LEO wrote:
Mgr wrote:

Het is toch al vaker gezegd dat het Franse huurlingen waren...

Het woord zegt het zelf: Huurling. Eender wie of eender welke obscure organisatie kan ze inhuren. Hoofdzaak is dat de betreffende organisator onbekend / onverantwoord blijft. Wat denk je van KGB hulpje 'Rote Armee Fraktion'? Wat denk je van CIA hulpje Taliban?

De Staerke is herkend in de winkel eerder die dag, Haemers is herkend door een slachtoffer, er is sprake van een telefoontje in perfect Nederlands, er zijn sporen te over naar Sudisten en Borains tijdens de eerste golf aanslagen, verschillende profilers hebben het over marginale garagisten en schroothandelaars enz. Huurlingen.

962

Opleiding "Vreemdelingenlegioen"!!! En welke politieke partij keerde zich destijds fel tegen de Rijkswacht? Buiten de rivaliserende politieteams destijds tussen Rijkswacht, Gerechtelijke Politie, Staatsveiligheid en de gemeentepolitie, bekwam de Rijkswacht aan de middelen die ons wel bekend zijn na de aanslagen.

Ex paracommando's die nadien de 'Rijkswacht' en de groep Diane vervoegden.

Het waren ook geen buitenlandse huurlingen die al rijkelijk bloed deden vloeien op Belgisch grondgebied bij de bevrijding van gevangenen of op GMIC transporten.

963

De wapensmid: “De wapens waren zorgvuldig met tape afgeplakt om vingerafdrukken te voorkomen. Wat mij opviel, waren de zelfgemaakte patronen. Die waren ambachtelijk vervaardigd, maar vooral op een nogal stuntelige wijze. Als dit wapens waren die de Bende vooraf had klaargelegd, dan kwamen die zeker niet van een volleerde schutter of een militair. Ik heb altijd geloofd dat de Rambo die in Aalst heeft toegeslagen, een geestesgestoorde moet geweest zijn. En bovendien een klungelaar in het schieten.”

Misschien was het wel een klungelaar, maar hij zal enkele dagen later wel geen half werk afleveren.

https://rendewitte.files.wordpress.com/ … endei3.pdf

Heeft René De Witte het hier over die wapensmid die heel goed bevriend was met Bouhouche? Eén van deze drie dus;

"Onze groep bestond vaak uit Beijer, gevangenisdirecteur Jean Bultot, een Franse diplomaat wiens naam ik niet noem, mijn vriend Alain Weykamp, privédetective Bob Louvigny, Jean-Pierre Marino, Robert Thomas, François Dehan, de garagist René Gondry, de chauffeur Michel Leurquin (…) en de wapensmeden Cool, Baeyens en Deliens. Een goed groepje. (...) Er is een foto gepubliceerd in NEM van onze favoriete oefening, ,het marcheren in ganzenpas. Ik loop op kop, gevolgd door Tonio Mendez, Alain, die vent van Distracto, de diplomaat, en twee anderen."

» Forum

Wie van dat "vriendengroepje" leeft er trouwens nog?