisch bedoeld) schrijft.

Dus omdat iemand pleit voor een zeer specifieke vorm van eugenetica, vanuit zijn eigen zeer specifieke context, is hij volgens jou een 'rasechte nazi'? Het gaat er bij hem niet om om een Übermensch te scheppen zoals het Nazisme voor ogen had, maar om het voorkomen van ondraaglijk lijden.

En de meeste artikels schrijven wel dat dit een verwerpelijke gedachte is, ik ben daar eigenlijk nog niet zo heel zeker van (i.e. als je met 100% zekerheid weet dat een kind ondraaglijke pijnen gaat hebben voor de rest van zijn/haar leven, is het dan zo een gek idee om een - volledig vrijwillige - incentive aan te bieden aan de toekomstige ouders om dit lijden te voorkomen?). Maakt het feit dat ik er de zin van inzie om hierover na te denken mij nu ook een Nazi?

Bakerstreet 221B wrote:

Zenga, 8chan is offline gehaald omdat het een vrijplaats was voor neonazi’s, punt aan de lijn.

En opnieuw gooi je alles op een hoopje: de blogpost van de Cloudflare CEO over waarom ze 8chan hun toegang ontnomen hebben. Het waren de tientallen zo niet honderden soorten verwerpelijke / gore content, niet specifiek neonazistische content zoals je het stellig stelt.

607

Re: Michel Libert

Ben wrote:

Gilbert Dupont over de piste-Libert:

(...) Quant à la piste Libert, ce sont des divergences sur la méthode qui auraient entrainé les départs de trios très bons enquêteurs, trois anciens gendarmes de la BSR de Bruxelles. Dont le départ du commissaire Pierre-Yves Fievez: ce spécialiste des armes avait rejoint l’enquête des Tueries dans les années 2000 et son départ précipité à la retraite finit par entrainer ceux de ses deux collègues directs, mutés à leur demande à Nivelles et Dinant. Ils formaient un équipe rebelle, réticente à suivre la piste Tinck.

L’équipe travaillait sur le WNP. Et c’est alors qu’elle pensait toucher la vérité qu’elle a implosé. L’équipe est partie dépitée, avec le sentiment de ne pas être suivie et le regret que des devoirs qu’elle demandait leur étaient refusés. Ces enquêteurs ont déploré l’interpellation de Michel Libert en tant que suspect. Pour eux, on aurait cassé des liens de confiance qu’ils avaient mis des mois à construire patiemment.

Ces enquêteurs qui sont partis avaient trois suspects identifiés en visée. Selon eux, le tueur surnommé le vieux, très malade, finit actuellement ses jours dans un hospice à Bruxelles. Ils identifiaient le Claudiquant comme un ancien agent de la DIV [Dienst Inschrijving Voertuigen], ce qui expliquait les mystères liés aux plaques d’immatriculation. Enfin, le troisième serait mort il y a quelque temps, en rue, à Paris.

Le premier jour d’audition de Michel Libert ne livra rien. Ce fut différent au second jour. L’ancien dirigeant du WNP interrogé sur les attaques de supermarchés fut soudain pris de logorrhée (*). On crut, à la Cellule, que la juge le mettait sous mandat d’arrêt. Ce ne fut pas le cas: pour la juge, ses déclarations n’apportaient en réalité rien de neuf.

Et Libert fut libéré. Tout ça pour rien. On s’est alors demandé si la décision d’interpeller Libert comme par coïncidence le jour d’une émission de télé un peu critique sur l’enquête n’avait pas eu pour but de détourner l’attention et casser l’effet de cette émission.

Bron: La Dernière Heure | 30 september 2015

(*) De logorrhea (verbale diarree) is een term die de constante behoefte om te praten kenmerkt. De spraakstroom is sterk toegenomen, en de persoon drukt zich gedurende lange periodes uit. De verbale diarree kan een symptoom zijn van een psychiatrische stoornis: maniakale staat, schizofrenie ... Het weerspiegelt vaak ook een versnelling van het verloop van het denken.

In de meeste gevallen wordt verbale diarree aangetroffen bij bipolaire personen - dit is de nieuwe term voor manische depressie, gekenmerkt door de overgang van fasen van depressie met verdriet, verlies van het verlangen,verminderde motivatie, terugtrekking in zichzelf, schuld ... en manische fasen met ongeremd gedrag, hyperactiviteit.

Zonet deze post uit 2015 nog eens herlezen. Een tijd lang was de CWB er van overtuigd dat het WNP spoor het juiste was. Libert werd voor korte tijd als verdachte opgepakt en weer vrijgelaten. Deze vrijlating leidde tot het ontslag van drie (volgens het artikel, zeer goede) inspecteurs.

Wat ik zeer interessant vind is de vermelding van de term: logorrhea (verbale diarree) in verband met Libert. Ik heb altijd de indruk gehad dat Libert zwaar gestoord is, mogelijks zelfs schizofreen. Dit zou mogelijks kunnen verklaren waarom hij zo verontwaardigd blijft reageren op alle aantijgingen tegen hem. Verschillende getuigen beweren dat hij lid was van de bende. Hij werd formeel herkend als de reus.

608

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Kees BK, Eric F, Zenga, hier stopt onze communicatie. Het zijn immers kleine meneren die anderen kleineren.

Kleineren geen sprake van, dit was een klein  experiment om te illustreren dat je met numerologie alles kan staven wat je maar wilt geloven. Laat onverlet dat Libert of wie dan ook daar serieus mee bezig kunnen zijn geweest.

Re: Michel Libert

Django68, u denkt aan schizofrenie, ik denk aan religieus fanatisme/godsdienstwaanzin, niet van islamitische strekking maar in dit geval van (Germaans/neo-)paganistische strekking. Lees er alle interviews met Libert op na, hij verwijst er soms rechtstreeks naar. Vandaar ook dat gegoochel met symbolen. Alle symboliek waar ik op dit forum al op gewezen heb is onder die koepel thuis te brengen. (Fouad Belkacem deed net hetzelfde; mensen infecteren met radicaal religieus gedachtengoed, militaire trainingen organiseren en tenslotte zijn pupillen inlijven in terroristische cellen. Dat is een beproefde methode.)

Voor een goed begrip: ik ben geen numeroloog en ik vind die symbolen eveneens nonsens en ik vind dat gedrag eveneens verwerpelijk. Al wat ik zeggen wil is: mensen, vergewis er u van hoe extreemrechts in Europa denkt en weet dat die mensen een eigen symbooltaal hanteren. In dat licht vind ik het bijvoorbeeld zeer verdacht dat het bovenaanzicht van de zwaaikom in Ronquières een puntgave Thurizas is terwijl de wereldijsleer het nazistisch scheppingsverhaal is. (Googel eens op Frost Giant of Wereldijsleer en lees vervolgens Michel Libert of Thierry Baudet.) Deze komen 1 op 1 overeen.

610

Re: Michel Libert

Er is in het artikel ook sprake van manische fasen. Ik heb het hier niet over extreemrechtse of ander symboliek omdat ik er simpelweg niet over weet. Ik ben natuurlijk ook geen psychiater maar over de psychische gezondheidstoestand van Libert kan je je natuurlijk wel vragen stellen. De profilers hadden het ook al over een psychopaat als ik me niet vergis. Overigens vind ik alle extremisten, zowel rechts, links of religieus gestoord.