1

Topic: Ronald Van Lennep

Ronald Van Lennep had een wapenwinkel in de Huart Hamoirlaan in Schaarbeek » Google Maps

In oktober 1981 werd hij aangehouden op beschuldiging van wapensmokkel. Hij stond onder andere in contact met Yves Cramblin, Roger Schoep, Jean-Luc Baugniet

Brusselaar aangehouden in verband met wapensmokkel

In verband met de ontdekking van een smokkel in Belgische wapens werd een Brusselse wapenhandelaar aangehouden. Het gaat om een zekere Ronald Van Lennep. Maandag werd in verband met deze zaak ook reeds de 29-jarige ambulancier Philippe Letessier uit Parijs aangehouden.

Tijdens het weekend werden ook vier leveranciers van de wapenhandel, die zowel aan gangsters, rechtse extremisten als verzamelaars wapens verkochten in België aangehouden. De "draaischijf" van de hele handel was een herbergier uit Parijs, de 47-jarige Yves Cramblin, een man met een zwaar juridisch dossier. In zijn wagen had de politie zo'n 50 pistolen ontdekt.

Bron: Gazet van Antwerpen | 14 Oktober 1981

In oktober 1979 werd zijn wapenwinkel overvallen door twee minderjarigen, waarvan één uit Maubeuge.

Overval op wapenhandelaar te Schaarbeek

Twee gangsters, ongeveer 20 jaar, pleegden donderdag omstreeks 15u, een overval in de wapenhandel van Ronald Van Lennep, aan de Huart Hamoirlaan te Schaarbeek. Een van de indringers, die in het bezit was van een vuurwapen, verplichte de wapenhandelaar op de grond te gaan liggen. Het slachtoffer kreeg daarbij enkele oppervlakkige slagen. De daders eigenden zich vervolgens een 16-tal vuurwapens, revolvers en pistolen alsmede een hoeveelheid patronen toe. Ze beweerden ter plaatse te zijn gekomen als vertegenwoordigers van een extremistische organisatie.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 Oktober 1979

Twee minderjarigen aangehouden na wapendiefstal

In verband met de overval die verleden week bij wapenhandelaar Ronald Van Lennep door twee onbekenden werd gepleegd te Schaarbeek en waarbij 16 vuurwapens werden gestolen, werd vernomen dat twee aanhoudingen werden verricht. Het betreft een minderjarige die werd aangehouden te Maubeuge (Frankrijk). Zijn uitlevering werd gevraagd. De tweede persoon die in deze zaak werd aangehouden is een minderjarige Marokkaan.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 Oktober 1979

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube