Re: Aarschotpiste

Wilt u zeggen dat de boodschap in 1985 was: laat ons geen geld verliezen, anders komt er niemand naar uw winkels?

Re: Aarschotpiste

bely wrote:

Mijn quote (onbewust, ongewild) is misschien wel naïef als het gaat over de aankoop van 8 panden in het Noordkwartier.Wat bezielde die rijke man uit de Beau Monde om zich te gaan verwikkelen in het prostitutiemilieu.? Verliefd meer dan waarschijnlijk maar een straat bordelen aankopen kan ook te maken met speculatie op meerwaarde van gebouwen mogelijk met voorkennis.

Er staat hierover heel veel informatie op de website hier...

"Geschat mag worden dat de acht bars aan Nicole Andrien jaarlijks zo’n honderd miljoen frank (grotendeels zwart geld) opbrachten. In de kluis van Nicole A. werd bovendien een kaartje van Le Clercq ontdekt waaruit duidelijk blijkt dat Nicole A. wordt gechanteerd. De chantage gebeurde door een luitenant-kolonel van de rijkswacht."

» Forum
Guy Bouten zou uiteindelijk een andere verklaring hierover opnemen van Nicole Andrien » Forum

Ter info:

VdB bleef tot 1985 kamerlid en zat tot 1995 in de gemeenteraad van Brussel. Hij had ooit grootse plannen met zijn stad. Voor zijn megalomane projecten liet Vanden Boeynants een hele woonwijk rond het Brusselse Noordstation slopen. VdB wilde, in het belang van de vooruitgang, met de bevriende projectontwikkelaar Charly De Pauw een Brussels Manhattan realiseren. Het hart van de stad moest bovendien het kruispunt zijn van autosnelwegen die Scandinavië met Istanbul verbonden.

Dàt is eenvoudig de reden. Panden die niks meer waard zijn omdat ze heel spoedig zullen onteigend worden voor een peulschil.
Door voorkennis hiervan (via Le Clerq zijn relaties) wist Nicole Adrien dat ze panden moest kopen om de zeer lucratieve business van prostitutie en sm elders in de buurt te kunnen voort zetten. Goed mogelijk dat Le Clerq deze panden voor haar kocht (al dan niet een lening) of via een overeengekomen deel van de opbrengsten ervan.  Le Clerq had immers een neus voor zaken en wist als ervaringsdeskundige goed genoeg wat die panden zouden opbrengen eenmaal de prostitutiebuurt noodgedwongen verhuisde naar de andere kant van het Noordstation!

Nog even verder het stukje dat Ben citeerde vanuit een van de boeken van Guy Bouten » Forum

33

Re: Aarschotpiste

Het probleem met dergelijke interviews is dat de vragen interessanter zij dan de antwoorden. Ze gaan zichzelf niet beschuldigen, gaan minimaliseren en liegen er natuurlijk maar op los om zichzelf goed te praten. Prostitutie in de jaren 80 aan het Noordstation was big business en bijna alle panden waren krotten op enkele uitzonderingen na. Maar er ging een massa volk naartoe en het bracht mega op. Als via dit De bestuurders van Delhaize gechanteerd werden is Farcy inderdaad een mogelijkheid. Toch ook opvallend dat L'host en VDB weer ter sprake komen.

Re: Aarschotpiste

Groep Diane die ervoor zorgde dat hun informanten untouchable waren in de wijk, en de rest buitenwerken. We weten dat Bonkoffsky daar ook de man was, volgens zijn vriend. Rond 86-87 spanningen rond de veranderingen / verplaatsing territorium in noordwijk + stopzetten drugs for weapons programma. Fransen verliezen hun bescherming op alle fronten.

35

Re: Aarschotpiste

Bossi wrote:

Een spoor van de afpersing van Delhaize werd wel degelijk gevolgd. Ik verwijs naar de notities van Substituut Acke. Het is bekend geworden dat twee bestuurders van Delhaize betrokken waren bij de financiering van bordelen in Brussel aan de Aarschotstraat. In 1984 stuit De Baets op een dossier bij de Generale op zwarte rekeningen van Delhaize. In de nota's van de subst. Acke komt ook de vermlding voor: 'Boonen betaalde - Afpersing?'

Over die Boonen had ik nog niets gelezen. Acke zat dicht, waarschijnlijk te dicht bij de ontknoping.

Re: Aarschotpiste

Het zou geen goede reclame geweest zijn voor Delhaize, alweer een extra reden om de waarheid te verdoezelen 'voor het algemeen belang'.

37

Re: Aarschotpiste

Ook de grootvader van David zat akelig dicht bij de waarheid, vandaar dat hij intimidaties kreeg, waarschuwingen om niet verder te graven?

38

Re: Aarschotpiste

club_le-happy-few wrote:

Het zou geen goede reclame geweest zijn voor Delhaize, alweer een extra reden om de waarheid te verdoezelen 'voor het algemeen belang'.

De waarheid verdoezelen “voor het algemeen belang” is de rode draad doorheen sabotage van het onderzoek. Vanuit Delhaize is het, buiten de beloofde premie voor de gouden tip, opvallend stil gebleven over de aanslagen.

39

Re: Aarschotpiste

bely wrote:

Over die Boonen had ik nog niets gelezen. Acke zat dicht, waarschijnlijk te dicht bij de ontknoping.

Onderzoekers van de BOB Brussel afdeling fin, dienden te ondertekenen dat ze onder geen enkel beding de zaak zouden onderzoeken. Die opdracht kwam van PG Van Honsté. Er is ook een piste waarom PG Van Honsté het onderzoek onmogelijk heeft gemaakt.

De naam Boonen in de nota van Acke was mogelijks Raymond-Max Boon, een bestuurder van Delhaize.

40

Re: Aarschotpiste

Lekeu vertelde in een interview dat elke overval een signatuur had. In Aalst was er de mercedes met Nederlandse nummerplaat, zou dat een verwijzing kunnen zijn naar Ahold Nederland? Sinds 1987 Koningklijke Ahold en ook in 87 ontvoering en moord op een van de broers Heyn.