Re: Madani Bouhouche

Dan zeg ik: "asjemenou!"

Re: Madani Bouhouche

https://m.facebook.com/story.php?story_ … 4059542069

Re: Madani Bouhouche

Asjemenou wrote:
Robertvandeurnen wrote:

Wat voor een onethische, hersenloze, gestampte en onnozele boer ben jij niet!?
Ten eerste, wie neemt een identiteit over van een verrmoord iemand? Hoe moet die zijn familie zich niet voelen? Dat getuigt van een extreem klein EQ! In mijn ogen ben je niet beter of niet slechter dan de gemiddelde dader! Naast vermoord te zijn geweest heb jij hem nu nog eens symbolisch verkracht!

Ten tweede, als een slachtoffer van de Bende van Nijvel, je wijst op het feit dat dit oneerbiedig is, en pijnlijk is voor slachtoffers, heb dan tenminste het fatsoen en respect voor deze persoon, in plaats van dit slachtoffer gewetenloos te blokkeren!
Heb jij dan totaal geen greintje respect of geweten, jij aandachtsgeile hoer ?!

Wie wil u nou als (Facebook-)vriend, of beter gezegd (Fb-)vriendin hebben?

Dat u zich op Fb aanbood als vriendin en dat u, zoals mij bekend is, zowel intuïtief als op basis van levenservaring, bent afgewezen als vriendin, degene die ervoor koos u af te wijzen onder andere een onethische, hersenloze, gestampte en onnozele boer en aandachtsgeile hoer noemt, zegt meer over u dan over degene die u afwees.

Wie wil zo iemand nou als vriendin?

Alsjemenou, nou breekt mijn klomp. Met jouw permissie ga ik er met gestrekt been tegenaan en vraag ik betrokkene of zij die aanbieding hier open en bloot publiceert. Haar kennende is zij nogal transparant en zal zij er zeker geen probleem mee hebben. Voor zover ik weet verstuurt zij ook geen vriendschapsverzoeken.

794

Re: Madani Bouhouche

De andere nick's doen het niet meer?

Re: Madani Bouhouche

https://bendevannijvel.com/daders/bouho … derzoek/9/
Begrijp dit verhaal over Bouhouche, de gevonden hulzen, de referentiehulzen en Dery niet. Wat staat hier nou eigenlijk? Waarom waren die referentiehulzen belangrijk? In het geval 'aanslag op Vernaillen' hebben ze toch de hulzen en de kogels gevonden? Bouhouche heeft welke twee pakjes hulzen gewisseld? Eigenlijk kan ik van dit verhaal weinig meer maken dan dat Bouhouche iets heeft gedaan met hulzen wat niet in de haak was. Kan iemand mij in heldere bewoordingen uitleggen wat de clou is van dit verhaal?

796

Re: Madani Bouhouche

Mincky wrote:
imazibraine wrote:

Je zal het maar meemaken : terechtstaan omdat iemand 'gelooft' dat je de boel belazerd hebt. Of omdat het sommigen goed uitkomt.

De Rechtsstaat is dan ver weg.

Wat met de bewijslast?

imazibraine wrote:

even verder : ... Asjemenou, Fenix, P-51 etc.

Allemaal in dezelfde zin : dit moet tegengehouden worden.

Het lijkt wel pompen of verzuipen ...


Je zal het maar meemaken, hier als groepje Marokkanen aan de schandpaal genageld worden. Om dat 1 iemand dat goed uitkomt.

Maar ik begrijp het ergens wel, ik moet ze ook niet zo, maar dit is niet de manier.
En voordat iemand de racismekaart trekt mijn eigen vrouw is Arabisch.


Django68 wrote:

Eigenlijk is het toch heel simpel: het onderzoek werd van het begin af aan gemanipuleerd. Dat staat onomstotelijk vast. Het is niet meer dan logisch dat de CWB over bewijzen beschikt die wij niet kunnen weten.
Dan is gewoon de vraag: wie was er in staat om het onderzoek te manipuleren?
In bijna alle bendeliteratuur wordt gesuggereerd dat Bouhouche betrokken is bij de bende

Het kan niet anders dan dat het Abdelkader, Ali en Jos waren, die de daders waren van de Bende Van Nijvel.
Omdat velen door de bomen het bos van Houssière niet meer zien, hier nogmaals eens een onvolledig overzicht.
Onvolledig want helaas mag alles hier niet gepost worden...

Eens herbeginnen met ...


MADANI BOUHOUCHE

... gebruikte ook nog de volgende namen of was ook nog gekend met volgende bijnamen:

  • Dany,

  • Ducon ('Van de Kloot'),

  • Castaldo,

  • Van Vliet,

  • Pascal Jamin,

  • Paul van de Vijve,

  • Pollack


  • Madani Bouhouche is geboren op 14 juni 1952

  • Madani Bouhouche is -zoals imazibraine eerder aanhaalde- inderdaad de zoon van O. Bouhouche, een Algerijnse vader die in een restaurant had gewerkt, en de Belgische moeder E. C.

  • Bouhouche deed het uitstekend in de klassieke humaniora Latijn-Wiskunde, maar lang duurde dat niet. Toen hij zestien werd, gaf hij er de brui aan en wilde elektricien worden. Na amper een jaar haakte hij af, hij kon zich in een technische opleiding niet aanpassen

  • Hij begon dan als loopjongen bij de krant Le Soir, maar daar werd hij ontslagen wegens diefstal

  • Madani Bouhouche deed zijn legerdienst bij de Ardense Jagers, waar hij gek werd op wapens (bron:Het Belang van Limburg - 9 september 1994)

  • Bouhouche werkte nadien even als magazijnier, maar die job raakte hij kwijt toen ruzie kreeg met de baas over diens dochter

  • Zoals jullie doorgewinterde forumgebruikers weten is Bouhouche een frêle man die veelal een grote zonnebril draagt, maar er zijn dus ook enkele beelden waarop hij te zien is zonder deze typische grote zonnebril...

  • Madani Bouhouche heeft samen met Gérard Bihay opleiding gevolgd in de school voor onderofficieren om bij de BOB te kunnen gaan werken, dit vanaf 1974

  • Ook in 1974 huwde hij A. Quittner -waar hij later zou van scheiden

  • Bilhay vertelt over die periode: "Toen we samen halfweg de jaren '70 begonnen bij de rijkswacht, was Madani al gek op wapens en lid van een club. Hij was een heetbloedige kerel en autoritair en gesloten. Ik zou nooit met hem over politiek gepraat hebben. Hij was te passioneel."

  • In 1977 gaat hij aan de slag bij de drugsafdeling van de bewakings- en opsporingsbrigade van Brussel, de BOB. Dit is een speciale recherche-eenheid van de Rijkswacht. Hij werkt daar samen met Robert Beijer, die hij al tijdens zijn opleiding heeft leren kennen.

  • Volgens een collega van toen: "Bouhouche was een uitstekend rijkswachter, altijd paraat, en hij had niet de minste schrik bij interventies..."

  • Madani Bouhouche en A. Quittner hun (eerste) zoon D. wordt geboren in 1979

  • Ergens begin jaren '80 begint Madani Bouhouche een relatie met de dochter van Hage Maroun (Bron:Moordzaken op dood spoor... - Gazet van Antwerpen - 5 februari 1997)

  • Wanneer wordt ontdekt dat ze ook officieren afluisteren, worden Bouhouche en Beijer in april 1982 uit de opsporingsbrigade verwijderd en elk apart overgeplaatst naar lokale Rijkswachtbrigades in de Brusselse agglomeratie.
    Het is natuurlijk volkomen toeval imazibraine en Cº dat Fourez en Dewit toen ze vermoord werden, net een dancing Le Joy aan de Emile Jacqmainlaan hadden verhuurd aan Lafaurie. Lafaurie van Belcar waarvan Angelou met een naamkaartje van rondliep, en het is Bouhouche en Beijer die een ondervraging van deze Lafaurie aan het afluisteren waren waardoor Vernaillen hen tot straatgendarmes heeft gedegradeerd. Volkomen toeval allemaal...

  • Madani Bouhouche Bouhouche was op 30 september 1982 -de dag van de aanslag op wapenhandel Dekaise in Waver- toevallig ziek en kon toen niet komen werken

  • Madani Bouhouche en Robert Beijer verlaten -dus zoals hierboven gezegd uiteindelijk- in 1983 de Rijkswacht en ...

  • .... richten in 1983 het privé-detectivebureau ARI op. Tussen de twee komt het al gauw tot onenigheden, onder meer omdat Bouhouche meer en meer in extreem-rechtse kringen vertoeft. De eerste die hij in dienst neemt is Michel Libert. Bouhouche kent nu eenmaal de 'kwaliteiten van Libert'. Beijer verzet zich tegen de aanwerving van Libert waarop Bouhouche woest het kantoor verliet

  • Terloops: "In onze processen-verbaal hebben wij laten merken wie Robert Beijer en Madani Bouhouche waren, twee figuren die rond 1980 begonnen zijn met hun criminele activiteiten. Ze waren bezig met een organisatie. Iets anders kun je het niet noemen als meerdere mensen samen wapens en auto's stelen en onder valse namen garageboxen, postbussen en appartementen huren om ze te gebruiken voor geheime bezigheden. We hebben niet kunnen uitmaken waar ze mee bezig waren." "Bouhouche ging nog een stap verder. Toen hij in de lente van 1983 ontslag nam uit de rijkswacht had hij alle voorzieningen getroffen om zijn beroep van politieman verder te kunnen uitoefenen in de illegaliteit. Hij vroeg en kreeg een duplicaat van zijn rijbewijs met het zegel van de brigade-Brussel. Hij bezat blanco documenten met BOB-briefhoofd en -stempel, een bewijs van verlies van een nummerplaat op naam van een collega van de brigade-Ukkel, blanco bevelschriften van een onderzoeksrechter om een gevangene op te halen, arrestatiebevelen, en blanco bevelen voor gevangenentransfers voor Vorst." Verschillende getuigen zeiden in het onderzoek dat Bouhouche wel degelijk die bevelschriften gebruikt had om gangsters op te halen uit de gevangenis voor zijn plannen, maar dat werd niet bewezen. Bouhouche heeft hierover nooit een uitleg gegeven. Bij een van de vele huiszoekingen werden tussen zijn 79 revolvers, pistolen en machinegeweren ook identificatiekist voor drugs aangetroffen die afkomstig waren van de rijkswacht. Bouhouche had een plan. Maar welk plan? Bron: Beetgenomen door de uitstekende journaliste Hilde Geens

  • In 1984 vertrekt Bouhouche dus uit het detectivebureau ARI (omwille van de ruzie over zijn aanwerving van Libert bij ARI) en opent een wapenwinkel in Jette waarmee hij hoopte met zijn hobby geld binnen te halen

  • Madani Bouhouche deed in het prille begin van de jaren '80 veel aan pistoolschieten imazibraine bij de Target and Instinctive Shooting School, werd vervolgens lid van de Practical Pistol Club Belgium. Met enkele anderen, zoals Alain Weykamp en Robert Beijer, werd hij in januari 1984 uit deze club gezet; Jean-Francois Buslik verliet deze club op eigen initiatief. De reden hiervan was dat zij zich hadden aangemeld bij de Black Rose-club. Verder werd vastgesteld dat Bouhouche twee Ingram-karabijnen had gekocht bij de Belgian Law Enforcement Agency. Ook constateerde men dat hij geregeld met Alain Weykamp en anderen ging schieten bij de club Target 121 te Leopoldsburg. Merkwaardig is overigens dat de Parabellum, de schietclub van Bouhouche, helemaal niet voorkomt in het onderzoek.

  • Madani Bouhouche werd door een getuige in café in de buurt van de Delhaize Aalst opgemerkt tijdens de aanslag van de Bende Van Nijvel op 9 november 1985

  • Dat belet niet dat hij verder samen met Beijer diefstallen en gewelddaden pleegt. Bouhouche wordt voor het eerst aangehouden in januari 1986 op verdenking van de moord op Juan Mendez, handelsingenieur bij FN. Dat is net als Bouhouche een wapenverzamelaar, met wie hij lange tijd bevriend is geweest.  Het alibi van Madani Bouhouche voor de moord op Mendez bevat een (interessant?) detail: Volgens de vrouw van Bouhouche -de eerder hierboven vernoemde A.Quittner- had hij gezegd 's morgens (7 januari 1986, de dag van de moord op Mendez) inderdaad naar de jachtkring van Alain Weykamp te gaan, maar ook langs te gaan bij wapenhandelaar Daniël Dekaise in Waver. Dit komt overeen met een notitie die Bouhouche maakte in zijn agenda. Hij zegt dat hij het plan had dat inderdaad te doen, maar er niet toe kwam die dag. Dekaise verklaart dat Bouhouche niet langer klant bij hem was en hem niet meer zag sinds juni 1985. Bron hiervan is het boek de Loden jaren door de uitzonderlijk goed gedocumenteerde professor Paul Ponsaers

  • Gérard Bihay en Franz Balfroid getuigen: "Bij de begrafenis van Mendez gaan wij naar de kerk om Bouhouche te onderscheppen. We vragen hem met ons mee te gaan om hem een paar vragen te stellen. We brengen Bouhouche naar Waver. Eerst ondervragen we hem over Goffinon om een uitweg te hebben. En we zetten hem wat onder druk. Op dat ogenblik zegt Bouhouche ons: 'Jullie zoeken de bende van Nijvel? Maak jullie geen zorgen. Er zal niets meer gebeuren.'" De bron hiervoor is het verslag van de Bendecommissie II, bijlage IV P. 276.

  • In de zomer van 1987 had Jean-Pierre Dorreane een nieuw element dat de betrokkenheid van Bouhouche bij de Bende plausibel maakte imazibraine. "Een aantal maten van Bouhouche hadden vergaderd op hun vaste stek in een motel in Nijvel om daar zijn ontsnapping voor te bereiden. Het was de bedoeling dat Christian Amory, toen nog een BOB'er, de gevangene met een vals kantschrift zou gaan ophalen voor verhoor. Bouhouche had gevraagd om een klein wapen binnen te smokkelen." "Bon, dat plan was uitgelekt en in januari 1988, toen het proces van de Borains van start ging, werd er bij mevrouw Bouhouche inderdaad een wapen aangetroffen in een doos met spaghettisaus. Anne Quitnner, de vrouw van Madani Bouhouche, werd opgepakt. Ze hadden een zoontje van een jaar of zeven en zij was dodelijk ongerust dat de jongen in een instelling zou terechtkomen. Ze is beginnen praten." "Bovendien had deskundige Claude Dery uit een eerste expertise opgemaakt dat het wapen, het beruchte bolognaisepistool, gediend had bij een van de bendeovervallen. Ik werd op 15 januari 1988 naar de gevangenis gestuurd om dat aan Bouhouche te zeggen en hem te verhoren.""Ik probeerde Bouhouche al twee jaar te ondervragen. Die dag is hij ingestort. Ik heb genoteerd wat hij toen zei: 'Quel coup fourré m'a joué Beijer.' Zo had ik hem nog nooit meegemaakt. Hij had bij de BOB gewerkt en hij kende het libretto. Hij was zijn tegenspeler altijd drie zetten voor en domineerde het verhoor. Hij werd soms ondervraagd door collega's die jaren met hem hadden samengewerkt aan de Leuvensesteenweg en die hem tutoyeerden. Ik heb dat nooit gedaan. Ik was de enige met wie hij wilde praten. Voor zover hij praatte." Op het proces Bouhouche-Beijer getuigde de advocate van Bouhouche inderdaad dat hij op het einde 1987 en begin 1988 wel contacten had met inspecteur Doraene, maar enkel om zijn vrouw vrij te krijgen en in beslag genomen wapens terug te krijgen omdat zijn echtgenote in geldnood zat. Bron hiervan is oa Belga op dinsdag 17 januari 1995

  • Over het fameuze wapen dat in de bolognaisesaus (niet tussen de merguez-worsten) gevonden werd in de woonst van Madani Bouhouche: Onderzoeksrechter Lacroix: "Een tijdje voor het proces (tegen de Borinage-bende), was er bij de gerechtelijke politie van Nijvel een aanwijzing binnengelopen volgens dewelke er een pistool zou zijn gevonden in de bolognaisesaus in de diepvries bij Bouhouche. In werkelijkheid is het Beijer die deze inlichting heeft gegeven. We werden ervan op de hoogte gebracht dat dit wapen voor expertise aan Nijvel was toevertrouwd. In een eerste stadium heeft expert Dery de link gelegd tussen dit wapen en twee 9 mm kogels die waren teruggevonden, één in de Santana, als ik het me goed herinner, en de andere in het bos van La Houssière." "De opdracht werd toen toevertrouwd aan een College van deskundigen samengesteld uit de heer Celens van de Koninklijke militaire school en Kolonel Demanet. Uiteindelijk bestond er geen zekerheid meer over dat dit wapen was gebruikt bij de feiten van de Bende van Nijvel. De referentiemunitie die bij de vergelijking werd gebruikt, kon in elk geval niet met dat wapen worden afgeschoten." Bron: Verslag tweede Bendecommissie. Deze  FN 9mm, verborgen in de diepvriezer en verpakt in bolognesesaus zou volgens Dery gebruikt zijn bij de schietpartij in Hoeilaart na deoverval op Dekaise. Bepaalde moderaties waren bij het wapen aangebracht. Zo was o.a. de trekker vervangen. Er zaten hollow-point kogels in de lader.

  • In november 1988 wordt Madani Bouhouche weer vrijgelaten

  • De gemeentepolitie van Jette liet aan de Cel-Mendez weten dat Bouhouche een paspoort aanvroeg voor Canada. Dat zou hij op 29 november 1988 krijgen imazibraine, tenzij er andere instructies waren. Maar hij mocht het land niet verlaten.

  • Ten gevolge van een resem communicatiestoornissen tussen de Antwerpse onderzoeksrechter Nico Snelders, zijn Nijvelse collega Luc Hennart en de 23ste Gerechtelijke Brigade gaat er echter kostbare tijd verloren.  Het onderduikadres van Bouhouche en Beijer in Brussel wordt te laat, pas op 8 september 1989, in de gaten gehouden. Bovendien rook de man die onderdak bood onraad, aangezien hij op 10 september aan de gerechtelijke politie kwam vragen waarom zijn appartement in de gaten gehouden werd en de BOB van Nijvel hem wilde informeren

  • Echter een dag eerder, op 9 september 1989 ’s avonds, beschikte de Staatsveiligheid al over informatie dat Madani Bouhouche en Robert Beijer naar Spanje waren gevlucht

  • Op 11 september 1989 meldt de door imazibraine geliefde Staatsveiligheid aan eerste substituut Van Doren, de chef van de 23ste Brigade, dat Madani Bouhouche in een residentie in de buurt van Torremolinos verblijft. Van Doren speelt deze informatie door aan onderzoeksrechter Luc Hennart

  • Luc Hennart vertikt het echter om de Spaanse politiediensten te vragen Bouhouche te arresteren. Dit vindt de Staatsveiligheid al te gortig en de directie bezorgt daarom al haar gegevens over Bouhouche aan de vijf procureurs-generaal. Hierdoor onder druk gezet, contacteert Luc Hennart uiteindelijk de Spaanse autoriteiten

  • Op 15 september 1989 slaagt de Spaanse politie er op de valreep in Bouhouche te arresteren. Hij stond op het punt met het vliegtuig naar een Latijnsamerikaans land te vertrekken. Robert Beijer bleek inmiddels op 9 september 1989 naar Paraguay te zijn gevlucht. Van daaruit vertrok hij na een kort verblijf bij Jean Bultot op 23 september 1989 naar een Zuidamerikaans land

  • Madani Bouhouche werd uiteindelijk, in 1995, na een bijna zes maanden aanslepend assisenproces ( één van de langste in de Belgische geschiedenis), tot twintig jaar veroordeeld voor de moord op de Libanese diamanthandelaar Ahmad in 1989, voor de roofmoord op veiligheidsagent Francis Zwarts in 1984 en heling van (oorlogs-) wapens. Beijer werd veroordeeld tot 14 jaar cel voor slagen en verwondingen aan diezelfde Libanese diamanthandelaar Ahmad in 1989, de zware straf kwam er door eerdere veroordelingen

  • Er zijn 4 ondervragingen geweest van Madani Bouhouche over de Bende Van Nijvel in het Mendez onderzoek. Die info is nooit vanuit het Mendez onderzoek bij de bende cellen terecht gekomen want in de Tweede Bendecommissie (1996-1997) verklaren de speurders dat ze geen kennis hebben van die documenten wat ook klopt. Deze specifieke pv's of documenten van de Gerechtelijke Politie van Nijvel waar Madani Bouhouche het tijdens zijn ondervragingen over heeft zijn: (100621/87), (1847/88), (1495/86 - 100028 en 30/87) en (100554/88 - 3692/88PJ)

  • Voor de moord op wapenhandelaar Juan Mendez werden Bouhouche en Beijer vrijgesproken. Het onderzoek van de Nijvelse onderzoeksrechter Hennart leverde onvoldoende bewijsmateriaal op

  • Samen met Robert Beijer wordt Madani Bouhouche op 13 februari 1995 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens roofmoord op bewakingsagent Francis Zwarts in 1984 en doodslag in 1989 op een Libanese diamanthandelaar in Antwerpen

  • Bouhouche werd dus ook herhaaldelijk genoemd als medeplichtige aan de moordaanslagen van de Bende van Nijvel in de jaren tachtig imazibraine. Hiervan werden echter nooit bewijzen gevonden

  • De voorlopige hechtenis meegerekend zat Bouhouche 12 jaar in de gevangenis zodat hij in aanmerking kwam voor toepassing van de wet Lejeune. In februari -jaartal????- werd een eerste verzoek tot voorwaardelijke invrijheidstelling van de ex-BOB'er afgewezen omdat hij een onvoldoende voorstel had ingediend voor de boetes en schadeclaims die hij moest betalen

  • In november 1999 besliste de commissie voor voorwaardelijke invrijheidsstelling nog dat de man -Bouhouche dus- niet vrij mocht

  • Bouhouche is tot 1998 in totaal 33 keer met penitentiair verlof gegaan. Maar sinds 1998 mag hij niet meer buiten. Zijn advocaat vond dat het gerecht daarvoor weinig of geen motivatie gaf

  • In september 2000 wordt Bouhouche voorwaardelijk vrijgelaten, want door zijn uitzonderlijk lange voorarrest heeft hij dan al meer dan de helft van zijn straf uitgezeten

  • Bouhouche was voor het eerst in 1994 in Fougax-et Barrineuf samen met een vrouw die C. Bureau zou heten...

  • Hij leefde sinds 2000 in een afgelegen woning in de Chemin du Figuier nabij Fougax-et-Barrineuf, in het departement Ariège, aan de voet van de Franse Pyreneeën, waar hij het beheer voert over enkele vakantiehuisjes in de streek. In het dorp had hij maar twee echte vrienden: A. Santouil (let op, er staat dikwijls een fout in de familienaam in de vele bronnen hierover) en de gendarme Contat. Hij was toen gescheiden en vader van enkele kinderen

  • Christian Ammory had na Bouhouche zijn emmigratie naar Frankrijk GEEN contact meer met hem zo getuigd hij: "Ik wist dat hij in de Pyreneeën woonde", zegt Amory. "Maar ik heb hem nooit meer gezien sinds hij in 2000 uit de gevangenis kwam. Ik heb via via laten vragen of ik hem nog eens mocht opzoeken. Hij heeft me toen laten weten dat hij dat liever niet wilde. Ik heb die vraag gerespecteerd. Als Bouhouche zei dat hij je niet wilde zien, meende hij dat."

  • Bouhouche deed af en toe beroep op een klusjesman -genaamd T. Garcia- in Fougax-et-Barrineuf in de Franse Pyreneeën

  • Een jaar voor zijn dood brak Bouhouche met zijn vriendin C. Bureau, hij had een vrouw C.B. uit Belesta, een naburig dorp leren kennen

  • De secretaresses van de plaatselijke burgemeester getuigde tegen Guy Bouten het volgende "Natuurlijk wist ik dat hij door de gendarmerie in de gaten werd gehouden." En dan op een toon alsof de muren oren hebben: "Er zijn zelfs mensen van de geheime dienst DST langs geweest, de Direction de la Surveillance du Territoire. Maar voor hen leek alles in orde. Ze lieten me wel beloven dat ik dit voor mij moest houden."De "vrouwelijke bediende" is Nicole, de secretaresse van de burgemeester: “Maar, meneer. Ik voer hier toch de administratie en krijg toch de officiële documenten? Natuurlijk wist ik dat hij door de gendarmerie in de gaten werd gehouden." En dan op een toon alsof de muren oren hebben: "Er zijn zelfs mensen van de geheime dienst DST langs geweest, de Direction de la Surveillance du Territoire. Maar voor hen leek alles in orde. Ze lieten me wel beloven dat ik dit voor mij moest houden." Wat u ook deed. "Natuurlijk. Ik heb zelfs de burgemeester niet op de hoogte gebracht. Op café kan hij immers zijn mond niet houden, zeker niet na zijn dagelijkse portie Ricard. En gaat u echt een boek over Bouhouche schrijven?"(...) "Hij leefde als een kluizenaar. Kan u zich dat voorstellen, zonder water en elektriciteit in deze eeuw? Hij verwarmde zich met hout. Eerst heeft hij geitenkaas gemaakt maar dit lukte niet te best. Daarna heeft hij konijnen gekweekt maar dit is ook mislukt. Tenslotte begon hij voor een handelaar uit Perpignan hondenpups groot te brengen. Maar het was vooral zijn vriendin die geld in het laatje bracht." Bron hiervan is het boek 'De Bende van Nijvel; het dossier, het complot, de leden' door de -door de forumleden hier niet onbekende- Guy Bouten
    - Guy Bouten in gesprek met gendarme Contat:
        - 'Heeft Bouhouche u ooit in vertrouwen genomen?'
        - 'Neen.'
        - 'Hoe hebt u hem leren kennen?'
        - 'Via het feestcomité van het dorp. Ik zat in het bestuur en Bouhouche wou graag als schatbewaarder fungeren. Pas op, hij lette zeer goed op de centen en verwittigde ons als we in het rood gingen. Soberheid stond op zijn lijf geschreven. Hij dronk nooit alcohol. En geen koffie. En als het u een plezier kan doen, hij was hardhorig rechts en pulkte vaak aan zijn snor en sikje en had x-benen.'
        - 'U hielp hem soms met de honden. U kocht zelfs speciaal een moto om de lastige heuvel op te rijden.'
        - 'Een Suzuki. Pure vriendendienst.'
        - 'Gebeurde dit vaak?'
        - 'Telkens als hij zich in België bij het gerecht moest aanmelden. Alles (voor de honden eten te geven) stond gereed, zoveel gram van dit zoveel van dat. Hij handelde zeer economisch zodat ik me soms afvroeg of de porties niet te klein waren en de pups niet dreigden te verhongeren. Hij was arm, dat is duidelijk. Ik heb hem nooit een cent gevraagd.'
        - 'Jullie deden vaak samen uitstappen te paard?'
        - 'Ja, wat is daar mis mee?'
        - 'Spraken jullie soms over wapens want Bouhouche was een wapenfreak?'
        - 'Nooit. We spraken niet over het verleden, wel over het dorp, het weer, de banale dingen van elke dag.'
        - 'U bent gelijktijdig met hem in Fougax komen wonen.'
        - 'Nu u het zegt. Ik had daar niet eens op gelet. Puur toeval.'

  • Madani Bouhouche is op dinsdag 22 november 2005 gestorven in Fougax-et-Barrineuf in de Franse Pyreneeën.

  • Op vrijdag 25 november 2005 werd Madani Bouhouche na de crematie uitgestrooid boven de bergen

  • Bouhouche reed met een jeep van Abelag. Detail, juist.  Maar ook details kunnen weleens belangrijk zijn...

  • Bouhouche was niet alleen degene die de Mazda van Al Ajjaz had teruggevonden in de ondergrondse parking, maar was ook degene die de auto heeft gestolen, gebruikt en in de parking geplaatst. Hij had informatie van Marcel Barbier gekregen waar hij de auto aan kon treffen.

  • Onnodig te zeggen dat Bouhouche ook verdacht werd voor de wapendiefstal groep Diane

  • Dani kon gesprekken in het Nederlands volgen (volgens Insider, een forumgebruiker). Volgens T. Garcia, zijn klusjesman in Frankrijk: "Hij beweerde naast het Frans nog vier talen onder de knie te hebben: Nederlands, Arabisch, Engels en Spaans."
    - Bouhouche moslim? Als er iemand was die zich tegen een dogmatisch geloof afzette was hij dat wel. Zowel de bijbel als de koran werden door hem weggezet als leugenboeken. (volgens Insider, een forumgebruiker)

  • Ook het niet drinken van Bouhouche is een eigen leven gaan leiden. Bouhouche dronk wel degelijk een alcoholisch drankje, maar alleen met mensen die hij vertrouwde en altijd met mate. (volgens Insider, een forumgebruiker)

  • Bouhouche wordt geregeld opgemerkt in het dorpje Lasne, in zijn favoriete bar op het marktplein. Na verloop van tijd slaagt de depressie toe... De waardin van het café K. bevestigt dat hij langskwam, altijd herkenbaar aan zijn overmaatse Ray Ban-zonnebril en zijn vreemde gang: "Plots moet het hem te veel zijn geworden. 'Je pars', zei hij. 'Voor altijd.' We hebben nooit meer iets van hem gehoord."

  • Madani Bouhouche was een lid van groep G

  • Bouhouche was instructeur in de PPCB in Etterbeek

  • "In het leven heb je familie en vrienden. Maar in de gaskamers van de Duitsers vertrappelden de zonen hun vaders en de vaders hun zonen om toch maar een beetje lucht te kunnen happen. Zo is het leven.'' Dat is een bekende uitspraak van Bouhouche.

  • "Als Bob (Beijer) fluit, dan liegt hij nog!" is nog een uitspraak van Bouhouche.

  • Gérard Rogge maakte docu over Madani Bouhouche voor de RTBF-uitzending 'Au Nom de la Loi waarin hij praatt over de mensen die  uit de tunnel komen aan het Centraal Station: 'Ces minables.' (schooiers) Dat is Bouhouche, die verachting. Het psychiatrisch verslag is veelzeggend: een briljante jongen, maar heel getroebleerd, hij wil afrekenen met het systeem. Bouhouche is intelligent, hij is zelfs superieur intelligent, zeer observerend en precies in zijn denken en zijn concentratie. Maar hij heeft remmingen, verliest soms zijn kalmte, kan koud razend worden. Dan kan niets hem nog stoppen."

  • Bij huiszoekingen bij Bouhouche en Beijer werden stafkaarten in beslag genomen. Een aantal van die kaarten sloegen op bendefeiten. Zo was er een stafkaart van Erps-Kwerps, waar de nog in het vet zittende Golf GTI gestolen werd die na de raid in Aalst uitgebrand werd teruggevonden in het Bois de la Houssière. De stafkaarten sloegen op het bos zelf, op de omgeving van Dekaise, Van Camp, Nijvel, Overijse en Eigenbrakel. Van het overgrote deel van België had Bouhouche geen stafkaarten imazibraine...

  • DNA: Het gerecht heeft het DNA van Madani Bouhouche! Je blijft altijd maar verkondigen dat het gerecht geen DNA-sporen heeft, dat het DNA-spoor verknoeit is, dat er opeens DNA-sporen uit de lucht vallen.... We hebben dat dna vroeger al vergeleken met het dna van mensen die ooit genoemd zijn in het dossier (onder anderen Johnny De Staercke, Madani Bouhouche en Robert Beijer, nvdr) maar dat leverde niets op. (Bron: Nieuwsblad 'Dna van lid Bende van Nijvel ontrafeld' op 26/11/2009).  Je moet je dus eens wat beter gaan informeren imazibraine en geen alternatieve feiten blijven verkondigen op het forum hier...

  • -De geldwolf Madani 'Danny' Bouhouche lanceert in het najaar van 1979 hij is dan nog een 'zeer gewaardeerde' drugsspeurder bij de Brusselse BOB een idee. "Mochten we nu eens een warenhuisketen afpersen? Daar valt geld mee te rapen...", zegt hij tegen z'n vriend en collega Christian Amory (54), in wie hij een onverwoestbare uitvoerder ziet. 'Danny' schudt de eerste grote lijnen van 'zijn project' uit z'n mouw. Hij zou een grote winkel, bij voorbeeld van GB, in brand (laten) steken. Om wat indruk te maken zouden ze meteen gebruik kunnen maken van explosieven, zodat de eigenaars zien dat het menens is en zeker het werk niet is van een bende losers. De springstoffen en ontstekingsmechanismen zouden ze gaan stelen in steengroeven.

Hoor, hoor, hoor... wie op 27 juli 2019 schreef:

imazibraine wrote:

En wat vooral opvalt is de diefstal van grote hoeveelheden dynamiet uit steengroeven...

  • (vervolg)
    De brand/ontploffing zou ongetwijfeld zware verliezen veroorzaken bij de warenhuisketen. Daarna zouden Bouhouche en de zijnen een afpersingsbrief sturen naar de directie, waarin een 'voorstel' wordt gedaan: "Betaal ons en de ellende is voorbij!"Bouhouche heeft ook al een plan bedacht om het geld op een veilige manier te incasseren. De afgeperste som moet worden afgeleverd in een verlaten pand in het centrum van Brussel. Daar zouden de vermomde gangsters pruiken, baarden en natuurlijk grote zonnebrillen! het geld in ontvangst nemen, de gelddrager gijzelen en samen verdwijnen via het (dankbare) ondergrondse riolennet van de hoofdstad. Er zou gevlucht worden met een dinghy, een opblaasbaar rubberbootje van het merk Zodiac. Terwijl de politie, 'les imbéciles', met de grote middelen rond het pand cirkelt en aarzelt om het te bestormen, uit vrees dat ze het leven van de gijzelaar in gevaar zou brengen, zouden de afpersers kilometers verder uit de riolen kruipen en met een mooie auto 'rustig' de vlucht nemen. Bouhouche geniet van z'n magistrale plan als hij het aan z'n kornuiten uit de doeken doet: hij is dol op dergelijke filmische scenario's.Het 'idee Bouhouche' kent een begin van uitvoering' in 1983-1984 imazibraine. De kern van de bende bestaat dan uit Madani Bouhouche, z'n collega Robert Beijer de twee ex-BOB'ers hebben dan al hun detectivebureau ARI rijkswachter Christian Amory en de legendarische knaap voor het domme werk, Chang Wai Ling 'le chinois'. De eerste stap is het stelen van een dinghy. Dat gebeurt in 1983 in de zeilschool R.B.S.C. in Knokke. Bouhouche is op dat moment in de mondaine badstad met vakantie. Z'n vrouw, A. Quittner, heeft zopas een huis geërfd van haar tante, in de Koningslaan nr. ---. De politie van Knokke noteert in die periode zelfs drie diefstallen van dinghy's, waarvan twee bij de club R.B.S.C. Beijer, Chang en Amory bekennen jaren later tijdens verhoren vanaf 1988 de diefstal van één bootje. Bouhouche houdt, traditiegetrouw, de lippen stijf op elkaar. «Allemaal onzin», zegt hij. Zijn vrouw valt wel door de mand: tijdens een huiszoeking geeft ze een schroef van een bootje aan de BOB. De speurders vinden dezelfde dag ook nog pruiken en zonnebrillen ten huize Bouhouche. Beijer geeft aarzelend toe dat hij de motor van de dinghy heeft verkocht, omdat hij, zoals zo vaak, in geldnood zat. Er wordt in 1984 nog een tweede, belangrijke stap gezet in het afpersingsplan van Bouhouche. De bende huurt een opslagplaats in de Washokstraat in Anderlecht. Het verlaten pand wordt, op papier, gehuurd door ene Lopez Garcia-die naam zal elders nog terug komen, maar dit is natuurlijk alweer toeval hoor-, een zogezegde meubelfabrikant uit Spanje die handel wil drijven in Brussel. De eigenaar van het gebouw herkent later Juan Mendez Blaya de wapeningenieur die in 1986 tijdens een afrekening vermoord werd met het pistool van Bouhouche! als de man die het huurcontract tekende. De Chinees Chang krijgt in die dagen de opdracht een tunnel te graven tussen de kelder van het gebouw en de riolen onder de stad. Hij stopt z'n ondergrondse arbeid op anderhalve meter van de riool. Als Chang vier jaar later ondervraagd wordt over z'n aandeel, geeft hij de graafwerken en de bedoeling ervan ruiterlijk toe. Bouhouche zit in nesten, maar houdt vol dat Mendez het pand wilde huren om 'een organisatie' op poten te zetten. Bouhouche bekent wel dat hij Mendez een vals paspoort op naam van Lopez Garcia bezorgde. Mendez kan het allemaal niet meer tegenspreken, want hij ligt dan al twee jaar op het kerkhof. Bouhouche zorgde in 1984 ook al voor een mooie vluchtwagen, waarmee ze 'als echte flikken' hun aanzienlijke sommen van de afpersing, na een donkere tocht door de riolen, in veiligheid zouden brengen. Het wordt een terreinwagen Mercedes. Hij huurt de auto met een valse ID-kaart, en verandert nadien ook de andere boorddocumenten. Net voor z'n aanhouding in 1986 voor de moord op Mendez dropt hij de Mercedes op een parkeerplaats in Brussel. Z'n vrouw vraagt aan oude bekende Jean-François Buslik om de Mercedes daar op te halen, maar de Amerikaanse piloot wordt ter plekke ingerekend... Waarom viel het grote afpersingsplan van Bouhouche in het water? "Omdat de bendeleden het niet eens raakten over de uitvoering, de rolverdeling en de haalbaarheid", zeggen speurders. "Bouhouche profileerde zich als de grote organisator van het spel. Hij zou zelf op afstand toekijken en z'n voetvolk het vuile en gevaarlijke ondergrondse karwei met het bootje laten opknappen. Zelf zou hij hen opwachten met z'n Mercedes, waarna hij keurig het geld zou incasseren en 'verdelen'. Dit scenario, met de kwieke Bouhouche als de grote patron, lustten de andere gangsters niet. Iedereen eiste een belangrijke positie in de bende op. Zekerheid. Er rezen bij de afpersers ook vragen over de haalbaarheid van het project. Ze waren ervan overtuigd dat de geldloper die het 'losgeld' naar de opslagplaats zou brengen, een politieman van het Speciaal Interventie Eskadron zou zijn. Wat doe je met zo'n man als je hem gijzelt? Is zo'n kerel niet beladen met zendapparatuur, zodat z'n collega's de gijzeling en de vlucht tot op de meter kunnen volgen? Zullen ze ons niet in de kraag vatten als we uit de riolen kruipen? Dat waren inderdaad pertinente vragen. Een andere oplossing: de geldkoerier, politieman of niet, meteen afknallen. Maar zoveel geweld zagen niet alle bendeleden zitten..." Hoewel het spannende verhaal nauwelijks terug te vinden is in de annalen van onze gerechtelijke geschiedenis, herinneren speurders zich een 'vreemde en geslaagde' afpersing van 's werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf Nestlé in België. Het gebeurt in de periode dat Bouhouche en z'n bende met plannen lopen om warenhuizen af te persen, maar het gerecht krijgt nooit hoogte van de daders van de Nestlé-zaak. Nestlé krijgt op een dag een brief, waarin gedreigd wordt met vergiftiging van z'n producten. De anonieme schrijvers eisen een belangrijke som geld. In ruil daarvoor beloven ze dat er geen vergiftiging komt. Nestlé gaat op het voorstel in, maar alarmeert het gerecht. De afpersers eisen dat de sporttas met geld op een zeer welbepaalde plaats wordt neergelegd. Een lid van het Speciaal Interventie Eskadron (SIE) wordt ingeschakeld als geldkoerier. Andere SIE-leden zullen op de loer staan en de afpersers vakkundig inrekenen. Zo eenvoudig lijkt het plan, althans in de hoofden van de politiemannen. Maar dat is buiten de uitgeslapen afpersers gerekend. Wat blijkt? De plaats waar de sporttas neergezet moet worden, is één riooldeksel. Het SIE-lid doet wat hem gevraagd werd. Z'n collega's staan, met hun machinegeweren in aanslag, verdekt opgesteld. Plots verdwijnt de sportzak in de riolen. Iedereen stormt naar de rioolput. Ze kijken met lampen in de put, beginnen zelfs te schieten in het sombere gat. Het blijft evenwel ijzig stil in de ondergrond. Als de SIE-leden na wat aarzelen toch afdalen in de rioolput, zien ze zwarte plasticzakken hangen. De afpersers zijn intussen al lang gaan vliegen. Afpersing gelukt, Nestlé is z'n geld kwijt en het SIE staat met z'n mond vol tanden. "Zo'n slag is kenmerkend voor Bouhouche. Maar er werd geen begin van aanwijzing gevonden dat hij iets te maken had met de afpersing van Nestlé", zeggen speurders... (Uit: Het Laatste Nieuws -Woensdag 11 Jan. 2006, Pagina 12)

  • Één van de hobby's van Madani Bouhouche was diepzeeduiken..."Alain Weykamp: "Samen met mijn vriendin A. en A. Quittner, de vrouw van Dany, gingen we soms eten. En we zijn ook eens op vakantie geweest naar de Balearen en deden aan diepzeeduiken in le grand bassin van Molenbeek." Bron: De Bende van Nijvel, Guy Bouten (pagina 492)  Doorgewinterde forumgebruikers als imazibraine en Cº weten ook wel wie er ook nog van (diepzee-)duiken hielden...Een relevante post van een forumgebruiker van de Bende Van Nijvel: Diepzeeduiken in België is moeilijk, men kan zich nu oefenen in Ukkel (Nemo33) maar dat was er toen nog niet. Interessanter - ook in functie van de feiten - zijn locaties (allemaal in de buurt van Philippeville) als:
        - de steengroeve van Ecaussines en
        - de steengroeve van Tragneaux en
        - de Barrage de l'Eau d'Heure,
        - de Carrière de la Croisette (steengroeve in Vodecée)
        - de steengroeve La Roche Fontaine en
        - de marmergroeve van Vodelée

  • Bouchouhe en Beijer beschikten over voldoende financiële middelen imazibraine. Ze konden reeds 93 miljoen frank putten uit hun vorige delicten, waarvan er 35 miljoen frank beschikbaar waren voor Bouhouche-Beijer. De affaire Zwarts, de bewakingsagent die met te bewaken geld verdween en waarschijnlijk werd vermoord, leverde minstens 30 miljoen maar vermoedelijk 90 miljoen frank op. De wapencollectie van Mendez was op haar beurt 2,3 miljoen frank waard. Daarnaast had Bouhouche de griffie van de Brusselse correctionele rechtbank voor 3 miljoen frank opgelicht. Bouhouche had zich in uniform, hij was nog steeds BOB’er bij de rijkswacht , met een vals kantschrift (opdracht) van onderzoeksrechter Lambeau aangeboden bij de griffie en had gemeld dat hij 3 miljoen frank, die in een drugszaak aangeslagen was, moest komen halen. (Bron: De Namen Uit De Doofpot, Stef Janssens 1998)

  • Zoals ik eerder vertelde imazibraine en Cº werd Bouhouche dus verdacht van de spraakmakende wapenroof bij het SIE.  De meeste Diane-wapens worden op 9 november 1987 teruggevonden in een Brusselse garagebox, gehuurd door - nog maar eens - Bouhouche. In diezelfde garagebox bevindt zich ook een deel van de meer dan vijftig wapens die op 15 mei 1985 zijn gestolen bij Juan Mendez thuis, niet meteen een kleine privé-collectie dus.

  • Bouhouche is gepassioneerd door vuurwapens. Regelmatig bezocht hij de wapenwinkel van Binet, in de jaren 70 medeoprichter van de eerste praktische schietorganisatie in België.

  • Regelmatig deden collega's met wapenproblemen een beroep op Bouhouche.  Imazibraine zal allicht wel weten te melden zonder bronvermelding dat Abdelkader Belliraj een van hen was...

  • Tijdens zijn militaire dienst was hij al verantwoordelijk voor de wapenkamer van zijn eenheid. Tegelijk met deze activiteiten klaagde Bouhouche, die in de volksmond 'Dany' heette, vaak over de aanwezigheid van buitenlanders in België. Geen idee of hij het hier over Berbers had...

  • Favoriete wapen: Eric Lammers getuigt over het favoriete wapen van Madani Bouhouche: "De Colt .45 vond hij niet goed omdat hij soms blokkeert. De Beretta .22 vond hij dan weer te licht. Hij prefereerde een FN 9 mm-pistool met veertien hollow-pointkogels.
    - Bouhouche bezat trouwens een indrukwekkende collectie wapens." Robert Beijer bevestigt dit gegeven: "Dany was in de eerste plaats een wapenfreak. Een verchroomde Browning 9 mm GP was zijn persoonlijk wapen dat hij altijd in een schouderholster bij zich droeg."

  • Terloops, maar natuurlijk alweer een detail...  Bouhouche heeft 2 Ingram-karabijnen gekocht bij de Belgian Law Enforcement Agency

  • Madani Bouhouche was klant bij wapenhandelaar Dekaise.  Volgens de vrouw van Bouhouche [Anne Quittner] had hij gezegd 's morgens [7 januari 1986, de dag van de moord op Mendez] inderdaad naar de jachtkring van en Weykamp te gaan, maar ook langs te gaan bij wapenhandelaar Daniël Dekaise in Waver. Dit komt overeen met een notitie die Bouhouche maakte in zijn agenda. Hij zegt dat hij het plan had dat inderdaad te doen, maar er niet toe kwam die dag. Dekaise verklaart dat Bouhouche niet langer klant bij hem was en hem niet meer zag sinds juni 1985.  Bron is hier opnieuw het uitstekende en goed onderbouwde boek 'De Loden jaren door professor Paul Ponsaers

  • 'Dany' Bouhouche ging geregeld met Alain Weykamp en anderen schieten bij de club Target 121 te Leopoldsburg.  Jullie doorgewinterde forumgebruikers kennen de bewuste groepsfoto hiervan.  Nee Ali Aarass staat niet mee op deze groepsfoto...

  • Bouhouche nam deel aan Practical Shootings waar Bultot, Mendez, de garagist Alain Weykamp, Bob Louvigny, Beatrice Bosquet en Jean-Marie Paul van de partij waren. Deze laatste schoot na een schietoefening onder leiding van Bouhouche een Algerijn dood

  • Bouhouche stelde Vanden Boeynants voor om delen uit het strafdossier tegen VDB (de ex minister) uit het Justitiepaleis te stelen. VDB weigerde dat. De Staatsveiligheid zou aan Beijer gevraagd hebben om delen van het dossier-Pour uit het Justitiepaleis te stelen

  • Volgens Cocu -die overigens NOOIT in het Vreemdelingenlegioen gediend heeft imazibraine- gingen Bouhouche, Mendez en Buslik regelmatig dineren in "Aux trois canards" in Ohain

  • Er zijn officieel geen wapens van de Bende gevonden in één van de wapenopslagplaatsen van Bouhouche (of de bende Bouhouche-Beijer)

  • Madani Bouhouche baatte enige tijd een krantenwinkel uit in het Brusselse (Gazet van Limburg - 7 september 1994)

  • Als we Madani Bouhouche confronteerden met hard bewijsmateriaal zoals het gebruik van zijn wapens bij misdrijven dan leunde hij achterover in z'n stoel en grijnsde: 'Ge hebt goed gewerkt, bravo imazibraine eh Theo. Dat is inderdaad mijn wapen. Maar wie heeft de trekker overgehaald? Gaat gij nu bewijzen dat ik het was?' Dat was Bouhouche, ten voeten uit...

  • Madani Bouhouche had een tweede woonst in Knokke. Het is het huis dat A. Quittner erft in 1983 van haar tante, in de Koningslaan 115 in Knokke (Uit: Het Laatste Nieuws, januari 2006) Op 4 februari 1986 werd in die woning een huiszoeking gedaan. Er worden vier kantschriften gevonden met hoofding van de rechtbank van eerste aanleg van Brussel, waarvan twee het zegel dragen van de onderzoeksrechter. Eén en ander wordt in verband gebracht met de oplichting van de griffie op 22 mei 1981. Bron is hier alweer dat uitstekende boek De Loden jaren van -moet het nog gezegd?- Paul Ponsaers

  • WNP-lid?  Volgens Michel Libert was Madani Bouhouche als reserve bij WNP ingeschreven met een AX-kaart van 'auxiliaire', en stond Bouhouche op een lijst van personen die die vroeger verantwoordelijke functies hadden in de anti-communistische organisaties... "Ik heb hem éénmaal gezien", zegt Frederic Saucez. "Toen ik op een keer bij Michel Libert was moest ik opstappen omdat hij twee mannen verwachtte, die ik beter niet ontmoette. De mannen kwamen echter vroeger dan voorzien. Libert zei me dat zij waardevolle krachten van de rijkswacht waren, dat zij ook contacten hadden met de Amerikanen en samenwerkten met de BIC [Bureau Criminele Informatie]. Pas onlangs heb ik op een foto Madani Bouhouche als één van dat duo herkend. Hij droeg zijn haren toentertijd echter korter."  Bron is hier 'De Post' op Februari 1988

  • Op 21 december 1987 verklaart  Bouhouche inderdaad dat hij op verzoek van de Staatsveiligheid (hoor, hoor, hoor imazibraine) lid is geworden van de extreem-rechtse paramilitaire organisatie Westland New Post. Hij verstrekt bovendien inlichtingen over Robert Beijer, zodat deze kan worden aangehouden.

  • Ook Piet Browaeys , staatsveiligheid en vertrouweling van Smets, was een goede kennis van Bouhouche


Zoals eerder gezegd, het bovenstaande is verre van volledig want helaas mag/kan alles hier niet gepost worden...




Voorts....
Dit wordt echt vervelend...

  • imazibraine manipuleert hier want,

  • imazibraine verzwijgt bewust bepaalde informatie hier en benadrukt bewust juist andere informatie,

  • imazibraine komt hier steeds met 'alternatieve feiten'

  • imazibraine komt opeens met details uit de lucht vallen (citaat) waarvan hij de bron niet wil geven,

  • imazibraine heeft er geen probleem mee om verschillende slachtoffers hier te schofferen -onophoudelijk insinueren dat de slachtoffers Berbers gehoord hebben of het verschil niet kennen tussen Arabisch en het Berbers,

  • imazibraine brengt speurders in diskredie omwille van zijn eigen grote hypothese te kunnen blijven verdedigen of omwille dat dat hij een bepaalde affiniteit heeft met een van de -officieel-in-verdenking-van-manipulatie-gestelde-maar-door-hem-genoemde-'integere'-speurders of nog erger... omwille van een combinatie van beide!


Om nog maar even een paar quotes hiervan te herhalen, hij is ze misschien ondertussen al 'vergeten'...

imazibraine wrote:

Het bloed op de kogelvrije vest is vernietigd bij een poging tot DNA-analyse in Frankrijk (Lyon). De zoveelste 'onzorgvuldigheid'. Er bestaat geen DNA-profiel van...

Graag bronvermelding hiervan imazibraine...

Trobken wrote:
imazibraine wrote:

Het enige DNA dat nog niet vernietigd is, is dat van de sigarettenpeuken die gevonden werden in de taxi van Constantin Angelou. ....


Dat is niet juist imazibraine.

Het opgehaalde DNA van alle potentiële verdachten zal worden vergeleken met een tiental nieuw ontdekte DNA-sporen.

“Die onderzoektechnologie is enorm geëvolueerd en dat stelt resultaten in het vooruitzicht die men enkele jaren geleden voor onmogelijk hield”, aldus Van der Sypt. “Zo kan men tegenwoordig een gemengd DNA-profiel perfect uit elkaar halen en de afzonderlijke profielen identificeren.” Dat is hier ook gebeurd: verschillende gemengde profielen die op voorwerpen zaten die aan de Bende gelinkt werden, zijn opnieuw onderzocht. Dat leverde uiteindelijk tien nieuwe en zuivere DNA-sporen op.

Zoals geweten, waren er in het hele Bendedossier tot nu maar twee zuivere en zekere DNA-sporen. -inderdaad imazibraine zoals jij zei- Eén werd gevonden op een kogelwerend vest dat in 1986 opgevist werd in Ronquières. Een ander op een sigarettenpeuk die gevonden werd in de taxi van de vermoorde taxichauffeur Constantin Angelou in 1983.
(Bron: DNA gevraagd van honderden 'verdachten' - Het Nieuwsblad - Woensdag 8 januari 2020)

... maar het parket heeft ondertussen dus meer DNA-sporen die naar verdachten in de zaak van de Bende Van Nijvel kunnen leiden...
in totaal een 12-tal dus.

En jij blijft maar onophoudelijk iets anders en FOUTIEF hierover beweren...
Zoals hier ook weer, om maar even tegen een bevoorrechte getuige in te gaan...

imazibraine wrote:

Je spreekt van Frankrijk en van DNA, HIPA.

Wel, dat DNA -staal is naar een labo in Frankrijk gestuurd en daar jammerlijk aan zijn eind gekomen.

Het stond in de sterren geschreven.

Zoals de vingerafdrukken uit het dossier verdwenen zijn, niet in één keer, maar in twee keer. Hoe groot is de kans, als het om cruciaal bewijs gaat?

Opnieuw, wat is je bron hiervan imazibraine?
Of ga je hier alleen maar uit van een eerdere foute suggestie van jezelf?

imazibraine wrote:

Als men dan toch beweert het DNA-staal op die manier te laten analyseren in Lyon,ook al mag het wettelijk niet, waar blijft dan het resultaat, 10 maand later?

Of moeten we dat ook gaan rangschikken bij de kogels die in een verkeerd potje werden gelegd, en andere ongelukjes?


imazibraine wrote:

Ik moet toegeven dat ik niet erg vertrouwd ben met elk van die dossiers, ddd.

Voor zover ik kan nagaan is Robert Beijer pas in 1988 gevlucht, onmiddellijk na de moord op een juwelier in Antwerpen. Lang na de Bendefeiten, dus.

Lekeu verhuisde pas in 1994 naar de V.S. Ik lees dat hij als een fantast werd beschouwd.

Over Marc Vanden Eynde, zoon van de vermoorde José, lees ik: "De zoon van José Vanden Eynde, een oud legionair, verkoos zijn ellende te vergeten en naar Lesotho te emigreren." Is dat dan wel een vlucht? En kon hij dan nog wel deelnemen aan de Bendefeiten?

Pilarski zou ergens in 2005 vertrokken zijn naar Soedan. Ook rijkelijk laat als hij wou vluchten. Veilig was hij er blijkbaar niet, want hij kwam er aan zijn einde.

Dan blijft er nog Jean Bultot, die inderdaad in die periode naar Paraguay gevlucht is, waar nog andere leden van extreem-rechts hun toevlucht zochten. Daar zou je je effectief vragen kunnen bij stellen; hij beweerde te werken voor de Staatsveiligheid. Rare situatie, moet ik toegeven.

De kleine criminelen werkten duidelijk in opdracht, maar van de 'klassieke' piste duikt daar voorlopig enkel Faez Al Ajjaz als opdrachtgever op (en als tussenpersoon zijn adjunct Christian Tavernier, ex-huurling).
...

Hierboven dus uitgebreide info over Madani Bouhouche en de vele elementen -die hier mogen prijs gegeven worden of die al bekend waren- over de mogelijke rol van hem in dit gruwelijke dossier en over het hoofdthema van dit forum.  Bij gelegenheid zal ik nog eens wat onvolledige overzichtjes publiceren.  Duidelijk dat jij deze zaken blijft negeren. Waarom?  Allicht omdat:

  • Je ten koste van slachtoffers, vele getuigenissen, vele bronnen, vele onderzoeksdaden, vele bewijsmateriaal je eigen hypothese probeert te verdedigen.  No matter wat...

  • Je direct of indirect betrokken bent bij iemand of bij meerdere personen die belang hebben om de vele bovenstaande elementen te negeren, te minimaliseren, in het belachelijke te trekken, ...

  • OF een combinatie van beiden

trobken wrote:

Waarom maakt imazibraine, een modale forumgebruiker zoals jij en ik, zich zo druk over de officiële bewijslast tegen Philippe Vermeersch en François Achten?

bkv wrote:

...dus ik snap de ophef niet echt.

Nagel op de kop bkv.

Stel jij hem anders nogmaals de vraag?

De pot verwijt de ketel maar het is wel imazibraine die onophoudelijk zijn gal over alles en iedereen blijft spuwen die het officiele standpunt van het gerecht (Er-is-gemanupileerd-in-dit-dossier-van-de-Bende-van-Nijvel!) durft te onderschrijven.


imazibraine wrote:

Elk weldenkend mens kan zich afvragen waarom het na enkele posts van imazibraine plots gedurende meerdere dagen oorverdovend stil werd op dit forum.

En waarom het daarna tussenkomsten regent van ene Trobken, Asjemen

imazibraine wrote:

even verder : ... Asjemenou, Fenix, P-51 etc.

Allemaal in dezelfde zin : dit moet tegengehouden worden.

Het lijkt wel pompen of verzuipen ...



Insinueren dat Lekeu een fantast was... ik lees.... mogen we hier ook weer weten waar je dat gelezen hebt?
Even nogmaals de reactie van een slachtoffer van de Bende Van Nijvel op je insinuatie.
Oh nee, niet de jouwe natuurlijk... want je hebt dat ergens gelezen...

HIPA wrote:

...
Ieder en elk met mogelijke verbanden en theorieën die zouden kunnen kloppen.
Als je de echte daders wil hebben dan moet je het aller begin bestuderen met de entourages van toen . Bekijk wie de vlucht nam naar het buitenland , voornamelijk Frankrijk als vlucht .
Men had  de politiek als opdrachtgever , met daaronder de top van de Rijkswacht en de gekende groeperingen , en daaronder de crimineel die moest opdraaien indien het fout zou lopen . En daar is het fout gelopen ook .
Waarom zou Lekeu indertijd gelogen hebben , hij belde zelf !
Er was een stap te ver gegaan volgens hem .

Om het nog maar eens met de woorden van iemand anders te zeggen:

Kees BK wrote:

Coconut, ik was bijna hetzelfde als jou aan het schrijven. Eigenlijk samenvattend. Imazibraine trekt conclusies die heel snel door de bocht gaan. Reagerend op zijn zin "Geen van beiden was dus in staat om Berbers spreken." Ik neem aan dat beide bedoelde heren niet achterlijk waren en in staat om een andere taal te leren smile, al is het misschien maar mondjesmaat noodzakelijk. Voor de rest stond in mijn antwoord bijna hetzelfde als wat jij schrijft.

En terecht de vraag van een andere forumgebruiker:

libdem wrote:

Is er effectief Berbers of Arabisch gesproken tussen de uitvoerders of is dat enkel de indruk van een of meerdere getuigen? Een doorsnee getuige hoort het verschil niet tussen Berbers, Arabish ... of Manouche. Behalve de getuige in Aalst uit het Manouche milieu... die wel zeker van zijn stuk was over de roots van een van de daders.

Uiteraard GEEN probleem want net toevallig:

imazibraine wrote:

Ik heb gesproken met de zus van een getuige bij de overval in Aalst. Die getuige (een vrouw) woonde samen met een Arabischtalige man en verstond Arabisch. Ze zei: "Het klonk een beetje als Arabisch, dus deed ik mijn best om het te begrijpen, maar ik verstond er niet één woord van".

Als het Manouche geweest was zou ze dat niet gezegd hebben, want dat gelijkt langs geen kanten op Arabisch. Luister maar op YouTube. Het is een taal van Indische oorsprong. Hier kan je het horen » YouTube

En als die Manouche getuige in Aalst wist dat het Manouche was, wist hij dan ook wat er gezegd werd?

En hier heb je dan Berbers uit de Rif. Langs geen kanten verwant met Arabisch, maar klinkt wel wat zo » YouTube

Ik veronderstel dat imzibraine deze informatie ook al naar het parket gestuurd heeft.
Een mogelijke doorbraak in het onderzoek die imazibraine achter houdt!
Gelukkig hebben we zijn verklaring hier nog op het forum en leest oa het federale parket ook mee.


Op 6 juli 2019 schreef je...

imazibraine wrote:

....Dat is op een boogscheut van de buurtwinkel Mestdagh (om de hoek), waarvan een kasticket werd gevonden in de brandhaard die de Bende achterliet in het bos van Houssière in 1985.

Een kasticket voor de aankoop van Merguezworsten, voor wie het wil weten....

Wat een idiote typering toch.
Maar nogmaals... waar heb je dit vandaan?
Wat is je bron hiervan?

Of Madani Bouhouche van Merguez-worsten hield is niet geweten.

Re: Madani Bouhouche

Manische psychose?

798

Re: Madani Bouhouche

imazibraine wrote:

Manische psychose?

Trobken wrote:

En hier doet hij het weer.
Imazibraine tracht hier deze keer nog een andere forumgebruiker -niet Django68 deze keer- maar opnieuw mij in diskrediet te brengen omdat hij louter zijn mening naar voren brengt en weer negeert hij de bewijslast en de vele eerdere communicatie hierover omdat hem dat goed uitkomt...

799

Re: Madani Bouhouche

Ook niet onbelangerijk in het overzicht Bouhouche: Bruno Vandeuren die herhaaldelijk zijn betrokkenheid bij de overval op Dekaise toegaf was informant van en voerde klussen uit voor Bouhouche en Beijer? Op kerstavond 1988 werd hij in Oostende met een kogel in de nek vermoord

800

Re: Madani Bouhouche

Bedankt voor je aanvulling Django68 en je constructieve opstelling.


Het is aan Ben om los van het forum nog eens een update te geven in de relevante lijstjes op de webpagina's zodat de informatie niet ondergesneeuwd raakt door de leugens, hypotheses, betichtingen en andere rotzooi van sommige forumgebruikers hier.


Het lijstje dat ik hier even terug gepost heb over Bouhouche en de vele elementen die naar hem verwijzen in en rond de Bende Van Nijvel (die sommige forumgebruikers bewust negeren) is verre van compleet.
Om een heel klein beetje overzichtelijk te blijven heb ik sommige zaken misschien te beknopt neergeschreven.
Hier bijvoorbeeld de getuigenis van de persoon die hem herkend heeft bij de Bende Van Nijvel-aanslag in Aalst:

24 februari 1988.
De dan 49-jarige marktkramer Pierre S. meldt zich bij de speurders in Dendermonde.
Hij vertelt hoe hij op 9 november 1985 om 19 uur een pintje ging drinken in zijn stamcafé ’t Christoffelken, op een paar honderd meter van de Delhaize.
Na een kwartier kwamen twee Franstalige -Franstalig, over Berbers is er 'niet gesproken'- mannen binnen.
Ze posteerden zich zo dat ze een perfect zicht hadden op de supermarkt.
“Ze bestelden een consumptie”, verklaart Pierre.
“De ene een trappist, de andere een watertje.
De aanwezigheid van deze twee mensen viel mij op, om reden dat het zeker geen habitués waren.”
In die tijd val je op als je als man, en zeker in Aalst, in een volks cafeetje water bestelt.
(Merk terloops op dat de getuige Pierre niets zegt over mergeuz-worsten...)

Later die avond bekijkt Pierre de weekendfilm op BRT1.
Daarna volgt een extra journaal.
Over het bloedbad in Aalst.
“Ik legde onmiddellijk het verband met de twee vreemden”, zegt S.
“Ik trok mijn kleren weer aan en ging terug naar de herberg.”
Daar smeken de uitbaters aan Pierre om de politie vooral níét te contacteren.
Uitbater Rony V.C. heeft “schrik voor represailles”.



In 1988, twee jaar later, merkt S. in de krant een foto op van een verdachte in het Bende-onderzoek, Michel Cocu.
Hij herkent er een van die twee mannen in en gaat daarom naar de politie.
Cocu was in 1985 al een Bende-verdachte.
Van zodra na Aalst het landelijke alarm afging, was de politie bij hem komen aanbellen.
Hij zat gewoon thuis en had dus een alibi.

De agenten laten Pierre foto’s van andere verdachten bekijken.
“Die daar”, zegt Pierre, met grote overtuiging.
“Dat was degene die water dronk.”
De foto die hij aanwijst, is er een van oud-rijkswachter Madani Bouhouche.

Hij is in 1983 met zijn kompaan Robert Beijer uit de rijkswacht gestapt.
Samen zijn ze daarna met een detectivebureau gestart.
Een dag na Pierre wordt ook Rony V.C. ondervraagd.
Hij beaamt het verhaal over de twee mannen.
Hij zegt: “Ze stonden op een plaats waar zicht is op de Leo de Bethunelaan.”
Met zicht op Delhaize, kortom.
Als Rony V.C. met foto’s van verdachten wordt geconfronteerd, haalt ook hij er Bouhouche uit.
(tweede bevestiging dus)


Wat er gebeurd is met deze getuigenis?
In een café wat verderop, ’t Christoffelken, werden in die ruige novembernacht ook Bende-verdachten gesignaleerd.
Maar de getuigen, een stel marktkramers die pas een paar jaar na de feiten met hun verhaal naar buiten kwamen, krabbelden terug toen ze in levenden lijve geconfronteerd werden met de verdachten die ze eerder op foto’s hadden aangewezen.

Van de pot gerukt?

Volgens de weduwe heeft haar man ooit negen kogelhulzen op de mat voor zijn bureau in Dendermonde gevonden.
De 23ste brigade van de Gerechtelijke Politie kwam in haar villa apparatuur plaatsen om dreigtelefoontje te traceren.
Eén keer, zegt Linda Acke, werd er geknoeid met de banden van zijn auto - daarom reisde hij liever per trein.

Misschien hadden deze getuigen wel een ...

imazibraine wrote:

Manische psychose?

...of waren ze...

imazibraine wrote:

... niet al te helder meer van geest ...