71

ctrix wrote:

Met de toevoeging "wat een moed zeg", klinkt het alleszins enorm denigrerend. Ik zou mij schamen in uw plaats.

Leg mij dan eens uit wat moedig is aan deze brief?

Die brief illustreert de frustratie, de machteloosheid en de woede van de slachtoffers die al die jaren in de kou zijn blijven staan en zelfs met minachting door de speurders zijn behandeld.

Dat verschillende van die speurders die de zaak van de bende moesten oplossen zelf al dan niet rechtstreeks bij de feiten betrokken waren is een feit. Beijer en Bouhouche zijn met quasi zekerheid aan de bende gelinkt maar ook figuren als Ruth die samen met Eric Lammers de plaats bezocht waar daags nadien de wapens van de bende werden gevonden. Wie had er toegang tot de dossiers en de bewijsstukken om 35 jaar lang alle sporen zorgvuldig te wissen? Enkele marginale misdadigers uit de Borinage?

De andere slachtoffers zouden er beter aan doen om hun kopie van het dossier in de openbaarheid te brengen. Zo komt er misschien toch een stukje van de waarheid aan het licht.

Bij de zaak Chovanek zie je hetzelfde: had de weduwe van het slachtoffer niet de moed gehad om de zaak in de openbaarheid te brengen dan was alles weer in de doofpot gestoken.

Men had inderdaad beter alles online gegooid. Een degelijk proces gaat er niet meer komen.

74

Neen, en al zeker niet als je Koen Geens (Ter Zake 09-09-20) bezig hoort. Dan zinkt de moed je definitief in de schoenen. Wat een schertsvertoning. En dan nog durven beweren dat hij alles in het werk gesteld heeft om niets op de lange baan te (laten) schuiven. Het verdriet van België, zeker ... pijnlijke affaire.

Terzake? Vandaag? Geen Koen Geens gezien.

Het is niet Ter Zake maar De afspraak waarin Koen Geens te zien was.

Remember Operatie Kelk ... wink

Onderschat de macht van CD&V en CDH niet hoor. Rome is nog steeds één van de machtigste instituten, en schandalen worden met mantel der liefde bedekt. Zie nu ook weer hoe ze vorming regering op spel zetten o.w.v. verstrenging abortuswet. Niemand van hen wil dat het CEPIC-lijk nog eens uit de kast valt.

78

club_le-happy-few wrote:

Niemand van hen wil dat het cepic-lijk nog eens uit de kast valt.

WNP - CEPIC - VDB

Volgens Geens hebben wij in België:"een redelijke justitie voor een redelijke prijs." (De afspraak 09/09/2020)

In het dossier Bende van Nijvel zaten nog redelijk veel stukken, maar geen nood ... we slagen er redelijk goed in de verdwenen stukken
te recupereren bij de slachtoffers. Mocht ik de journalist in kwestie geweest zijn zou ik gevraagd hebben, en Minister Geens, vindt u 35 jaar ook een redelijke termijn om een zaak op te lossen?

En het wordt met de minuut beter. Vandaag kwam er antwoord van het openbaar ministerie ivm verdwenen stukken: we zijn geen containerpark! (Echt, ik verzin dit niet.)

'Volgens de advocaten van Jean-Claude Lacote (54) tijdens de inleidende zitting  voor het assisenproces tegen het ‘duivelskoppel’, is het gerecht bewijsmateriaal kwijtgespeeld in het moordonderzoek. Onder andere de kogels waarmee de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) werd doodgeschoten zijn volgens hen onvindbaar. Advocaten Filip De Reuse en Bram Casier klagen ook aan dat tapes met verhoren die Hilde Van Acker (56) stiekem opnam tijdens haar ondervragingen verdwenen zijn. Het openbaar ministerie lacht de aanklacht enigszins weg. “We zijn geen containerpark.”

» www.hln.be