JOS wrote:

Is dit de Axel Zeyen? Kijk eens bij zijn vrienden, zit iemand uit Aalst bij, bekende naam?

» www.facebook.com

Er zit bij zijn vrienden in elk geval iemand bij die toont hoe alles verweven is. Ene Alain H. En zoek dan bij die Alain H. zijn vrienden naar de naam Becker. En van die Beckers ga je naar... de rest.

12

Axel Zeyen is de broer van Jürgen Zeyen, die volgens sommige de reus van de Bende van Nijvel was (althans voor een aantal feiten).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Jürgen Zeyen was bevriend met Louvaert. Waarschijnlijk zijn broer Axel ook. Axel Zeyen is op Facebook bevriend met Alain H., een lid van de zigeunerclan Becker-Bogaert-Dubois. Thuisbasis van die clan is de regio Elsene, Ukkel, Anderlecht, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw. Ook wonen veel familieleden in de streek van Bergen.

Die zigeunerclan bestaat op Facebook uit een 300-tal personen. De helft daarvan heten Bogaert, Becker of Dubois. De andere namen van de clan zijn ofwel zigeunerfamilienamen uit andere streken (zoals Pfaff), of zijn afkomstig van ingetrouwde niet-zigeuners, zoals de familienaam De Staerke die in zigeunersmiddens opduikt omdat niet-zigeuner vader Henri De Staerke trouwde met een zigeunermeisje.

Zeyens vriend Alain H. is op Facebook onder andere bevriend met Gustave Becker (ooit veroordeeld voor moord op een taxichauffeur in Anderlecht) en met Leopold Bogaert van de berucht Bogaert-clan. Zij zijn allen rechtstreeks (familiaal) gelieerd met de De Staerkes en met Robert Becker.

We weten dat Robert Becker een belangrijke verdachte was voor de overval in Waver bij Dekaise en voor die in Temse. Vincent Louvaert ook. De schoonbroer van Louvaert was Alain Dubois. Vicky Vanobbergh was een lid van hun bende (bende Van Binst) en een bekende van Leon De Staerke (zie Bouten).

Ik zou zweren dat hier ergens de kern van de Bende te vinden is. Spijtig dat er te veel linken zijn: Louvaert en Zeyen kennen ook Haemers, en ook Marcel Castris waardoor er een link is met Farcy, via via ook met Bouhouche en Beijer, Marcel Barbier, Eric Lammers, ... Te veel linken = geen oplossing.

Axel Zeyen is blijkbaar vorige maand overleden, op 10 maart 2021 » www.grenzecho.net

15

Bende Haemers: Axel Zeyen (66) overleden

In 1989 werd Patrick Haemers in zijn villa in Brazilië gearresteerd, in het gezelschap van zijn vrouw Sabrina ‘Denise’ Tyack en bendelid Axel Zeyen.

Op 16 maart 1990, een jaar na hun arrestatie, werden de drie met een C-130 overgevlogen naar België. Ze werden tijdens de vlucht opgesloten in stalen kooien, die nadien een plaatsje kregen in het depot van het gevangeniswezen in Merksplas.

Axel Zeyen werd later tijdens het proces vrijgesproken en werkte daarna een tijdje als tuinier bij de gemeentediensten van Bütgenbach. Zeyen vroeg miljoenen frank schadevergoeding aan de Belgische staat omdat hij twee jaar in voorarrest heeft gezeten

Axel Zeyen werd in 1954 geboren. Hij overleed op 23 maart. Zeyen werd ook zonder bewijskracht in verband gebracht met de Bende van Nijvel.

Bron: pnwws.be | 18 april 2021

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Nog iemand die niks (meer) te vertellen had...

Merovinger wrote:

http://nsm06.casimages.com/img/2011/11/23//1111230204191107059086796.jpg

Foto van een vermomde Axel Zeyen op een vals paspoort.

Hier zijn toch mogelijke gelijkenissen met robotfoto nr. 19 (de reus in Eigenbrakel / Overijse) mijns inziens

18

Kurosawa wrote:

Hier zijn toch mogelijke gelijkenissen met robotfoto nr. 19 (de reus in Eigenbrakel / Overijse) mijns inziens

Daar moest ik ook direct aan denken, maar ik denk ook dat de gelijkenis ook snel komt met het opzetten van een bril.

edd wrote:

Daar moest ik ook direct aan denken, maar ik denk ook dat de gelijkenis ook snel komt met het opzetten van een bril.

Ja maar... die foto van Axel Zeyen lijkt twee druppels water op Michel Libert. Ik dacht eerst dat het een foto van Libert was.
De gerant van de Delhaize in Aalst meent Libert herkent te hebben maar dat kon even goed iemand zijn die sterk op Libert leek.