111

Re: Xavier Sliman

zeno wrote:

Ik ben waarschijnlijk naief maar mij lijkt dit een ernstig spoor ... Maar wie is mededader van de gebroeders Sliman, de genoemde Pierre M.?

Pierre Mandelli.

112

Re: Xavier Sliman

Lees het boek: "De bendes achter de bende" door Jean-Pierre Adam, Ertsberg uitgeverij.

113

Re: Xavier Sliman

Waarom zou het boek van een gangster geloofwaardiger zijn dan dat van een eervolle gepensioneerde politieman?

114

Re: Xavier Sliman

Tueries du Brabant: un témoin clé entendu!

Personne n’a vu l’un des auteurs à la fois d’aussi près et à visage découvert : elle s’est constituée partie civile.

Dans le dossier des Tueurs du Brabant, nous avons évoqué, à plusieurs reprises depuis mai 2020 (DH des 15 mai, 14 août, du 5 octobre, des 4, 6 et 7 novembre et du 30 décembre 2020), la piste proposée par l'ancien...

» www.dhnet.be

Eindelijk!

115

Re: Xavier Sliman

Ik kan deze niet lezen doordat die achter de betaalmuur zit. Heeft u het gehele artikel?

Re: Xavier Sliman

De politie werkt heel traag. 40 jaar zullen niet genoeg zijn.

117

Re: Xavier Sliman

Bende van Nijvel: speurders ondervragen eindelijk getuige voor feiten uit…1983

Volgens de Franstalige krant DH hebben de Bendespeurneuzen eindelijk een belangrijke getuige ondervraagd. Het gaat om de eigenares van een wagen die gebruikt werd door de Bende van Nijvel.

In een programma uitgezonden op 4 november 2020 op de RTBF getuigde deze vrouw. Ze beweerde, zowel op basis van de stem als foto’s en videobeelden de man te herkennen die op 14 februari 1983 haar VW Golf stal, terwijl ze terugkeerde naar Plancenoit (Lasne): de gangster Thierry S. De getuigenis is interessant aangezien de dief toen ongemaskerd was.

Op Sint-Valentijnsavond komt de dame thuis. Ze parkeert haar wagen VW Golf voor haar woonst, wanneer ze plotseling opmerkt dat een voertuig van het type PEUGEOT 504, donkere kleur, haar volgt. De passagier van de PEUGEOT stapt uit de wagen en bedreigt haar onmiddelijk met een handvuurwapen in de maagstreek.

Individu: 1.80m, sportieve lichaamsbouw, niet dik, zwart, heel gekruld, dicht en kort haar. Heeft geen gebruinde huidskleur. Onberispelijk Frans. Indruk van een geschoolde persoon.

Hij neemt vervolgens plaats achter het stuur van het voertuig GOLF en vertrekt met het gestolen voertuig. Hij wordt hierbij onmiddelijk gevolgd door een mededader, de bestuurder van het voertuig PEUGEOT.

Het betreft een VW GOLF Rabbit van donkergrijze metaalkleur (antraciet). Vierdeurs met koffer. Open dak. Getinte ruiten. Voorzien van de nummerplaat DTX 079. De wagen is nieuw.

Haar VW Golf werd volgens DH daadwerkelijk gebruikt bij de overvallen die op 25 februari 1983 in Ukkel werden gepleegd in de Delhaize “Fort Jaco” en op 3 maart in de Colruyt van Halle. De auteurs lieten haar auto achter, gevonden op 9 juni in Lobbes (Thuin) in het bos van Hourpes, rue des Bonniers. De binneninrichting van het voertuig was in zijn totaliteit verwijderd (zetels, batterij, lichten, …). Het zwakke punt van de Bende waren de wagens: ze hadden er voortdurend nodig die ze moesten stelen en achterlaten.

Bron » pnws.be

Re: Xavier Sliman

Jean-Marie Tinck was destijds ook zogezegd gezien door getuige in Delhaize na de media-aandacht... en zowat iedereen met een strafblad is in buurt van Delhaize Aalst gezien.

Het kan goed zijn, maar na zoveel jaar is het nog moeilijk te zeggen.

Re: Xavier Sliman

Gelukkig zijn een aantal getuigen nog levend.

120

Re: Xavier Sliman

Wat opmerkbaar is dat Thierry Sliman heeft ten minst een keer  van een scanner-radio gebruik om de politie te vermijden. Dat was in Frankrijk... En die kerel had ook een aantal vrienden in Vlanderen die "bars" in Oostend en Antwerpen beheerd.