11

Beste Spectator Of Life, u beseft wel dat deze open brief van Ben dateert van 10 jaar geleden? Dat is waarom ik schreef: helaas nog actueel.

Mincky, dank voor de toelichting, ik zat op hetzelfde dwaalspoor. Hoe een 10 jaar oude brief, nog brandend actueel kan zijn.

En euh, Cobra moet zijn eigen site maar terug in gang trappen als hij zijn forum diarree niet kan ophouden. Niet dat zijn posts en kennis totaal nutteloos zijn, integendeel, alleen de manier waarop is onhoudbaar.

En dank aan de forumbeheerder en alle leden die constructief bijdragen om minstens dit collectief geweten van de maatschappij overeind houden. Op de Bende van Nijvel waarheid hoop ik niet meer, die zal nog minstens een paar generaties niet boven water mogen komen.

Mincky wrote:

Beste Spectator Of Life, u beseft wel dat deze open brief van Ben dateert van 10 jaar geleden? Dat is waarom ik schreef: helaas nog actueel.

Bedankt om me hierop te attenderen. We kunnen enkel maar hopen dat deze gedrevenheid van toen bij de webmaster ook vandaag nog aanwezig is.

14

Helemaal mee eens.

15

Ik schaar me 100% achter deze boodschap, ook al dateert deze open brief van zo'n 10 jaar geleden. Ik ben een 'hobby-lezer' van dit forum, maar dreigde af te haken omwille van de vele venijnige posts. Dit was allicht een kaakslag voor de forumbeheerder en - op zijn minst - weinig respectvol ten opzichte van de vele Bende van Nijvel-slachtoffers.

Dus aan de vele - oprechte - forumleden: doe zo verder en blijf jullie steentje bijdragen aan dit dossier!

Ben wrote:

Beste forumbezoekers,

Ik hoopte met mijn actie van dit weekend de sfeer op dit forum te kalmeren zodat we terug op een constructieve manier kunnen discussiëren over de Bende van Nijvel en andere zaken. Een actief topic sluiten op een forum is een extreme maatregel die ik zo weinig mogelijk zou willen toepassen. Aan de laatste reacties van vandaag te zien, is dit jammer genoeg niet gelukt. Via deze weg zou ik een paar zaken wil vragen en ophelderen in de hoop hiermee de huidige situatie te verbeteren.

Zoals de meeste wel weten ben ik de enige oprichter, moderator en beheerder van dit forum en deze website. Daarbuiten heb ik ook een voltijdse job, een actief sociaal leven en andere bezigheden. Ik probeer regelmatig het forum na te kijken en een bijdrage te leveren maar ik kan niet de hele dag alles controleren. Dit geldt eveneens voor de e-mails die gestuurd worden naar het adres van deze website. Deze kan ik alleen 's avonds, in het weekend of op vrije dagen nakijken. Indien er dus niet onmiddellijk wordt ingegrepen of gereageerd is dat dus geen teken van niet willen, maar van niet kunnen.

De laatste tijd is het dossier van de Bende van Nijvel regelmatig in het nieuws geweest, dat heeft natuurlijk ook zijn effecten voor deze website : stijgende bezoekers en meer geregistreerde gebruikers op het forum. Dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen omdat dit aantoont dat het dossier nog leeft en nog steeds veel mensen in dit dossier geïnteresseerd zijn. Een groeiende interesse betekent ook een groeiende kans om alsnog een oplossing te vinden.

Ook in Nederland kreeg het dossier enige aandacht in het nieuws waardoor ook het aantal bezoekers uit ons buurland gevoelig gestegen is. Ook dit is een evolutie die ik alleen maar kan toejuichen. Iedereen weet dat er een mogelijke link is met de Nederland in dit dossier en een kijk op Gladio in Nederland is ook altijd welkom.

Een grote groep gebruikers van het forum betekent natuurlijk ook dat er verschillende meningen zijn. Dit is eveneens een positief punt omdat hierdoor het dossier vanuit verschillende hoeken wordt bekeken en de discussies interessant blijven. Moesten we allemaal geloven dat de daders marsmannetjes waren, zou het hier maar een saaie bedoeling zijn. Het is net interessant dat sommige denken dat het vrouwen van Venus waren en het onmogelijk is dat ze van mars kwamen omdat daar geen leven is.

Maar er is natuurlijk ook een nadeel. Een groot aantal meningen zorgt natuurlijk wel eens voor botsingen en dat is begrijpelijk en misschien ook wel gezond ... tot op een bepaald niveau. Het wordt echter problematisch als een normale discussie niet meer mogelijk is en dat is het gevoel dat ik op dit moment als beheerder van dit forum heb. En dat vind ik - eerlijk gezegd - zeer jammer.  

Ik wil dan ook aan iedereen die zich registreert op dit forum duidelijk maken dat ik niet zal toelaten dat de sfeer verziekt en ik alles zal doen binnen mijn mogelijkheden om ervoor te zorgen dat dit forum een plaats blijft waar iedereen op een goede/gezonde manier kan meediscussiëren.

Eén van de eerste stappen om u te registreren op het forum, is om akkoord te zijn met de forumregels. Ik weet zelf maar al te goed dat deze stap nogal snel wordt overgeslagen, maar het is heel belangrijk dat iedereen deze regels kent en daarom ook respecteert. Maar voor de duidelijkheid zou ik nog een paar zaken op een rij willen zetten :

 • Een topic gaat over een onderwerp, niet over een persoon.

 • Als u het gevoel hebt, dat u geen positieve bijdrage kan leveren aan topic, houdt u zich beter afzijdig.

 • Kritiek is aan te raden, maar moet ook onderbouwd zijn.

 • Indien u het gevoel hebt dat de discussie in cirkels draait, is het misschien beter om even te stoppen.

 • Indien u het gevoel hebt dat u onrecht werd aangedaan, mag u altijd mailen. Ik zal u vraag bekijken en u een antwoord opsturen.

 • Mail-verkeer met de beheerder is privé.

Info » Forumregels | Contact

Ik hoop met deze oproep de huidige situatie te verbeteren. Om duidelijk te maken dat ik hierin geloof, open ik ieder topic weer dat ik dit weekend gesloten heb. Een gezonde discussie over deze oproep mag hieronder.

Déjà-vû?

Trobken wrote:
Mincky wrote:Je zal het maar meemaken, hier als groepje Marokkanen aan de schandpaal genageld worden. Om dat 1 iemand dat goed uitkomt.

Maar ik begrijp het ergens wel, ik moet ze ook niet zo, maar dit is niet de manier.
En voordat iemand de racismekaart trekt mijn eigen vrouw is Arabisch.


Django68 wrote:

Eigenlijk is het toch heel simpel: het onderzoek werd van het begin af aan gemanipuleerd. Dat staat onomstotelijk vast. Het is niet meer dan logisch dat de CWB over bewijzen beschikt die wij niet kunnen weten.
Dan is gewoon de vraag: wie was er in staat om het onderzoek te manipuleren?
In bijna alle bendeliteratuur wordt gesuggereerd dat Bouhouche betrokken is bij de bende


Voorts....
Dit wordt echt vervelend...

 • imazibraine manipuleert hier want,

 • imazibraine verzwijgt bewust bepaalde informatie hier en benadrukt bewust juist andere informatie,

 • imazibraine komt hier steeds met 'alternatieve feiten'

 • imazibraine komt opeens met details uit de lucht vallen (citaat) waarvan hij de bron niet wil geven,

 • imazibraine heeft er geen probleem mee om verschillende slachtoffers hier te schofferen -onophoudelijk insinueren dat de slachtoffers Berbers gehoord hebben of het verschil niet kennen tussen Arabisch en het Berbers,

 • imazibraine brengt speurders in diskredie omwille van zijn eigen grote hypothese te kunnen blijven verdedigen of omwille dat dat hij een bepaalde affiniteit heeft met een van de -officieel-in-verdenking-van-manipulatie-gestelde-maar-door-hem-genoemde-'integere'-speurders of nog erger... omwille van een combinatie van beide!


Om nog maar even een paar quotes hiervan te herhalen, hij is ze misschien ondertussen al 'vergeten'...

imazibraine wrote:

Het bloed op de kogelvrije vest is vernietigd bij een poging tot DNA-analyse in Frankrijk (Lyon). De zoveelste 'onzorgvuldigheid'. Er bestaat geen DNA-profiel van...

Graag bronvermelding hiervan imazibraine...

Trobken wrote:

Dat is niet juist imazibraine.... maar het parket heeft ondertussen dus meer DNA-sporen die naar verdachten in de zaak van de Bende Van Nijvel kunnen leiden...
in totaal een 12-tal dus.

En jij blijft maar onophoudelijk iets anders en FOUTIEF hierover beweren...
Zoals hier ook weer, om maar even tegen een bevoorrechte getuige in te gaan...

imazibraine wrote:

Je spreekt van Frankrijk en van DNA, HIPA.

Wel, dat DNA -staal is naar een labo in Frankrijk gestuurd en daar jammerlijk aan zijn eind gekomen.

Het stond in de sterren geschreven.

Zoals de vingerafdrukken uit het dossier verdwenen zijn, niet in één keer, maar in twee keer. Hoe groot is de kans, als het om cruciaal bewijs gaat?

Opnieuw, wat is je bron hiervan imazibraine?
Of ga je hier alleen maar uit van een eerdere foute suggestie van jezelf?

imazibraine wrote:

Als men dan toch beweert het DNA-staal op die manier te laten analyseren in Lyon,ook al mag het wettelijk niet, waar blijft dan het resultaat, 10 maand later?

Of moeten we dat ook gaan rangschikken bij de kogels die in een verkeerd potje werden gelegd, en andere ongelukjes?


imazibraine wrote:

Ik moet toegeven dat ik niet erg vertrouwd ben met elk van die dossiers, ddd.

Voor zover ik kan nagaan is Robert Beijer pas in 1988 gevlucht, onmiddellijk na de moord op een juwelier in Antwerpen. Lang na de Bendefeiten, dus.

Lekeu verhuisde pas in 1994 naar de V.S. Ik lees dat hij als een fantast werd beschouwd.

Over Marc Vanden Eynde, zoon van de vermoorde José, lees ik: "De zoon van José Vanden Eynde, een oud legionair, verkoos zijn ellende te vergeten en naar Lesotho te emigreren." Is dat dan wel een vlucht? En kon hij dan nog wel deelnemen aan de Bendefeiten?

Pilarski zou ergens in 2005 vertrokken zijn naar Soedan. Ook rijkelijk laat als hij wou vluchten. Veilig was hij er blijkbaar niet, want hij kwam er aan zijn einde.

Dan blijft er nog Jean Bultot, die inderdaad in die periode naar Paraguay gevlucht is, waar nog andere leden van extreem-rechts hun toevlucht zochten. Daar zou je je effectief vragen kunnen bij stellen; hij beweerde te werken voor de Staatsveiligheid. Rare situatie, moet ik toegeven.

De kleine criminelen werkten duidelijk in opdracht, maar van de 'klassieke' piste duikt daar voorlopig enkel Faez Al Ajjaz als opdrachtgever op (en als tussenpersoon zijn adjunct Christian Tavernier, ex-huurling).
...

Hierboven dus uitgebreide info over Madani Bouhouche en de vele elementen -die hier mogen prijs gegeven worden of die al bekend waren- over de mogelijke rol van hem in dit gruwelijke dossier en over het hoofdthema van dit forum.  Bij gelegenheid zal ik nog eens wat onvolledige overzichtjes publiceren.  Duidelijk dat jij deze zaken blijft negeren. Waarom?  Allicht omdat:

 • Je ten koste van slachtoffers, vele getuigenissen, vele bronnen, vele onderzoeksdaden, vele bewijsmateriaal je eigen hypothese probeert te verdedigen.  No matter wat...

 • Je direct of indirect betrokken bent bij iemand of bij meerdere personen die belang hebben om de vele bovenstaande elementen te negeren, te minimaliseren, in het belachelijke te trekken, ...

 • OF een combinatie van beiden

trobken wrote:

Waarom maakt imazibraine, een modale forumgebruiker zoals jij en ik, zich zo druk over de officiële bewijslast tegen Philippe Vermeersch en François Achten?

bkv wrote:

...dus ik snap de ophef niet echt.

Nagel op de kop bkv.

Stel jij hem anders nogmaals de vraag?

De pot verwijt de ketel maar het is wel imazibraine die onophoudelijk zijn gal over alles en iedereen blijft spuwen die het officiele standpunt van het gerecht (Er-is-gemanupileerd-in-dit-dossier-van-de-Bende-van-Nijvel!) durft te onderschrijven.


imazibraine wrote:

Elk weldenkend mens kan zich afvragen waarom het na enkele posts van imazibraine plots gedurende meerdere dagen oorverdovend stil werd op dit forum.

En waarom het daarna tussenkomsten regent van ene Trobken, Asjemen

imazibraine wrote:

even verder : ... Asjemenou, Fenix, P-51 etc.

Allemaal in dezelfde zin : dit moet tegengehouden worden.

Het lijkt wel pompen of verzuipen ...Insinueren dat Lekeu een fantast was... ik lees.... mogen we hier ook weer weten waar je dat gelezen hebt?
Even nogmaals de reactie van een slachtoffer van de Bende Van Nijvel op je insinuatie.
Oh nee, niet de jouwe natuurlijk... want je hebt dat ergens gelezen...

HIPA wrote:

...
Ieder en elk met mogelijke verbanden en theorieën die zouden kunnen kloppen.
Als je de echte daders wil hebben dan moet je het aller begin bestuderen met de entourages van toen . Bekijk wie de vlucht nam naar het buitenland , voornamelijk Frankrijk als vlucht .
Men had  de politiek als opdrachtgever , met daaronder de top van de Rijkswacht en de gekende groeperingen , en daaronder de crimineel die moest opdraaien indien het fout zou lopen . En daar is het fout gelopen ook .
Waarom zou Lekeu indertijd gelogen hebben , hij belde zelf !
Er was een stap te ver gegaan volgens hem .

Om het nog maar eens met de woorden van iemand anders te zeggen:

Kees BK wrote:

Coconut, ik was bijna hetzelfde als jou aan het schrijven. Eigenlijk samenvattend. Imazibraine trekt conclusies die heel snel door de bocht gaan. Reagerend op zijn zin "Geen van beiden was dus in staat om Berbers spreken." Ik neem aan dat beide bedoelde heren niet achterlijk waren en in staat om een andere taal te leren smile, al is het misschien maar mondjesmaat noodzakelijk. Voor de rest stond in mijn antwoord bijna hetzelfde als wat jij schrijft.

En terecht de vraag van een andere forumgebruiker:

libdem wrote:

Is er effectief Berbers of Arabisch gesproken tussen de uitvoerders of is dat enkel de indruk van een of meerdere getuigen? Een doorsnee getuige hoort het verschil niet tussen Berbers, Arabish ... of Manouche. Behalve de getuige in Aalst uit het Manouche milieu... die wel zeker van zijn stuk was over de roots van een van de daders.

Uiteraard GEEN probleem want net toevallig:

imazibraine wrote:

Ik heb gesproken met de zus van een getuige bij de overval in Aalst. Die getuige (een vrouw) woonde samen met een Arabischtalige man en verstond Arabisch. Ze zei: "Het klonk een beetje als Arabisch, dus deed ik mijn best om het te begrijpen, maar ik verstond er niet één woord van".

Als het Manouche geweest was zou ze dat niet gezegd hebben, want dat gelijkt langs geen kanten op Arabisch. Luister maar op YouTube. Het is een taal van Indische oorsprong. Hier kan je het horen » YouTube

En als die Manouche getuige in Aalst wist dat het Manouche was, wist hij dan ook wat er gezegd werd?

En hier heb je dan Berbers uit de Rif. Langs geen kanten verwant met Arabisch, maar klinkt wel wat zo » YouTube

Ik veronderstel dat imzibraine deze informatie ook al naar het parket gestuurd heeft.
Een mogelijke doorbraak in het onderzoek die imazibraine achter houdt!
Gelukkig hebben we zijn verklaring hier nog op het forum en leest oa het federale parket ook mee.


Op 6 juli 2019 schreef je...

imazibraine wrote:

....Dat is op een boogscheut van de buurtwinkel Mestdagh (om de hoek), waarvan een kasticket werd gevonden in de brandhaard die de Bende achterliet in het bos van Houssière in 1985.

Een kasticket voor de aankoop van Merguezworsten, voor wie het wil weten....

Wat een idiote typering toch.
Maar nogmaals... waar heb je dit vandaan?
Wat is je bron hiervan?

Of Madani Bouhouche van Merguez-worsten hield is niet geweten.

In jouw mailbox, Trobken?

Wat bedoel je Insp.Witse?