251

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

coconut wrote:

Bij mijn weten was het niet de procureur die er een punt achter zette maar X1 zelf, kan ik bewijzen ook. Ik zeg niet dat een fiscalist de ondervraging moest doen maar blijkbaar had die fiscalist het pakken beter gedaan dan zijn 2 opvolgers. Aan de terminologie die deze ondervragers gebruikten kan je zien hoe respectloos ze de slachtoffers behandelden..

Het is de onderzoeksrechter die dossier/onderzoek voert of sluit. Een rijkswachter die gespecialiseerd is in fiscaliteit en de zedendossiers niet kent is niet geschikt om een slachtoffer te ondervragen met een getraumatiseerd verleden. Getuige X1 en het onderzoek zijn verkeerd behandeld. En coconut visie is iets voor de toekomst voor het verleden tellen de gebeurde feiten. Wat ik aankaart zijn feiten uit het dossier.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

252

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

the end wrote:

Het is de onderzoeksrechter die dossier/onderzoek voert of sluit.

Tiens, wist ik niet. The end, als je op een zondagnacht om 2u thuis komt en er ligt geen eten in de frigo dan zal jij heel waarschijnlijk besluiten "Ik eet niet". Feit uit het dossier is de brief die X1 schrijft waarin ze haar besluit uitlegt waarom ze niet langer meer wil samenwerken met de ondervragers (die na De Baets kwamen). X1 heeft zich nooit beklaagd over de ondervragingstechnieken van de fiscalist.

the end wrote:

En coconut visie is iets voor de toekomst voor het verleden tellen de gebeurde feiten. Wat ik aankaart zijn feiten uit het dossier.

Ik heb het woord visie nooit neergeschreven. Ik heb geschreven dat ik het oneens ben met de piste die je volgt. Op deze manier kan ik echt geen discussie voeren, dat is ook een feit. Je kan mij niet verwijten dat ik het niet geprobeerd heb. Ik zal mezelf dus ongeschikt verklaren. De mensen die de discussie verder willen zetten zullen bij jou de dossierstukken moeten opvragen zodat ze kunnen volgen.

253

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Dit topic gaat over de moord op Christien Van Hees dit is een dossier op zich met verschillende raakvlakken naar andere dossiers. Ook Michel van turies heeft daar onderzoek naar gevoerd. er zijn nog getuigen in dit dossier die niet gekend zijn. Het type moord zoals op Christien is gebeurd is door iemand die ze kende en wist dat ze een dagboek bijhield. Die donkere Pontiac is daar een belangrijke factor in. Dat Clooth en Christien op de hoogte waren van een overval die nog moest gebeuren is ook een belangrijk element. Dit allemaal onder de tafel vegen op basis van een slecht afgenomen verklaringen is heel vreemd. Vooral omdat de persoon van de x-nota heel dicht staat bij wat Michel van turies verklaart en bij een eigenaar van een zwarte Pontiac.

Lees wat er staat in die nota: Omkoopbaarheid en amoraliteit gaan hand in hand met onvoorzichtigheid, de realiteit overtreft de fictie Die omkoopbaarheid en amoraliteit, iets verder gestoord is, onvoorspelbaar, inconsequent, egocentrisch, megalomythomaan en zonder enige twijfel masochist. Die persoon uit de x-nota bevind zich in de buurt van een amorele sadist!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

the end wrote:

Lees wat er staat in die nota: Omkoopbaarheid en amoraliteit gaan hand in hand met onvoorzichtigheid, de realiteit overtreft de fictie Die omkoopbaarheid en amoraliteit, iets verder gestoord is, onvoorspelbaar, inconsequent, egocentrisch, megalomythomaan en zonder enige twijfel masochist. Die persoon uit de x-nota bevind zich in de buurt van een amorele sadist!

Een groot aantal eigenschappen lijken te sporen met wat we over Farcy weten, behalve dan dat hij masochist zou zijn, eerder sadist. Zo wordt een van de personen uit zijn omgeving als zijn slaafje beschreven. Dat de Fransen info over hem hebben, kan kloppen want hij is in Frankrijk geboren en verbleef nabij de grens. Het feit dat hij zolang ongestraft zijn gang kon gaan is toch niet normaal. Misschien moeten we de nota eens ontleden met Farcy als mijnheer X. Als partner/afnemer in het drugs voor wapens verhaal met de Libanezen bijvoorbeeld.

255

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Sebastiaan wrote:

Een groot aantal eigenschappen lijken te sporen met wat we over Farcy weten, behalve dan dat hij masochist zou zijn, eerder sadist. Zo wordt een van de personen uit zijn omgeving als zijn slaafje beschreven. Dat de Fransen info over hem hebben, kan kloppen want hij is in Frankrijk geboren en verbleef nabij de grens.

Heel zeker wat je opmerkt, die sadist waar de persoon uit de x-nota in de buurt van verblijft moet het milieu van Farcy kennen.

Sebastiaan wrote:

Het feit dat hij zolang ongestraft zijn gang kon gaan is toch niet normaal. Misschien moeten we de nota eens ontleden met Farcy als mijnheer X.

Van de persoon uit de x-nota bestaat een aanwervingsformulier waar de naam van op te vinden is, dit is niet Farcy.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Cela n'a strictement rien à voir avec l'extrême droite ou l'extrême gauche, puisque certains protagonistes cités dans le dossier du meutre de Christine Van Hees, se connaissaient et se côtoyaient dans un café près de la grand place de Bruxelles où extrême-gauche et extrême-droite se croisaient régulièrement... Le seul dénominateur commun de cette histoire sont les drougues utilisées par les personnages cités dans le dossier... E.G: Pyramide (Thierry Verbondt) était un revendeur notoire d'acides (d'où son surnom) et un non moins membre éminent du Front de la Jeunesse.

Quant à Flash et les autres, ils étaient plutôt de gauche... Leur union et sympathie n'avait donc rien à voir avec la politique, mais avec les substances qu'ils consommaient! Pyramide (Thierry Verbondt) et Moustique (Murielle Aerts), sont d'ailleus, tous les deux morts le même jour... coïncidence? Thierry s'est suicidé après avoir retrouvé Murielle, morte d'une overdose, dans son lit. Donc, je ne pense pas que les meurtriers de Christine aient un lien direct avec l'extrême-droite ou l'extrême-gauche, mais avec la consommation de drogues hallucinogènes. Je peux me tromper, bien-entendu!

Thierry Deboudt connu â l'époque sous le pseudonyme de Pyramide... Pas moyen d'éditer le commentaire pour corriger...

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Aanhouding van twee punkers in het Brusselse

Op het grondgebied van Brussel werden twee punkers, de 19-jarige Olivier H. uit Court-St.-Etienne en de 20-jarige Mark L. uit Schaarbeek, aangehouden.

Er was immers gebleken dat beide mannen op 28 maart omstreeks 21 u. het linkerschouderblad van Charles Moulin ontwricht hadden in de Agoragalerij te Brussel, wat de aanleiding gaf tot blijvende letsels bij het slachtoffer. Moulin, in het gezelschap van zijn verloofde Nadine, had geweigerd geld te geven aan de twee punkers die in de galerij aan het bedelen waren.

Enkele maanden geleden werd Mark L. verdacht van de moord op een 16-jarig meisje in de champignonkwekerij te Etterbeek. Hij zat weken in de cel, maar werd ten slotte bij gebrek aan bewijzen uit de gevangenis ontslagen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 November 1984

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Dus waarschijnlijk 'verslaafde' punkers, als ze moesten bedelen?

259

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Als we dan enkele opvallende namen uit de (h/w)oods-verhaallijn naast de info die op het Franstalig en Nederlandstalig forum i.v.m. Bruno Vandeuren leggen zijn er toch enkele opmerkelijke toevalligheden...

  • de hoods zouden te maken hebben met bewapening ETA. (Er is ergens sprake dat de aanval op Dekaise te maken had met een mislukte wapendeal met ETA.)

  • Luc Vankeerberghen (Bruno sprak ook over een Rocky. > brand redactie Pour > cafe De Pomp)

  • Iemand noemt onder de leden iets van Guy Para. (Als vluchtig alibi voor Dekaise vernoemt Bruno dat hij bij een zekere Guy was geweest. Hij kon niet echt veel meer info geven over deze persoon dan de naam Guy)

swansongunsung wrote:
dim wrote:

(en niet Luc Vkb. bvb)? Hebben we ook een voornaam?

My mistake. I was thinking of Luc Vkb. This VDB remains a mystery.

Vandeuren Bruno?

the end wrote:

Het is toch wel heel straf dat Ertrijckx exact dezelfde Pontiac had als in het dossier-Van Hees. Wat als het nu eens om dezelfde wagen gaat? Getuigen melden contact tussen Van Hees en de Pontiac vanaf oktober '83, in de periode van de overval in Beersel. In Beersel heeft één van de daders een tatoeage, in het dossier-De Pomp en Pour is er sprake van 2 Rocky's; 1 met tatoeage en de ander Luc Vankeerberghen zonder. Ertrijckx begint te praten over de bende tegen een BIC-lid ergens in de loop van '84, na de dood van Van Hees en die van Latinus.

Van Hees werd heel bang nadat ze een gesprek had opgevangen vanuit de Pontiac, Ertrijckx heeft het over een ex-SIE'er die personen zoekt voor overvallen. Beersel was van een heel andere orde dan de vorige supermarktovervallen. Een andere aanpak waar misschien ook al hulpjes actief waren om valse sporen aan te leggen (zie tweede zwarte Golf in Beesel).

Dus wat ik me afvraag is of die Rocky met tatoeage uit De Pomp/Pour-zaak misschien ook die ex-SIE'er kende en ingegaan is op zijn voorstel en dat die Beersel gedaan heeft. En of er in het dossier Van Hees dan een verwarring ontstaan is tussen de 2 Rocky's, en dat misschien Ertrijckx de Rocky met tatoeage kende?

Die 2e 'Rocky' is misschien Patrick Henderickx, die genoemd wordt als mede-dader voor Dekaise samen met Vandeuren....

Hoe verder ik deze post lees, hoe meer puzzelstukjes samenvallen..

260

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Over samenvallende puzzelstukjes gesproken.

Er is een verband tussen deze aanslag en de aanslag op Herman Vernaillen. Er is een verband met de manier hoe “Asterix” om het leven gebracht werd en de manier waarop - de hierboven genoemde - José Vanden Eynde - uiteindelijk - en Juan Mendez om het leven werden gebracht. Er is een link tussen het milieu van de - Ca va docteur - te Ronquieres en deze François Ertryckx.

Alainke wrote:

Hoe verder ik deze post lees, hoe meer puzzelstukjes samenvallen..

Lees dan maar eens - relevant aan dit onderwerp - hoe men zich van informanten ontdeed zoals deze Ertryckx en bv Jules Montel. Ah, van de hele lange lijst mogelijke daders van de overval op Dekaise werden ook nog Francis Royen en Michel Anthemus genoemd, da’s dan weer relevant aan Jules Montel.

En om nog even onvolledig af te sluiten… er is een link tussen 1 van de hoofdrolspelers in het proces François en deze Ertryckx.