921

Re: Nijvel: 17 September

Rossignol en hij waren bevriend.

922

Re: Nijvel: 17 September

Now wrote:

Bouhouche heeft ooit een goeden tip gegeven over de bende maar er is niks mee gedaan.

En die luidde?

923

Re: Nijvel: 17 September

Uw eerste post ooit op het forum staat ermee in verband. In het onderzoek naar de moord op Mendez doet Bouhouche uitspraken, zelfs meer verklaringen over de bende. Dit detail is belangrijk het gaat over de bende; En wat geeft hij de speurders in de herfst van 87: de garagebox in de Hippocrateslaan te Zaventem in november 1987!

Dit is de enige keer keer dat Bouhouche begon te zingen over de bende! Wees maar gerust dat wat daar gevonden is vuurwerk was en dat Bouhouche echt aan het zingen was. Dus ruwweg vanaf 10 sept. 5 man in Namen in een Saab erna 9 dagen van uitzonderlijke daden en de 4 robotfoto's.

924

Re: Nijvel: 17 September

Eigenlijk zeg je in de post helemaal niets. Het doet me denken aan een persoon die gebanned is....

925

Re: Nijvel: 17 September

Het gaat hem om het feit dat het dossier Mendez en het dossier Bende van Nijvel koste wat kost van elkaar gescheiden moesten blijven. Toen Dery het pistool in de spaghettisaus als bendewapen identificeerde dacht Bouhouhouche dat Beijer hem een streek lapte en is beginnen zingen. Na een negatieve tegenexpertise klemde hij de kaken stevig op elkaar. Ik weet niet welke info hij over de bende gegeven heeft maar het spreekt boekdelen dat hij die info had.

Bij de overval op Dekaise en de inbraak in de Colruyt van Nijvel droegen de daders geen masker. Tijdens die feiten werden zowel Amory als Bouhouche herkend

926

Re: Nijvel: 17 September

Now wrote:

Dit detail is belangrijk het gaat over de bende; En wat geeft hij de speurders in de herfst van 87: de garagebox in de Hippocrateslaan te Zaventem in november 1987!

Dit is de enige keer keer dat Bouhouche begon te zingen over de bende! Wees maar gerust dat wat daar gevonden is vuurwerk was en dat Bouhouche echt aan het zingen was. Dus ruwweg vanaf 10 sept. 5 man in Namen in een Saab erna 9 dagen van uitzonderlijke daden en de 4 robotfoto's.

Zie eens hier » Forum

Zoals Django opmerkte dat zingen van Bouhouche heeft met de 9 mm te maken die gebruikt is in Waver. Dit is heel belastend voor Bultot (zie de 9mm gevonden de middag voor Aalst). Het gekke is dat De Staerke nogal loslippig is tegen mede gevangenen over wapens en noem het toeval of niet die nacht van Nijvel is er door een gat in de muur van zijn cel de ontsnapping van de eeuw.

Die wapens die via de tip van Bouhouche in het onderzoek naar Waver gevonden zijn lagen in een garage van een firma die in het topic/onderzoek naar Ohain bovenkomt, zijnde Progrime. Zie:

Darty wrote:

Op deze website - killersbrabant.be - zou informatie over de (specifieke) zaak-Finné met het publiek kunnen worden gedeeld, met in het achterhoofd de volgens ex-Rijkswacht-overste Herman Vernaillen, door Leon Finné zeer terloops gemaakte opmerking ‘dat er een staatsgreep werd beraamd’. Finné was directeur bij de Banque Copine, wier dochtermaatschappij Progrime garageboxen en appartementen verhuurde aan Beijer en Bouhouche, met dien verstande dat zij dat deden onder valse namen.

Erbij is het specifiek gebruik van de RG2 opvallend enkel gebruikt de nacht in Nijvel, Overijse en Aalst. Dus de RG2 komt in Nijvel in actie het feit erna is bij de moord op Finné!

Re: Nijvel: 17 September

Now wrote:

Zoals Django opmerkte dat zingen van Bouhouche heeft met de 9 mm te maken die gebruikt is in Waver. Dit is heel belastend voor Bultot ( zie de 9mm gevonden de middag voor Aalst). Het gekke is dat Destaerke nogal loslippig is tegen mede gevangenen over wapens en noem het toeval of niet die nacht van Nijvel is er door een gat in de muur van zijn cel de ontsnapping van de eeuw.

Die ontsnapping vond pas plaats op 16-12-1983 en niet op of rond 17-09-1983, zo las ik (bron » nl.m.wikipedia.org). Maar goed, Wikipedia kan ernaast zitten.

928

Re: Nijvel: 17 September

Dan staat het fout op wikipedia. Op 16 september om 19u45 vindt de ontsnapping plaats!

929

Re: Nijvel: 17 September

Krant van maandag 19 september 1983... Ontsnapping was vrijdagavond 16 september 1983. Aanslag in Colruyt Nijvel was zaterdagochtend 17 september 1983 (nacht van vrijdag op zaterdag) omstreeks 1u.

https://imgur.com/ecqvUXC.jpg

In het Nieuwsblad op 13 april 2019 zei Johnny De Staercke: "La Grande Evasion, zoek het maar op in uw archief. Met 28 man zijn we toen door een gat in de muur van mijn cel gekropen. De cipiers staakten en de rijkswachters namen de bewaking over, maar legden ons geen strobreed in de weg. We klommen met zelfgemaakte haken en touwen over de buitenmuren en net gelijk in de film stoven we alle kanten uit. Ik liep weg met een kerel die een autodief bleek te zijn. Geen professionele dan toch, want hij moest wel 5 auto's open breken voor hij er één aan de praat kreeg: een BMW. Daarmee zijn we omstreeks 3 uur 's nachts naar Brussel gevlucht. De overval in Nijvel was dan al lang gebeurd.” De Staerke grijnst. “Dus evengoed een alibi.”

Is er een reden waarom gebruikers die hier blijkbaar al lang online zitten - zoals die Asjemenou - opnieuw foute informatie in dit forum aanbrengen?

930

Re: Nijvel: 17 September

J&B wrote:

Is er een reden waarom gebruikers die hier blijkbaar al lang online zitten -zoals die Asjemenou- opnieuw foute informatie in dit forum aanbrengen?

Dat is wel een gemene opmerking, iedereen kan zich vergissen als men gebruik maakt van een verkeerde bron. Van Asjemenou is bekend wie het is....

Is er ook een reden waarom er plots zo veel nieuwe aanmeldingen bij het forum zijn die afgelopen week zo veel posten?