Re: Riot Gun

De mensen die de tweede golf organiseerden, deden er alles aan om hun wandaden in verband te brengen met de legende van de gekke moordenaars. In de hoop aan gerechtigheid te ontsnappen. Het was een goed plan.

Re: Riot Gun

Ja, het grootste dwaalspoor naar de feiten uit 1985 zijn de feiten uit 1983.

Re: Riot Gun

Gelooft u echt dat de moordenaars hulzen hebben opgepakt na het afvuren met hun riotguns om één ervan per wapen in de zakken te stoppen die naar Fauquez waren gegooid?

Re: Riot Gun

Persoonlijk vind ik dat hoogst onwaarschijnlijk, maar de hele affaire van die gevonden zak en zijn inhoud is onwaarschijnlijk...

Re: Riot Gun

Ik zou onvermijdelijk hebben gezegd.

Re: Riot Gun

Wat ik persoonlijk niet wist, is dat het gerecht het ondertussen zelf openlijk aangeeft dat de gevonden zak om een manipulatie van het onderzoek zou gaan.

» YouTube

Re: Riot Gun

Het openbaar ministerie beweert dat er is gemanipuleerd. Deze zaak wordt niet beoordeeld. De beschuldiging wordt gehoord.

78

Re: Riot Gun

De advocaat van een paar ex speurders uit de Delta cel heeft gezegd dat er een wetenschappelijk rapport is dat aantoont dat die zakken hoogstens een paar dagen in het water gelegen hebben. Vreemd genoeg mag de verdediging dat rapport niet zien en mag er geen peer review gebeuren van de gebruikte analysemethodes, wat bij wetenschappelijke onderzoeken de normaalste zaak van de wereld is. Volgens mij kan zo een rapport dan ook niet ernstig genomen worden en zal dit als bewijsmateriaal geen stand houden.

79

Re: Riot Gun

Politie vindt wapen Nijvel-bende

Een Riot Gun, een van de wapens die op 27 september 1985 door de zogenaamde bende van Nijvel werden gebruikt bij de bloedige overval op een supermarkt in Overijse-Jezus-Eik, is door de Belgische politie teruggevonden in de curieuze wapencollectie van Juan Mendez-Blaya, de op 7 januari jl. vermoorde directeur van de FN Wapenfabrieken nabij Luik, aldus twee Belgische dagbladen.

Ook na de formele ontkenning van deze vondst door de Procureur des Konings [Jean Deprêtre] (officier van justitie) in Nijvel werd de bewering staande gehouden door de RTBF, de Franstalige Belgische televisie.

De aan de bende van Nijvel toegeschreven overvallen kenmerkten zich niet alleen door niets ontziende en redeloze willekeur waarmee 28 onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in koelen bloede om het leven werden gebracht. De aanslagen, die in 1982 begonnen, onderscheidden zich ook door een aanpak die wees op een militaire of para-militaire training van de daders en op een ruime kennis van de procedures bij de Rijkswacht en van de tekortkomingen in haar structuur. Van die kennis werd steeds een voordelig gebruik gemaakt bij de keuze van de doelwitten en de vlucht na afloop van de aanslagen.

In de wapenverzameling van de vermoorde FN-baas werd ook een Heckler & Koch-machinepistool gevonden, dat deel uitmaakte van een partij wapens die op Oudejaarsdag 1981 werd gestolen uit het Brusselse onderkomen van de speciale terreurbestrijdingseenheid Dyane van de Rijkswacht.

Een van de mensen die verdacht wordt van medeplichtigheid aan deze wapendiefstal is ex-Rijkswachter Madani Bouhouche (33), een goede vriend van FN-directeur Mendez-Blaya. Bouhouche werd eind januari gearresteerd, nadat bij hem thuis het 9 mm pistool was aangetroffen waarmee Mendez om het leven was gebracht. Bouhouche ontkent tot nu toe iedere bemoeienis met de dood van zijn vriend.

Bron: De Telegraaf | 24 Februari 1986