11

Re: Ramadan Dodack

Merovinger wrote:

Het restaurant 'Le jambon' was gelegen op de hoek van de Steenweg op Charleroi en de Berckmansstraat te Sint-Gillis op een boogscheut van de beruchte parkeergarage Beau Site »  Google Maps

Over 'Le Jambon' nog volgende info uit het rapport-Godbille:

Le Dr. C. [naam afgekort] est-il parent du notaris C. [naam afgekort], de résidence à Lessines, cité dans le cadre du dossier 10.99.554/75 mettant en cause H. Haelterman concernant un immeuble sis 57-59 Chaussée de Charleroi, Sint-Gillis, maison portant l’enseigne "Le Jambon", faisant partie de la succession W. [naam afgekort] Jeanine dont le brasseur Haelterman était locataire et pour laquelle un prêt a été accordé en 1974 par la SA Banque Copine à la SPRL Pasmar?

Cet établissement, repris ultérieurement par Dodak Ramadan (associé à M. Brahim Sinanaj, ancien lieutenant de Michel De Wit) a été incendié à coups de cocktails molotov.

Bron: Rapport Godbille

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Re: Ramadan Dodack

Alain Moussa over Ramadan Dodack:

Kunnen we het hebben over Ramadan Dodack?

“We hadden ruzie, dat was in 1985. Ik heb hem een pak slaag gegeven, hij belandde in het ziekenhuis (met 47 hechtingen, DDC) en stuurde daarna een paar van zijn mensen op me af in l’Aigle d’Or, die bar in Sint-Joost. Daar hebben ze die kogel in mijn rug geschoten.”

Een paar maanden later werd Dodack bij hem thuis doodgeschoten.

“Ik weet niet wie dat heeft gedaan. De één zegt dat het zijn vrouw was, nadat die had ontdekt dat hij zijn dochter misbruikte. De ander zegt dat het een politieman was. Ik zat toen in de gevangenis, dus ik was het niet.”

U zou de opdracht gegeven kunnen hebben.

“Zo staat het in al die boeken. Bon, mocht dat zo zijn, dan zou ik het natuurlijk niet zeggen. Maar het ding is: ik zat er voor niks tussen. De ruzie dateerde van ruim een jaar eerder. Ik had ontdekt dat hij voor de Staatsveiligheid werkte. Hij had veel contact met Albanese handelaars die in die tijd in Brussel een revolutietaks hadden. Ze moesten een deel van hun inkomen afstaan om de revolutie in Kosovo te financieren.”

“Ik kon erin komen dat de Staatsveiligheid zoiets in de gaten wilde houden, maar dat gaf Dodack niet het recht om mensen te verlinken. Bevriend zijn met zo iemand, dat was slecht voor mijn handel.”

Lees hier het hele interview met Alain Moussa » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

13

Re: Ramadan Dodack

Erg interssant wat Moussa hierboven vertelt.

Via de Joegoeslavische piste kan je ook een hypothese bouwen in de lijn van Bende van Nijvel = ETA-cel. Namelijk: Bende van Nijvel = Ramadan Dodack die banken overvalt om de revolutie in Kossovo te financieren. Deze piste sluit dan mogelijk aan op de recente ontwikkelingen rond Pilarski, die als contact van Moussa wel kijk kan hebben gehad op de zaak.

En voor wie per se een complottheorie wil: misschien heeft Dodack dan via Claude Leroy een duwtje gekregen van Gol in 1985. Om zeker te zijn dat de investeringen voor de modernisering van de rijkswacht op de formatietafel zou komen van Martens VI.

Re: Ramadan Dodack

Ben wrote:

Dodack was een topgangster uit Brussel. Verschillende bronnen maken melding van het feit dat Dodack meer zou geweten hebben van de moord op Jules Montel. Dodack was goed bevriend met Jean Bultot.

Op 19 december '86, wordt Ramadan Dodack doodgeschoten in Neder-over-Heembeek. Officieel heet het dat hij werd neergeschoten door zijn 15-jarige dochter, op het moment dat hij haar wilde verkrachten. De moord volgt drie dagen nadat een onthullende uitzending op de RTBF werd uitgezonden omtrent de Bende van Nijvel.

Meer » Bende De Staerke

Er is nog een piste die hier niet besproken geweest is, nl, in die tijd was er ook sprake van dat er een grote overname zou zijn van een winkelketen!

Re: Ramadan Dodack

Begin maart 1988 worden 2 broers, neven van Dodack, aangehouden op verdenking van de brandstichting in Le Jambon. Ze zouden niet verdragen hebben dat na de dood van hun oom de uitbating van het restaurant werd verder gezet door Ibrahim Sinanasj.

Re: Ramadan Dodack

Minderjarig meisje schoot vader dood te Neder-over-Heembeek

Een minderjarig meisje uit Neder-over-Heembeek, schoot zaterdag (*), omstreeks 19u30, haar vader, de 36-jarige Joegoslaaf R.D., dood met een kogel in het hoofd.

Reeds herhaaldelijk had D. gepoogd zijn eigen dochter te misbruiken. De minderjarige had zaterdagavond een revolver in handbereik gelegd en toen D. opnieuw toenadering zocht, greep het meisje naar het wapen en schoot haar vader een kogel in de linkerslaap.

Een woordvoerder van het parket te Brussel verklaarde dat het meisej in een toestand van wettige zelfverdediging verkeerde.

R.D. was een gekende figuur in het Brusselse milieu. Herhaaldelijk werd hij veroordeeld wegens gewapende overvallen, de uitbating van ontuchthuizen, diefstallen en oplichtingen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 December 1986

(*) 20 december 1986

Ben wrote:

De moord volgt drie dagen nadat een onthullende uitzending op de RTBF werd uitgezonden omtrent de Bende van Nijvel.

Op 17 december 1986 was er op RTBF 1 tijdens het programma 'Au nom de la loi' een stuk over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Wat de exacte inhoud was, heb ik nog niet kunnen vinden.

17

Re: Ramadan Dodack

Restaurant en flatgebouw door brand geteisterd

Maandagmorgen, omstreeks 4u, brak een hevige brand uit in het restaurant Le Jambon, op de hoek van de Charleroisesteenweg en de Berckmansstraat te Brussel. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond behoudens het restaurant ook het vier verdiepingen tellende flatgebouw in lichterlaaie.

De gerechtelijke politie van Brussel sluit niet uit dat de brand kwaadwillig werd aangestoken en dat het gaat om een afrekening in het Albanees milieu. Maanden geleden viel er reeds vuurschoten in het restaurant en voorts kwam de uitbater in opspraak voor andere feiten die het daglicht schuwden.

Door de enorme vuurgloed vatte maandag ook een autocar, die voor het restaurant stond, vuur. Ook deze bus, die instond voor het vervoer van een Britse popgroep, liep zware brandschade op doch kon in de namiddag weer rijden. (*)

Op het ogenblik van de brand was niemand in het restaurant aanwezig, maar uit het flatgebouw moesten diverse personen worden geëvacueerd. Hoe de brand werd aangestoken is nog niet bekend. De schade zou 10 tot 15 miljoen fr. belopen. In gerechtelijke kringen is men niet erg optimistisch voor wat de arrestatie van de dader(s) betreft. Daarvoor is het milieu van de Albanezen in België veel te gesloten.

Het restaurant, dat zich op het gelijkvloers bevond, zou maandag, na drie maanden sluiting, opnieuw worden geopend.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Juli 1987

(*) Dus deze bus kon in de namiddag gewoon terug rijden? smile

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/brand_10.png

Schietpartij in het milieu te Sint-Joost-ten Node

Tijdens een treffen tussen drie mannen in de rosse buurt te Sint-Joost-ten-Node, werd maandagavond een onder hen door een 9 mm-kogel geraakt. Omstreeks 19.30 u. was aan een tafel in de herberg La Lanterne, op de hoek van de Markt- en de Georges Matteusstraat de 27-jarige A.V.D.H. gezeten. Er kwam toen een niet gekende man de herberg binnen, die Van Den Hoek verzocht hem naar de toiletten te vergezellen. Nauwelijks was V.D.H. in de toiletten aangekomen, of hij werd door de man met een 9 mm-revolver bedreigd, waarna hij verschillende vuistslagen kreeg toegediend.

De man met het wapen keerde toen in het café terug en verzocht dit keer een ander verbruiker, de 32 jarige Joegoslaaf Ramadan Dodac uit Schaarbeek hem tot op straat te volgen. Toen Dodac en de onbekende aldus in de straat waren aangekomen haalde laatstvernoemde opnieuw zijn wapen te voorschijn en vuurde een kogel af die zin tegenstrever in het rechterbeen trof. Later bleek dat de kogel zich in de knie van het slachtoffer had vastgezet. De man met het wapen sloeg vervolgens op de vlucht. Geen van beide slachtoffers kon of wilde achteraf vertellen wie deze man had kunnen zijn. Het staat alleszins vast dat het om een afrekening in het milieu gaat.

Bron: Gazet van Antwerpen | 27 juli 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

18

Re: Ramadan Dodack

Reeds in 1972 werd Ramadan Dodack gearresteerd, samen met andere gangsters die overvallen pleegden in de regio van Charleroi:

Dievenbende opgerold te Charleroi

De bewakings- en opsporingsbrigade van Charleroi is overgegaan tot de aanhouding van een bende dieven. Het gaat om Bruno Loos (26), van Schaarbeek, de gebroeders Christian (25), Patrick (20) en Jean-Claude (24) Lagrenet, respectievelijk uit Molenbeek Brussel en Schaarbeek, Gilbert Delisse (37) van Schaarbeek, Ramadan Dodack, Albanees vluchteling (24) van Brussel en Claude Roland (30), van Schaarbeek, die ook heler is.

Medio-november hadden zij uit een fabriek te Gosselies een safe met 250.008 fr. gestolen, die later werd teruggevonden in een waterloop te Marche-les-Dames. Zij werden verrast door een nachtwaker toen zij in een andere fabriek van Gosselies inbraken. Na de man te hebben neergeslagen vluchtten zij met zijn auto. Twee dagen later pleegden zij drie andere diefstallen te Lodelinsart.

Het was slechts uit een toeval dat de bende werd aangehouden. Bij een verkeerscontrole werden de eerste drie genoemden herkend, de ene omdat hij deserteur was, de andere omdat hij een boete niet had betaald en de laatste omdat hij vergeten was een gehuurde auto terug te brengen. Een van hen bekende de misdrijven van de bende en alle medeplichtigen konden worden aangehouden.

Het hele vrachtje werd in de gevangenis van Charleroi afgeleverd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 December 1972

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

19

Re: Ramadan Dodack

Ben wrote:

Door de enorme vuurgloed vatte maandag ook een autocar, die voor het restaurant stond, vuur. Ook deze bus, die instond voor het vervoer van een Britse popgroep, liep zware brandschade op doch kon in de namiddag weer rijden. (*)

Voor velen is de pers zo heilig in waarheid...